Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smartfon do 300zł

Który lepszy?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Który smartfon lepszy?

• Kazam Trooper 451 http://www.ceneo.pl/37686520
      1
    • GoClever QUANTUM 500 http://www.ceneo.pl/29800775
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam smartfona z systemem android do maksymalnie 300zł. Będę używał go głównie do oglądania filmów na YouTube, przeglądania forum, czasem też do grania i czytania e-booków. Bateria powinna być w miarę mocna. Głośnik nie musi być zbyt głośny, bo i tak będę używał słuchawek. Musi być slot na kartę pamięci. Chyba najlepszą opcją jak na razie jest Kazam Trooper 451 http://www.ceneo.pl/37686520

Czekam na wasze propozycję  :yay:

Opublikowano

Moto E powinna się nadać. Ten Kazam jest strasznie.. mówiąc brzydko - gówniany. 

Oczywiście na 4 calach ciężko jest cokolwiek czytać, w dodatku przy tej rozdzielczości ale budżet Cie ogranicza. Więc tylko Moto E. 

lownfast

Opublikowano

Moto E powinna się nadać. Ten Kazam jest strasznie.. mówiąc brzydko - gówniany. 

Oczywiście na 4 calach ciężko jest cokolwiek czytać, w dodatku przy tej rozdzielczości ale budżet Cie ogranicza. Więc tylko Moto E. 

Obawiam się że nie mieści się w tych 300zł  ;)

Proszę o wyjaśnienie, dlaczego Kazam jest gówniany.

Opublikowano

Obawiam się że nie mieści się w tych 300zł  ;)

Proszę o wyjaśnienie, dlaczego Kazam jest gówniany.

Bo będzie mieć problemy z odtwarzaniem pulpitu, a co dopiero robić na nim cokolwiek.. 

Moto E jest 2 razy lepsza a wykracza tylko o 50zł poza budżet (350zł)

lownfast

Opublikowano

Bo będzie mieć problemy z odtwarzaniem pulpitu, a co dopiero robić na nim cokolwiek.. 

Moto E jest 2 razy lepsza a wykracza tylko o 50zł poza budżet (350zł)

Kolega ma dłuższy czas Kazam'a, jutro dopytam się czy miał z nim jakieś problemy. Tymczasem czekam na więcej opinii  ;)

Opublikowano

Kolega ma dłuższy czas Kazam'a, jutro dopytam się czy miał z nim jakieś problemy. Tymczasem czekam na więcej opinii  ;)

Jeżeli kazam to jego najlepszy smartfon zawsze powie Ci że on jest dobry bo nie zasmakował niczego lepszego. :) taka opinia nie jest zbyt wiele warta. 

lownfast

Opublikowano

Szukasz do oporu pierdół które nie są warte swojej ceny, takie coś możesz sobie podłożyć jako podstawkę do krojenia a nie do używania jako smartfon, ludzie. Nie ma za dobrych smartfonów za 300 zł dlatego zrezygnuj z dwóch kebabów i kup Moto E. 

lownfast

Opublikowano

Szukasz do oporu pierdół które nie są warte swojej ceny, takie coś możesz sobie podłożyć jako podstawkę do krojenia a nie do używania jako smartfon, ludzie. Nie ma za dobrych smartfonów za 300 zł dlatego zrezygnuj z dwóch kebabów i kup Moto E. 

Spokojnie  ;) To brzmiało tak jak byś mi kazał kupić Moto E, a ja prosiłem tylko o propozycje i opinie.

Opublikowano

@escaperz.lordm

Tak się zastanawiam, dlaczego według Ciebie Kazam ma problem z odtwarzaniem pulpitu i wszystkim innym? Miałeś ten telefon, czy może tak słyszałeś albo czytałeś? Z tego co widzę mają taki sam system (Android 4.4 KitKat), tyle samo pamięci wewnętrznej, Kazam ma 4 rdzenie (Moto ma 2), Moto ma 1Gb RAMu (Kazam ma 512Mb). Nie znam się, więc jeśli się mylę, to wyprowadź mnie z błędu  ;)

Edit: Zastanawiam się nad tym Kazam Trooper 451 i Moto E... Jak znajdzie mi ktoś folię ochronną na tego Kazama to obsypie go lajkami  ;)

Opublikowano

@escaperz.lordm

Tak się zastanawiam, dlaczego według Ciebie Kazam ma problem z odtwarzaniem pulpitu i wszystkim innym? Miałeś ten telefon, czy może tak słyszałeś albo czytałeś? Z tego co widzę mają taki sam system (Android 4.4 KitKat), tyle samo pamięci wewnętrznej, Kazam ma 4 rdzenie (Moto ma 2), Moto ma 1Gb RAMu (Kazam ma 512Mb). Nie znam się, więc jeśli się mylę, to wyprowadź mnie z błędu  ;)

Edit: Zastanawiam się nad tym Kazam Trooper 451 i Moto E... Jak znajdzie mi ktoś folię ochronną na tego Kazama to obsypie go lajkami  ;)

Wyprowadzam.

Kazam ma procesor MTK który jest strasznie niewydajną jednostką. Do tego ma 2x mniej RAMu. Moto E ma dwa rdzenie ale to Qualcomm.. O dużo wydajniejsze od 4 rdzeni MTK

lownfast

Opublikowano

Sam już nie wiem co wybrać  :(

Kazam Trooper 451 czy 100zł droższą Moto E...

