Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składanie komputera(POMOCY)

PLBomekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie . Mam plan złożyć komputer pod gry typu BF3 ,CS:GO,Możliwy the forest. Posiadam dwie kości ram po 4GB Goodram 10600 taktowanie ,Zasilacz Radix v450 . Oraz procesor dwu rdzeniowy 3.2 Ghz. A teraz to co mam zamiar kupić do tego Płytę główną MSI H81-P33 , Kartę graficzną Palit GTX950 STORMX 2GB GDDR5 128bit. Prosiłbym o opinie tego zestawu i czy była by konieczność zmiany procesora na i3 lub i5 ,i oczywiście czy poszłyby by gry wymienione wyżej. Dziękuje i liczę na szybką odpowiedź. 

graphic.png

Opublikowano

Podałbyś budżet.

Napisałem co mam zamiar kupić i kieruje pytanie do was jak to będzie na tym osprzęcie chodziło.

graphic.png

Opublikowano

Ale bez zmiany procesora to nie zadziała. Masz stary procesor na podstawkę 775 jeśli mnie oczy nie mylą, a płytę kupujesz na socket 1150.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

To jaki były najkorzystniejszy i najlepiej najtańszy procesor do tej płyty? A co z resztą podzespołów?

Taa, tylko, że procesor jest już stary i ciężko będzie z grami. Poza tym nie wejdzie on do tej płyty głównej co podałeś. Dlatego podaj nam budżet, a my wybierzemy dla ciebie odpowiednie podzespoły. W tym momencie (już nie patrząc na niekompatybilność procesora z płytą główną) szkoda brać GTX 950 do tego procesora.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Karta mhmm wolałbym ci zaoferować MSI Gtx 770 co do procesora Intel i5 - czemu nie i7? Ponieważ i5 spokojnie starczy, i7 jest dobry dla osób, które nagrywają, ale dla zwykłego gracza jest na prawdę dobry + cena.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Karta mhmm wolałbym ci zaoferować MSI Gtx 770 co do procesora Intel i5 - czemu nie i7? Ponieważ i5 spokojnie starczy, i7 jest dobry dla osób, które nagrywają, ale dla zwykłego gracza jest na prawdę dobry + cena.

gtx 770 XDDD czemu to polecasz? nie mowie ze to byla jakas zla karta, ale kurde to staroc, nie warty juz uwagi jesli chodzi o nowki

i5 4460 bedzie najlepszy pod wzgledem cena/wydajnosc, grafika juz od biedy moze byc ten 950 (choc ta i5 nie ma problemu, zeby np pracowala z 970) zasilacz tez bym wzial nowy skoro juz inwestujesz w sprzet. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jak masz ograniczony budżet to bierz i3 4170, jak możesz dołożyć do i5, to bierz i5 4460, proste.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Ponieważ GeForce 770 oraz MSI 770 nadal są bardzo dobrymi kartami ;) Spokojnie pociągną CS na Ultra oraz inne gry jak Wiedźmin, czy MadMax na wysokich bez żadnego problemu ;] + cena

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Ponieważ GeForce 770 oraz MSI 770 nadal są bardzo dobrymi kartami ;) Spokojnie pociągną CS na Ultra oraz inne gry jak Wiedźmin, czy MadMax na wysokich bez żadnego problemu ;] + cena

Jesli by szukal uzywki, to moze bym sie zgodzil, cs na ultra to zadne wyzwanie, na moim sprzecie z sygnaturki na ultra w full hd nawet mam te 150-200fps. Cena wcale nie jest taka atrakcyjna patrzac na cena/wydajnosc. 

Ps. ten msi to tez geforce..

Opublikowano

Ja wiem o tym, ale MSI ma cichszą pracę ;) Gtx770 ma bardzo dobre osiągi :) I jeeest atrakcyjna patrząc na ceny najnowszych. Mam Gtx 770 MSI i chyba wiem lepiej jaki jest ;) Ja wiem, że inne karty są lepsze, bo są nowsze, ale czasami lepiej kupić tańszą, niż wydawać w błoto kasę, bo i tak będą jeszcze nowsze...

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Po wymianie procka na i3 (załóżmy) jakie będą osiągi? 

Dobre? Sprecyzuj pytanie. 

Ja wiem o tym, ale MSI ma cichszą pracę ;) Gtx770 ma bardzo dobre osiągi :) I jeeest atrakcyjna patrząc na ceny najnowszych. Mam Gtx 770 MSI i chyba wiem lepiej jaki jest ;) Ja wiem, że inne karty są lepsze, bo są nowsze, ale czasami lepiej kupić tańszą, niż wydawać w błoto kasę, bo i tak będą jeszcze nowsze...

Tansza, nowsza, wydajniejsza kupisz. Tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...