Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozmowa

Kakarott1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo mam problem z rozmawianiem. Przez internet wiadomo idzie mi łatwiej ale w realnym świecie jak gadam z koleżanką to nie wiem co robić z oczami. Staram się patrzeć prosto w oczy. Mam też problem z uśmiechem ale na to jest jedno rozwiązanie aparat na zęby. Jakieś tipy jak normalnie rozmawiać żeby się nie ploszyc?

Opublikowano

Nie patrz się prosto w oczy; nie zmuszaj się do niczego czego byś nie zrobił, jeśli nie wiesz co to oznacza.

Jeśli osoba jest godna rozmowy z tobą, to zbytnio nie będziesz musiał szukać tematu natomiast jeżeli jest Ci ciężko nawiązać z nią kontakt, jedynym wyjściem będzie rozmowa o tematach ogólnych takich jak: praca/szkoła, pogoda. 

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

uzycia słowa "godna" jest chyba nad wyraz xD 

musisz sie nauczyc gadac, jak nie wiesz co to gadaj jakies głupoty dopóki nie zastanowisz sie nad jakims normalnym tematem

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Elo mam problem z rozmawianiem. Przez internet wiadomo idzie mi łatwiej ale w realnym świecie jak gadam z koleżanką to nie wiem co robić z oczami.

Jak nie wiesz co z nimi robić to rób to samo co kobra.

f32f5c95325c.jpg

Opublikowano

Jeżeli nie patrzysz się osobie z którą rozmawiasz to znaczy że nie mówisz do niej serio lub lekceważysz ją dlatego zawsze przy rozmowie z inną osobą patrzysz jej się prosto w oczy chyba że coś ukrywasz xD jeżeli ci trudno patrzeć to skup się na jednym miejscu np. na lewym oku i gadaj. 

Opublikowano

Wszystko też zależy od wielu czynników, może myślisz że osoba jest od Ciebie lepsza lub chce Cię poniżyć, czujesz się gorszy przy niej. Jeżeli tak jest to spójrz na to z obiektywnej strony, jesteś człowiekiem jak każdy z nas, wszyscy jesteśmy sobie równi i tyle samo warci, nie przejmuj się też czyimiś osądami jeżeli wnioskujesz że takie są, oni nie są najważniejszymi osobami w Twoim życiu(raczej). Postaraj się opisać jakie masz myśli gdy się tak płoszysz. Jeżeli masz rodzinę to staraj się z nią ćwiczyć kontakt wzrokowy. To zupełnie normalne jeśli nie możesz cały czas patrzeć się komuś prosto w oczy, czasami trzeba przesunąć wzrok na na coś innego. Może to być też jakaś wada wzroku.

Opublikowano

Jak gubisz wątek, rozmowa wam się nie klei to rzuć coś niestandardowego, dla przykładu zapytaj jej co by zrobiła, gdyby wygrała dziesięć milionów dolarów, a to zmusi ją do myślenia o tym i będzie zaciekawiona rozmową z tobą.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przez internet wiadomo idzie mi łatwiej ale w realnym świecie jak gadam z koleżanką to nie wiem co robić z oczami. 

Nic masz nie robić z oczami, normalnie patrzeć normalnie. Tak Ci powiem.

Staram się patrzeć prosto w oczy. 

To się patrz prosto w oczy, a nie, że koleżanka z Tobą gada, a Ty np. z tyłu plecami jej słuchasz.

Mam też problem z uśmiechem ale na to jest jedno rozwiązanie aparat na zęby. 

To masz aparat na zęby?

Jakieś tipy jak normalnie rozmawiać żeby się nie ploszyc?

Jak nie będziesz się stresował podczas rozmowy z koleżankami/z dziewczynami to nie będziesz się 'płoszył'.

Widzę, że dużo tematów tutaj stworzyłeś 'z zapytaniami', itd. Na każdy temat tutaj w tym dziale Ci spróbuje odpowiedzieć, ale tego nie obiecuje.

6BhO6OQ.png

Lubię rajstopy koloru powyższego - ciemno-czarne. :)

Opublikowano

Najlepiej zebrać w sobie odwagę, i po prostu się przełamać. Może być Ci to przydatne. W przyszłości ludzie bardzo patrzeć będą na to, jak zachowujesz się przy rozmowie twarzą w twarz. Jesteś kimś, każdy z nas jest kimś. Mamy swoje wartości. Tylko uwierzmy w to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...