Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prywatny serwer bez item shopu ?

GM Nico

Item Shop  

47 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcecie aby powstał serwer bez item shopu ?

• Tak musi być item shop za zł
    • Nie bez item shopu
    • Zeby był item shop ale kupony sm będzie można wydropić tylko w grze,nie będzie można doładować konta sms czy przelewem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ktoś z kasą, a totalny idiota.. Nawet milionerzy nie wydają kasy na coś co im gówno da. Każdy wydatek powinien być przemyślany. To tak, jakbyś poszedł na dziwki, żeby zapłacić i się przytulić. Ma to sens? Albo poszedł do sklepu mając na koncie 20 zł, pustą lodówkę i głodne dzieci, a wrócił z grą na PC... Ma to sens? Raczej nie.

Nie obchodzi mnie to czy będzie to ktoś z kasą czy idiota ja ci tylko mówię że się mylisz pisząc że to nie ma prawa bytu i tyle na c**j drążyć temat, znam różnych ludzi i wiem że wszystko się może zdarzyć.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Trzeba być idiotą żeby myśleć że każdy człowiek na świecie jest pazerny i by tylko liczył każdego grosza. Poza tym mówisz że milionerzy nie wydaja kasy na coś co im gówno da. Hmm no tak tylko poco ma się on liczyć z kasą skoro jest milionerem i pare/pareset zloty nie robi mu różnicy. Hmm wgl możecie mi powiedzieć ile wam sie wydaje ile kosztuje taki serwer żeby postawić na nim metina bo nie wydaje mi się abyście byli w temacie i mieli o tym jakiekolwiek pojęcie.

Opublikowano

Nie obchodzi mnie to czy będzie to ktoś z kasą czy idiota ja ci tylko mówię że się mylisz pisząc że to nie ma prawa bytu i tyle na c**j drążyć temat, znam różnych ludzi i wiem że wszystko się może zdarzyć.

Na c**j drążyć temat? A no dlatego, że potem się dziwicie, że na serwerach jest mało graczy.. Wyjdzie jeden, drugi, .., N-ty taki serwer, który padnie po tygodniu to i graczy ogólnie ubędzie. Tak samo jak i YT-berzy są plagą na serwery metina. Trzeba sięwziąć w garść i dosłownie wybić z głowy takie pomysły..

@Up. Osoby o których mówisz to "gwiazdy", a nie ludzie. Czy znasz jakiegoś biznesmena? Takie prawdziwego, a nie gwiazdkę TV. Każdy Ci powie, że to niby grosze, a każdy taki grosz jednak się liczy.

Opublikowano

Spinacie się czy ma kase czy jest idiotą, że robi serwer bez IS. 1. Jakby miał w chu* kasy milioner/bilioner to by się was nie pytał o zdanie tylko dla jaj wykupił team i kazał im zrobić taki serwer, jakby padł to by nie płakał i poszedł dalej rozbijać Mercedesy klasy S dla zabawy:) Dla mnie to wygląda na trolla dzieciak założył temat o serwerze bez Is'u bo śniło mu się takie coś w nocy "Prawdopodobnie będzie to easy serwer  ;)", "Niedługo starujemy z prywatnym serwerem,co sądzicie"- niedługo startuje z serwerem, a nawet nie wie jaki to będzie mimo wielkiego planu serwera bez Is'u :D B***h Please^^

Opublikowano

Jakiego typu chcielibyście ten serwer ? trudny / średni / łatwy ? 

I co wy się tak spinacie o tą kasę ? czy pieniądze to wszystko ? czy dla kasy zrobicie wszystko ? 

Ja tylko zadałem pytanie czy chcielibyście serwer bez item shopu  ;)

Opublikowano

Serwer typu Easy / Medium. Bardziej easy niż medium :D

Item Shop mógłby być, tylko np. kupony SM żeby dropiły z dungeonów.

Maksymalny lvl 200 - dungi na 80 - 100 - 120 - 140 - 160 - 180 - 200

I każdy z dungów jakiś % na kupon, odpowiednio od 80 najmniej % do 200 najwięcej, ale nie aż tyle by dropiły co 2 dung.

