Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do 40 tysia

Umpik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, jak w temacie, potrzeba kompa do 40 tysia...
Pewnie to czytasz i sobie myslisz  z*******a sciema.

Nie chlopie nie ma sciemy, Pol roku odkladane przyszlo i czas cos kupic.

Odrazu mowie ma byc mega, graficzna radeona odpada musi byc nvidia

No i oczywiscie musi czytac dx 12,

Pozdrawiam i mam nadzieje ze beda konkretne oferty.

Opublikowano

Kuźwa, taki budżet, a napisałeś... praktycznie nic.

Monitory, system, peryferia masz?

Jaką masz rozdzielczość dotychczasowego monitora?

Interesuję cię SLI?

Interesuję cię WC?

Musi czytać DX12. A to są już jakieś nvidie, które będą to w pełni wykorzystywały?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Musi czytać DX12. A to są już jakieś nvidie, które będą to w pełni wykorzystywały?

Ani nvidia ani amd nie ma kart ktore w pelni beda wykorzystywaly dx12

Wiec z takim kryterium nie jest mozliwe zlozyc taki zestaw

Pomijac ze lepiej teraz wydac np: 15k a nastepnie zaoszczedzic na pascala czy arctic islands

­

Opublikowano

Za 40 tysiecy to ja bym sobie inaczej zycie ulozyl :D 

Mysle, ze jak masz 40 tysiecy to 5k z tej kwoty Cie nie zbawi i mozna zlozyc komputer, ktory uciagnie kazda gre na ultra, juz kupic takie rzeczy jak obudowa czy zasilacz pod przyszly komputer ale czekac na karty z pelnym wsparciem (wyzej juz pisali o tym inni forumowiecze) i na ice lake od intela, wtedy cos robic, raczej calego budzetu i tak sie na wydajnosc nie wykorzysta bo sie nie da, predzej na np jakis ogromny dysk ssd. Kasa na zlozenie teraz obecnego komputera sie nie zmarnuje bo duzo czesci sobie zostawisz a np procesor czy plyte sprzedaz z tylko mala strata :) 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Kuźwa, taki budżet, a napisałeś... praktycznie nic.

Monitory, system, peryferia masz?

Jaką masz rozdzielczość dotychczasowego monitora?

Interesuję cię SLI?

Interesuję cię WC?

No fakt prawie nic nie napisalem ;p

Monitorek mam 22 cale, moge wykorzystywac max 1920-1080 rozdzielczosc przy mojej karcie 1gb

System tez mam, chce 7 uzywac, skrzynki tylko potrzeba, i ma on byc wylacznie do grania.

I jak napisalem do 40 lecz nie musi tyle byc.

Opublikowano

potrzeba kompa do 40 tysia...

Pol roku odkladane przyszlo i czas cos kupic

Nie potrzebują tam czasem u Ciebie w robocie dodatkowych osób? Też bym chciał sobie 40 koła w pół roku odłożyć :D

Ja bym kompa za taką kasę nie kupił, maks 1/4 tego budżetu i to pewnie jeszcze z peryferiami i większym monitorem.

Podkręcać procesor oczywiście zamierzasz?

Opublikowano

Nie potrzebują tam czasem u Ciebie w robocie dodatkowych osób? Też bym chciał sobie 40 koła w pół roku odłożyć :D

Ja bym kompa za taką kasę nie kupił, maks 1/4 tego budżetu i to pewnie jeszcze z peryferiami i większym monitorem.

Podkręcać procesor oczywiście zamierzasz? Raczej nie, nie znam sie na tym zbytnio wiec po co mam go spalic ;p

Opublikowano

No to teraz nie wiem kompletnie co z Tobą zrobić. Budżet masz idealny, żeby pakować procesor pod OC, ale z drugiej strony jak nie chcesz kręcić to i za 5-6k się złoży sprzęt, który będzie bardzo wydajny.

Tak czy siak nie ma sensu wydawać takich chorych pieniędzy na PC. 6-10k to jeszcze względnie logiczny maks, wszystko powyżej to durnota przy wykorzystaniu komputera w grach. Jesteś pewien, że nie nauczysz się podkręcać procesora?

No chyba, że chciałbyś iść w rozdzielczość 4K to wtedy można sporo więcej z tego ogromnego budżetu wykorzystać.

Opublikowano

E tam, jak się nie znasz i chcesz mieś spokój i łatwy serwis gwarancyjny w razie czego to gotowy zestaw będzie najlepszym rozwiązaniem. No i jest dobrany przez specjalistów, a nie przez samozwańczych fachowców - masz gwarancje, że wszystkie elementy będą idealnie współgrać.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

@Do autora - Zestaw do animacji 3d, grafiki czy gier?

@Hans Kloss PL - Pewnosc ze wszystko idealnie wspolgra? Moze przy tak drogich zestawach jest jakas pewnosc ale ponizej 10k daja zazwyczaj syf czyt. Chiński zasilacz itp.

Opublikowano

4X TItan X? A na kij to komu? Przy obecnej optymalizacji gier w 95% tytułów trzecia karta nie daje nic poza tym, że ciągnie prąd z gniazdka i opróżnia portfel przy zakupie. 4 karta to już w ogóle overkill, sensownie z takiego rozwiązania potrafi skorzystać z 1% gier dostępnych na rynku.

Autorze, do grania komputer za te pieniądze to kompletny idiotyzm. Jak pisałem względnie sensowne maks to okolice 10k na maszynkę do grania. Wszystko powyżej to sztuka dla sztuki byle na podwórku zaszpanować przed kolegami. To co z tym OC procesora? Poza tym wiesz z czym się je Multi GPU? Ciągłe grzebanie w sterownikach, dogrywanie profili SLI, marna współpraca kilku kart z mniej znanymi grami.

Opublikowano

Ja bym skladal kompa do gier 7k max.

Jesli nie bedzie on uzywany do renderowania, modelowania i obrobki graficznej to nie ma co marnowac pieniedzy.

Opublikowano

Do 1080p nie potrzebujesz nic więcej, choć i tak jest to mały overkill

http://www.morele.net/inventory/info/mV8k73/

Zestaw oczywiście do kręcenia.

W uj szybki SSD na PCI, 1TB SSD na SATA i 2TB HDD.

GTX980Ti, cicha i chłodna, możesz wziąć gigabyte, ale chciałem żeby zestaw jakoś wyglądał.

Chłodzenie wodne na procesor, dosyć ciche.

16gb ramu 3000mhz

Cichy, modularny zasilacz o mocy 650W z goldem.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Do 1080p nie potrzebujesz nic więcej, choć i tak jest to mały overkill

http://www.morele.net/inventory/info/mV8k73/

Zestaw oczywiście do kręcenia.

W uj szybki SSD na PCI, 1TB SSD na SATA i 2TB HDD.

GTX980Ti, cicha i chłodna, możesz wziąć gigabyte, ale chciałem żeby zestaw jakoś wyglądał.

Chłodzenie wodne na procesor, dosyć ciche.

16gb ramu 3000mhz

Cichy, modularny zasilacz o mocy 650W z goldem.

Ten SSD za 2500zł to pierdoła kompletna. Rozumiem duży budżet... ale bez przesady.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...