Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

server na modach jak zrobić?

Ishubito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka można krótki poradnik jak zrobić server na modach?  , na maszynie enderchest , chciałbym z kolegą mograć ale za chiny nie umiem , robiłem hamachi ale kumpel ma problemy i nie może grać.

.

Opublikowano

Z tego co wiem maxcraft.pl w ofercie bez limitu ram ma funkcję wgrania silnika MCPC+. Ten silnik ma możliwość zainstalowania pluginów i modów, ale jest jeszcze silnik Forge z tym że na niego nie wgrasz pluginu. Poczytaj na temat tych silników i wyberz. Zrób ti na maxcraft.pl oferta Bez limitu RAM.

POMOGŁEM DAJ LIKE TO NIE BOLI :)

Opublikowano

@Ishubito Ja tam polecam pukawka, ponieważ jeżeli weźmiesz ofertę "Bez limitu RAM" to za 5 slotów płacisz tylko 8zł (no chyba że chcesz więcej to bardziej opłacalny jest enderchest.pl, ale wyraźnie napisałeś że z kolegą), a na enderchest, aby mieć silnik MCPC+ lub Forge musisz płacić minimalnie 29zł. A i na Maxcraft możesz dać własny silnik np. ulepszony Forge z jakąś łątką, a na ench nie ma.

Poradnik Hamachi

Pobierz Forge INSTALLER i uruchamiasz go. Po uruchomieniu zaznaczasz installer i wybierasz folder w którym ma znajdować się Twój serwer. Powinna otworzyć ci się konsola. Gdy wszystko ci się załaduje w konsole wpisujesz "stop" i konsola powinna się zamknąć. W pliku server.propertises ustawiasz wszystko tak jak w normalnym serwerze. Aby uruchomić serwer kliknij 2 razy na drugi z plików .jar, który dodał się do folderu z serwerem. Gdy wszystko się załaduje znów wpisujesz "stop" w konsole. Powinien utworzyć ci się folder mods i tam ładujesz wszystkie mody. Uruchamiaj serwer tylko tym 2 plikiem z rozszerzeniem .jar, a nie tym pobranym.

Wszystkie problemy pisz na PW.

POMOGŁEM DAJ LIKE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...