Zawsze to jakiś plus u graczy którzy patrzą na IS'a i plus u graczy którzy patrzą czy serwer miałby się z czego utrzymać, ja rozumiem że ktoś ma hajs na opłacenie maszyny, ale nie każdy w to uwierzy i będzie płakał że serwer padnie za miesiąc :D

Opublikowano

Tak trochę bez sensu, nie będzie hajsu to albo zamkniecie albo dodacie dotacje, a jeden c**j czy is czy dotacje szczerze

Jakiego typu chcielibyście ten serwer ? trudny / średni / łatwy ? 

I co wy się tak spinacie o tą kasę ? czy pieniądze to wszystko ? czy dla kasy zrobicie wszystko ? 

Ja tylko zadałem pytanie czy chcielibyście serwer bez item shopu  ;)

Najlepiej nic

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Opublikowano

Serwer typu Easy / Medium. Bardziej easy niż medium :D

Item Shop mógłby być, tylko np. kupony SM żeby dropiły z dungeonów.

Maksymalny lvl 200 - dungi na 80 - 100 - 120 - 140 - 160 - 180 - 200

I każdy z dungów jakiś % na kupon, odpowiednio od 80 najmniej % do 200 najwięcej, ale nie aż tyle by dropiły co 2 dung.

Zawsze to jakiś plus u graczy którzy patrzą na IS'a i plus u graczy którzy patrzą czy serwer miałby się z czego utrzymać, ja rozumiem że ktoś ma hajs na opłacenie maszyny, ale nie każdy w to uwierzy i będzie płakał że serwer padnie za miesiąc :D

I co za te kupony sm chcielibyście sobie kupić ? dajcie przykłady  ;)

Opublikowano

I co za te kupony sm chcielibyście sobie kupić ? dajcie przykłady  ;)

No nie wiem, jakieś kostiumy do pvp i do expa, faktycznie działający 2x drop, 2x exp itd

Kostiumy na bronie, fryzurki, pety, jakieś roski może dodatkowe? Oczywiście wszystko byłoby do zdobycia w grze, trochę trudniej, ale też są kupony SM wtedy więc mamy 3 źródła dostania tych rzeczy wszystkich oprócz expa dropu i yang.

Myślę że nikomu by nie zaszkodziło pochodzenie na dungi żeby mieć to samo co osoba wydająca złotówki.

Opublikowano

No nie wiem, jakieś kostiumy do pvp i do expa, faktycznie działający 2x drop, 2x exp itd

Kostiumy na bronie, fryzurki, pety, jakieś roski może dodatkowe? Oczywiście wszystko byłoby do zdobycia w grze, trochę trudniej, ale też są kupony SM wtedy więc mamy 3 źródła dostania tych rzeczy wszystkich oprócz expa dropu i yang.

Myślę że nikomu by nie zaszkodziło pochodzenie na dungi żeby mieć to samo co osoba wydająca złotówki.

Możemy zrobić coś takiego że na serwerze byłby 1 kupon sm o wartości 100 sm.Dropiły by one tylko na dungeonach z bossów,i metinów.

Ceny w is byłyby dopasowane do wartości kuponów które by dropiły w grze  :)

Opublikowano

Możemy zrobić coś takiego że na serwerze byłby 1 kupon sm o wartości 100 sm.Dropiły by one tylko na dungeonach z bossów,i metinów.

Ceny w is byłyby dopasowane do wartości kuponów które by dropiły w grze  :)

No i to byłoby dobre rozwiązanie, bo jak serwer ma tylko IS żeby zdobyć np. kostium to już odpycha bo wiadomo że trzeba wydać na IS'a albo trudzić się i kupować za wysokie ceny od graczy, a takie rozwiązanie umili rozgrywkę, przyniesie jakieś tam zyski i ściągnie graczy.,

Opublikowano

­Jakoś wątpię, żeby ktoś chciał z własnej kieszeni wszystko opłacać dłużej, niż 2 miesiące. Serwer bez IS jest skazany na szybki koniec, no chyba, że jesteś jakimś bogaczem.

