Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung Galaxy J5 Autentyczność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jutro ma przyjść mój nowy nabytek jakim jest Samsung Galaxy J5 zamówiłem go z serwisu zajmującym się dystrybucją  telefonów i tak dalej ,ale do rzeczy mimo ,że wiem ,iż telefon przyjdzie z serwisu to przy obecności kuriera korzystając z okazji chciałbym sprawdzić czy telefon na pewno pochodzi od firmy samsung ;) i tu leży moje pytanie jako ,iż jest to dość świeży model samsunga to chciałbym uzyskać jakieś wskazówki na co zwrócić uwagę w telefonie.

Z tego co widziałem ,każde samsungi mają pokazane na biało zasięg oraz baterie(czy też % baterii) i czy mogę jakoś inaczej jeszcze sprawdzić czy telefon jest orginalny ? 

Opublikowano

Jeśli zamówiłeś przez internet możesz zwrócić towar w ciągu 14 dni bez podania przyczyny. Więc nie ma pośpiechu. Najlepiej jest sprawdzić telefon w bazie samsunga, czy występuje taki IMEI powiązany z tym S/N. Za piwko mogę to zrobić :)

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Jeśli zamówiłeś przez internet możesz zwrócić towar w ciągu 14 dni bez podania przyczyny. Więc nie ma pośpiechu. Najlepiej jest sprawdzić telefon w bazie samsunga, czy występuje taki IMEI powiązany z tym S/N. Za piwko mogę to zrobić :)

Teraz tak myślę ,że jeżeli zwrócę się do Oficjalnej polskiej ekipy Samsunga to po podaniu im IMEI powinni mi udzielić takiej informacji czy też nie ? 

Opublikowano

Wklep szybko hasło do WiFi i pobierz Antutu, jeżeli podzespoły się będą zgadzać to znaczy że wszystko jest ok. 

Uważaj bo kurier będzie czekał aż autor pobawi się telefonem.

Numer imei możesz na necie sprawdzić, więc po prostu poproś o zdjęcie pudełka/ss z telefonu.

Opublikowano

Numer imei możesz na necie sprawdzić, więc po prostu poproś o zdjęcie pudełka/ss z telefonu.

Kurier ma obowiązek być przy sprawdzeniu paczki ;) więc te 10-15 minut musi mi poświęcić to zdążę chociaż zainstalować ten program Antutu :P  napisałem jużdo Samsunga czy istnieje taka możliwość jeżeli tak to podeślę im ten IMEI telefonu ;D więc dzięki all za pomoc 

Opublikowano

Przecież ma obowiązek zaczekać. Przecież to kwestia wklepania hasła do WiFi i pobrania kilku megabajtowej aplikacji. To nawet nie 5 minut.

lownfast

Opublikowano

Pobierz sobie CPU-Z, on ci poda.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...