Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy szybko zacznę zarabiać na YT ?

xvxmaciekxvx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak sobie myślę jak sobie zarobić na nowego kompa (z 3,5-4 tys. zł) i jedyna ,,praca" która jest możliwa to tworzenie animacji w SFM i wrzucanie na YT.... więc, po jakim czasie najprawdopodobniej bym zaczął zarabiać (jakbym wrzucał co np. 2 tyg animacje trwającą 1 min, tak co tyg-2 tyg (w ciągu 2 dni mogę zrobić 15 sek animacji (mam szkołę ,,na głowię" + jakieś obowiązki w domu)) Z góry dziękuje za pomoc.

Ps. Mieszkam na wsi, jeśli macie lepsze pomysły na zarobek, to napiszcie, będę wdzięczny :) 

Pss. Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

nie wiem, samochód umyj

na yt szybko nie będziesz zarabiać

lecz na wsi raczej nie ma zapotrzebowania na usługi typu: umyj samochód itp. (przynajmniej u mnie na wsi)

Idź na grzyby, albo wyhoduj parę pomidorów lub ziemniaków i jedź na targ.

grzyby - może ich nie być + nie ma gdzie ich sprzedać (każdy sam może sobie pojechać po nie do lasu) pomidory-ziemniaki= za dużo czasu trzeba włożyć + żeby uzbierać te kilka tys, to bym musiał zasadzić chyba powyżej 30 arów .... (nie wiem ile kg ziemniaków/pomidorów przypada na ar)

Opublikowano

żeby myśleć o zarabianiu na animacjach wrzucanych na YT musiałyby one być świetnej jakości, najlepiej po angielsku.Jeśli czujesz, że masz unikalny, wspaniały pomysł oraz umiejętności na jego wykonanie, to warto spróbować. Jeśli nie, to kopanie ziemniaków będzie sposobem na szybszy zarobek.

Zawsze też możesz sprzedawać swoje piękne i młode ciało jakimś starszym paniom na godziny ... żeby pomagać im w obowiązkach domowych oczywiście.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

żeby myśleć o zarabianiu na animacjach wrzucanych na YT musiałyby one być świetnej jakości, najlepiej po angielsku.Jeśli czujesz, że masz unikalny, wspaniały pomysł oraz umiejętności na jego wykonanie, to warto spróbować. Jeśli nie, to kopanie ziemniaków będzie sposobem na szybszy zarobek.

Zawsze też możesz sprzedawać swoje piękne i młode ciało jakimś starszym paniom na godziny ... żeby pomagać im w obowiązkach domowych oczywiście.

Ten początek ostatniego wersu :3

Opublikowano

Potwierdzam, potrzebujesz miliony wyświetleń (w 5 się zamkniesz, żeby osiągnąć te kwotę). Będzie ciężko, szczególnie, że tego jest w cholerę i jeszcze trochę.

Opublikowano

Myślisz że jak powrzucasz filmy za 10 wyświetleń będziesz dostawał kasę? xD

Ja za 300k wyświetleń łącznie mam 1.80$ więc nawet na waciki nie starczy

6jnc40.gif

Opublikowano

Myślisz że jak powrzucasz filmy za 10 wyświetleń będziesz dostawał kasę? xD

Ja za 300k wyświetleń łącznie mam 1.80$ więc nawet na waciki nie starczy

Tylko się pytam, ponieważ chciałbym zarobić, lecz jedyna ,,możliwa" opcja na zarobek, to po przez YT. (znam dużo sposobów (legelnych i normalnych, lecz niektóre nie są możliwe, a na niektóre nie mam zezwolenia)).

Opublikowano

YT to nie jest typowa praca, tam od ilości wyświetleń dają Ci kasę i to jest strasznie mało jeśli chodzi o standardy. Może Ci się wydawać dużo w przeliczeniu na PLNy, ale "więksi" youtuberzy utrzymują się z ­reklamowaniu sprzętu etc. na filmach i sprzedawaniu koszulek, kubków etc. Jeśli lubisz robić animacje to spokojnie się rozwijaj, ale lepiej podjąć prace fizyczną jeśli nie masz doświadczenia ( a pewnie nie masz, bo się uczysz). Tylko załatw sobie coś na weekendy i odkładaj to w końcu uzbierasz, może jeszcze rodzice dołożą Ci połowę, to musisz się zgadać :D btw na wsi pracy nie znajdziesz chyba xD

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

YT to nie jest typowa praca, tam od ilości wyświetleń dają Ci kasę i to jest strasznie mało jeśli chodzi o standardy. Może Ci się wydawać dużo w przeliczeniu na PLNy, ale "więksi" youtuberzy utrzymują się z ­reklamowaniu sprzętu etc. na filmach i sprzedawaniu koszulek, kubków etc. Jeśli lubisz robić animacje to spokojnie się rozwijaj, ale lepiej podjąć prace fizyczną jeśli nie masz doświadczenia ( a pewnie nie masz, bo się uczysz). Tylko załatw sobie coś na weekendy i odkładaj to w końcu uzbierasz, może jeszcze rodzice dołożą Ci połowę, to musisz się zgadać :D btw na wsi pracy nie znajdziesz chyba xD

końcówka to niestety prawda ;/

Opublikowano

Tylko że tym więcej minut trwa film tym więcej hajsu ;P

na yt nie zarobisz za dużo, raczej od sponsorów (jak np d***y...)

Z czego wiem to wszędzie w szkołach już nie ma sklepików. Kup w biedronce chipsy po 2zl a w szkole po np 5zl. Ja sie tak dorobilem 50zl ;P

btw jak sie nauczyciele dowiedza to klops

Opublikowano

Kup busa/dostawczaka a jak nie masz prawka to riksze. 

Jedź do hurtowni nakup pełno słodyczy.

Czekaj na dużą przerwę pod podstawówką/gimnazjum.

Jako szef gangu cukierkowego nie zapomnij o łapówce dla dyrektorki i policji.

Opublikowano

Żeby zarabiać jakieś sensowne pieniądze to potrzebujesz naprawdę dużo wyświetleń (zawsze możesz poprosić jakiegoś większego youtubera).

Może ulotki lub tak jak mój sąsiad chodź po domach i pytaj się czy okien nie umyć czy coś ;)

VNp6c2U.png

Opublikowano

jeszcze jedna mała sprawa o zarabianiu z YT. Wartość reklam w różnych krajach jest różna. Za tą samą liczbę wyświetleń reklamy w Polsce dostaniesz dużo mniej niż w UK lub USA. Jeśli chcesz na tym zarabiać musisz robić to po angielsku.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Załóż serwer metina, zbierz hajs z itemshopu i zamknij go. O porady możesz popytać osób doświadczonych w takich działaniach, np. zabqa.

Opublikowano

chlopie takim sposobem to wnuki Ci kupia szybciej niz ty uzbierasz te 3k, na yt musisz miec fejm i duza popularnosc filmiki po 50-100k wyswietlen

Opublikowano

Na YouTube, żeby zarobić musisz być jak robot ( Rock ) .. ^,^

Musisz wrzucać często, i mieć dużo wyświetleń , obejrzyj filmiki o statystykach zarobków youtuberow ;v ..

Odkładaj kasę , kup 5 g koksu , zrób z tego crack , i handluj :v ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...