Może to motar2k i ma hajs :D

22695116389755711104.gif

Opublikowano

Maszynę mamy za free dlatego chcemy stworzyć taki serwer,pozostałe rzeczy to się opłaci samemu,nie są to aż takie wielkie wydatki.

Opublikowano

Maszynę mamy za free dlatego chcemy stworzyć taki serwer,pozostałe rzeczy to się opłaci samemu,nie są to aż takie wielkie wydatki.

Po miesiącu serwer zniknie, chyba ze idiota jestes co dokłada do interesu.

To je karitas, może mają jakieś proszki?  :pls:

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Opublikowano

No i to byłoby dobre rozwiązanie, bo jak serwer ma tylko IS żeby zdobyć np. kostium to już odpycha bo wiadomo że trzeba wydać na IS'a albo trudzić się i kupować za wysokie ceny od graczy, a takie rozwiązanie umili rozgrywkę, przyniesie jakieś tam zyski i ściągnie graczy.,

100% racji, podoba mi się taki tok rozumowania. 

Na takim serwerze chętnie zagram.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Serwer bez is oczywicie że spoko, lecz może być tam przedmiot z is dla wyglądu. Chodzi mi tutaj o typowe coś podobnego do Lola, lecz administracja musiałaby zaprojektować dużo kostiumów, nie tylko na broń jak i zbroje ale przykładowo na pety. Oczywiśćie kostium nie dodawałby żadnych statystyk ale upiększał naszą postać. Sądzę że taki IS byłby słuszny, wielu graczy którzy grają na serwerze mogliby się wyróżnić takimi kostiumami że pomagają w jego rozwoju poprzez kupienie tego SKINA do broni. 

@edit 

dodając kostium do IS można byłoby na niego zarabiac przez chodzenie na dungeony nie tylko IS. Nie jest to chyba zły pomysł na jaki wygląda, dzięki temu takie małe wydatki można byłoby opłacić, ale przecież nikt nie musi wydawać kasy może iść i wydropić te sm.

Opublikowano

Wszystko zalezy od graczy ;) osobiscie polecam dodac ankiete i niech gracze wybiora to czy chca IS czy nie (przynajmniej my tak zrobilismy). Do tego drop Smow w grze tak jak u nas i by is nie dawalo duzej przewagi:) i bedzie git.

Co to tych co pisza ze ktos jest "idiota" bo inwestuje pieniadze za darmo. Osobiscie gram w metin ponad 6 lat i w tym roku wkurzylo mnie ze serwer na ktorym znowu spedzilem czas i wydalem pieniadze stal sie gownem i postanowilem sam cos zrobic :). Taki serwer ma prawo bytu i wole byc idiota co inwestuje pieniadze w cos co nie da mu przychodu ale za to da frajde i zatysfakcje niz byc dupkiem i okradac ludzi z pieniedzy. Tak okradac bo stawiac serwer na miesiac by poszlo w IS kasy a potem olac i zamknac to jest praktycznie okradanie:)

To jest tylko moje zdanie:)

Opublikowano

Serwer bez item shopu? Fajny pomysl napewno przyciagnie rzesze graczy ktorzy lubia rywalizacje i osiaganie czegos bez wspomagaczy.

Jezeli macie pieniadze na utrzymanie takiego projektu tylko i wylacznie dla pasji to droga wolna bo trzeba liczyc sie z tym ze serwer musi sie z czegos utrzymywac.

Jak najbardziej fajny pomysl

Opublikowano

Ludzie moze maja serwerownie co? a pozatym skoro beda rowne szanse,smy i tak bd itp to jak dla Mnie jak najbardziej,niech poiwstanie taki serwer

Opublikowano

Można by zrobić taki serwer by było fajnie ale isa zrobić żeby sm dropiły z metków czy dangeonów i można by było kupić (dla leniwych :D) bym chętnie zagrał ale nie za bardzo lubię serwery hard :p

Pomogłem? "Lubię to" -----> Cię to nic nie kosztuje! A mnie zachęci do dalszej pomocy ! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...