Jest tutaj jeszcze jakaś osoba, oprócz escaperz.lordm, która mogłaby wygłosić swoją opinię?

Edit: Chyba jednak zdecyduję się na Kazam'a z kilku powodów:

-Moto E jest 100zł droższy i podobno nie ma ładowarki w zestawie (tylko kabel USB)

-Kazam ma ładniejszy design i ogólnie bardziej mi się podoba z zewnątrz

-Mimo że oba smartfony mają 5 Mpx, przeczytałem że Moto E robi niewyraźne zdjęcia wywołane brakiem focusa

-Przeczytałem że Moto E ma niską jakość dźwięku w słuchawkach (nie słuchałem więc nie wiem. Natomiast słuchałem muzyki z Kazama i ma całkiem dobrą jakość dźwięku)

-W Moto E nie można wyciągnąć baterii

Opublikowano

Teoretycznie masz budżet 300 zł, więc dopłata to 100 zł. Różnica pomiędzy Kazamem a Moto E jest kolosalna. Oczywiście nie spodziewaj się za wiele po telefonie za 300 zł, ale Moto E pozwoli Ci na pogranie we większość gier i komfortowe użytkowanie. Kazam tego nie zapewni. 

lownfast

Opublikowano

Myślę że ostatecznie zdecyduję się na Kazam Trooper 451 + microSD 16Gb

Jeśli ktoś znajdzie etui albo folię ochronną do powyższego smartfona, dam mu 10 like.

Opublikowano

Myślę że ostatecznie zdecyduję się na Kazam Trooper 451 + microSD 16Gb

Jeśli ktoś znajdzie etui albo folię ochronną do powyższego smartfona, dam mu 10 like.

Przekazuje wyrazy współczucia :) 

lownfast

Opublikowano

Przekazuje wyrazy współczucia :)

Obejdzie się. Nie rozumiem Twojego uprzedzenia do Kazam  ;)

Opublikowano

Obejdzie się. Nie rozumiem Twojego uprzedzenia do Kazam  ;)

To w ogóle po co zakładać temat.. Poczytaj sobie opinie o tym smartfonie, ale nie na ceneo tylko na innych forach gdzie już użytkownicy ogarniają temat.. NIKT Ci nie napisze że jest on DOBRY.

lownfast

Opublikowano

Ja też nie polecam ogólnie takich telefonów i innych urządzeń.
Mój znajomy kupił tablet firmy tego pokroju i tablet niby działa ale wolno i cały plastik z tyłu odpada...
Lepiej dołożyć i mieć coś lepszego wydajnościowo ;)

4692515714.png
Opublikowano

To w ogóle po co zakładać temat.. Poczytaj sobie opinie o tym smartfonie, ale nie na ceneo tylko na innych forach gdzie już użytkownicy ogarniają temat.. NIKT Ci nie napisze że jest on DOBRY.

Znalazłem jedynie kilka opinii. Może nie jest "dobry", ale jak na swoją cenę nie jest zły  ;)

Możesz podać nazwę jakiegoś lepszego do 300zł, Moto E nie kupie, bo musiałbym dokupić ładowarkę USB i wyszło by 400zł.

@RevoxPolska 

Jeśli znasz lepszy do 300zł to pisz, w końcu jeszcze nic nie kupiłem  ;)

Opublikowano

Znalazłem jedynie kilka opinii. Może nie jest "dobry", ale jak na swoją cenę nie jest zły  ;)

Możesz podać nazwę jakiegoś lepszego do 300zł, Moto E nie kupie, bo musiałbym dokupić ładowarkę USB i wyszło by 400zł.

@RevoxPolska 

339 ZŁ to najtańsza motorola, do tego ładowarka to koszt 15-20 zł. Maksymalnie. 

Już mi się nie chce wypowiadać. Skoro wiesz lepiej to kupuj od razu a nie zakładasz tematy. Ktoś kto chce porządny smartfon w danym przedziale cenowym (w tym wypadku ok. 300zł) nie kupiłby nigdy czegoś takiego. Oczywiście kusząca aukcja niesamowity kazam 4 rdzenie 512MB ramu android 4.4! Oczywiście podzespoły MTK czyli nic nie warty procesor, co z tego że na tym androidzie 4.4 zostanie a moto e ma 5.0. Okej. Twoja sprawa. Narazie. 

lownfast

Opublikowano

339 ZŁ to najtańsza motorola, do tego ładowarka to koszt 15-20 zł. Maksymalnie. 

Już mi się nie chce wypowiadać. Skoro wiesz lepiej to kupuj od razu a nie zakładasz tematy. Ktoś kto chce porządny smartfon w danym przedziale cenowym (w tym wypadku ok. 300zł) nie kupiłby nigdy czegoś takiego. Oczywiście kusząca aukcja niesamowity kazam 4 rdzenie 512MB ramu android 4.4! Oczywiście podzespoły MTK czyli nic nie warty procesor, co z tego że na tym androidzie 4.4 zostanie a moto e ma 5.0. Okej. Twoja sprawa. Narazie. 

Ehh, nie podałeś ŻADNEGO telefonu do MAKSYMALNIE 300zł. A co do ładowarki USB to według ceneo zaczynają się od 45zł w górę.

Opublikowano

@RevoxPolska 

W sumie sam bym Ci polecił tą Moto E.

Jest na 100% wydajniejszy niż ten Kazam :)

Czasami lepiej dołożyć te parę złotych i mieć coś lepszego.

Pozdrawiam.

4692515714.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...