Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kurier upuscił paczkę.

M.T.W.D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kilka dni temu zamówiłem przez internet w sklepie nie allegro nowy telefon za 1090 zł. Dzisiaj przyjechał kurier z paczką. Zatrzymał się koło domu i zatrąbił więc wyszedłem do niego on otworzył dzwi wziął paczkę z siedzenia obok i postawił na kolanie jakos tak nieudolnię że paczka zsunęła się spadła na schodek samochodu i potem na ziemię. Podniosłem ją i zobaczyłem że paczka po srodku ma głębokie wgniecenie więc powiedziałem kurierowi że chcę otworzyć paczkę zanim podpiszę. On na to że nie ma czasu a poza tym nadawca nie wybrał opcji sprawdzenia przy odbiorzę to ja powiedziałem że nie odbiorę paczki bo ona mu upadła i nie mam pewności czy zawartość jest cała a on na to że go to nie obchodzi i jeśli nie odbiorę paczki to zapłacę kare firmie od której kupiłem telefon i firmie kurierskiej.

Czy to prawda z tą karą ??

Opublikowano

Powinieneś zadzwonić do firmy kurierskiej i ich opierd**ić i powiedzieć jak było i domagasz się zradość uczynienia w przeciwnym razie nie z tobą będą rozmawiać i tyle

Opublikowano

powinniście spisać raport z tego co się stało, sprawdzić, czy telefon jest cały.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

To jest twoje prawo aby otworzyć paczkę w obecności kuriera jeśli chcesz, choćby nawet wiózł ten telefon na poduszkach.

Opublikowano

paczke możesz na luzie otworzyć przy kurierze i sprzedający nie musi wyrażać żadnej zgody :)

ten kurier nie chciał pozwolić Ci jej otworzyć poniewaz podejrzewał że zawartość mogła zostać uszkodzona a wtedy to on lub jego firma ponioslaby koszta :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

masz prawo zobaczyć czy zawartość nie jest uszkodzona a to że mu się spieszy to mniej to w dupie amen.Sam raz otwierałem przy nim paczkę ostrożnie powoli żeby niczego nie uszkodzić myślałem że mnie tam zabije wzrokiem ale j*** to :)

Opublikowano

Jeżeli nawet na Twoich oczach kurierowi wypadła paczka to tym bardziej powinieneś ją otworzy przy nim. Ma czas czy nie, musi czekac. 'Nas klient nasz Pan'.

229401491222156497913.gif

Opublikowano

Nie ma takiego prawa. Za to Ty masz prawo złożyć na niego skargę, a przede wszystkim masz prawo do odmowy przyjęcia paczki niezależnie czy jest dla Ciebie czy psa Twojej koleżanki. Ten kurier chciał się po prostu pozbyć paczki z paki :) Brat jest kurierem.

Opublikowano

akurat w tym robię. najpierw podpisujesz papierek, że paczka została Ci wydana, ewentualnie na handzie (ten komputerek), a potem dopiero możesz sprawdzić jej zawartość. jak coś jest uszkodzone to spisujecie protokół, ot. krwa.

Jeżeli nawet na Twoich oczach kurierowi wypadła paczka to tym bardziej powinieneś ją otworzy przy nim. Ma czas czy nie, musi czekac. 'Nas klient nasz Pan'.

tak się składa, że to my jesteśmy dla klienta, a nie on dla nas

paczke możesz na luzie otworzyć przy kurierze i sprzedający nie musi wyrażać żadnej zgody  :)
ten kurier nie chciał pozwolić Ci jej otworzyć poniewaz podejrzewał że zawartość mogła zostać uszkodzona a wtedy to on lub jego firma ponioslaby koszta  :)

on czy firma nie ponieśliby kosztów... nawet jeśli paczka ucierpiała z jego winy. po prostu jest spisywany protokół i wszystko. myślisz, że na magazynie takie paczki są traktowane z politowaniem? nie raz wiozłem paczki z podaną wartościa po kilka tysięcy, potrzaskane w drobny mak

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

tak się składa, że to my jesteśmy dla klienta, a nie on dla nas

@ruku

Ta? Gdyby nie ci klienci to rozwoziłbyś co najwyżej swoją dupę po mieście. I to jeszcze za free ;)

Czy to prawda z tą karą ??

Nie prawda, chciał Cie nastraszyć beznadziejną bajką. ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie, nie prawda.

On ją opuścił tą paczkę, nie Ty. Ty czekałeś na przesyłkę kilka dni za 1090 złotych, zobaczyłeś, że kurier przyjechał przed Twój dom, wyszedłeś przed dom JEDNORODZINNY i kurier otworzył drzwi od tego siedzenia gdzie była ta przesyłka. Następnie wziął paczkę i położył na kolano i coś tam podpisywaliście, paczka z JEGO KOLANA się NAGLE zsunęła na schodek i spadła na od razu na ziemię (tak jak Ty to piszesz) + jeszcze dyskutował 'że nie ma czasu', że musi jechać dalej.

Bezczelny kurier.

Nie dostaniesz za to kary, to nie jest Twoja wina, tylko jego. Nie bój się o to.

6BhO6OQ.png

Lubię rajstopy koloru powyższego - ciemno-czarne. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...