Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Film problem z renderowaniem

dziku213

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Nagrałem film programem hyper cam 3 całość zajmuje jakieś 2 gb ponieważ film ma 20 minut.Próbuje to wyrenderować w sony vegas pro 13 w jakości 720 p.Problem w tym że od 20 minut pokazuje mi 1 % a czas jaki będzie to renderowało cały czas rośnie ... 10 godzin aktualnie.Czy da się to jakoś przyśpieszyć ? Próbowałem przez gpu CUDA ale wydaje sie że chyba czeka mnie to samo.Komputer mam nie najgorszy.

Amd fx 6300

Zotac gt 630 128 bit ddr 3 4 gb

8 gb ram ddr 3

Zauważyłem też że jak wejdę w menadzer zadań procesor jest wykorzystywany tylko w jakiś 26 % co sądzę że jest to mało.Nie da się jakoś podkręcić w sony vegasie aby zużywał on więcej zasobów komputera ?

Problem też jest w tym że jak renderuje ten film przez 20 minut waży on 30 mb dla testu wrzuciłem 4 kawałki filmu zrenderowałem je w jakieś 30 sekund i zajmowały one 70 mb

Opublikowano

czy to napewno jest zwiazane z dark orbit?

ale wracajac do twojego problemu to najlepiej jakbys skleil te 4 kawalki jzu przerenderowane w calosc i problem solved

( . Y . )

w26yvz-5.png

Opublikowano

Bo Sony Vegas tak kiepsko renderuje. Polecam znaleźć inny program, np. camtasia studio czy Windows movie maker. Nagrałem jednominutowy film telefonem ważący jakieś 20mb może mniej. Po dodaniu muzyczki Vegas zrenderował go do 2,6gb. Nie wybrałem nawet najlepszej jakości. Możesz później pobawić się w jakies konwertery które skutecznie zmniejsza ci wagę pliu.

Opublikowano

Aktualizacja tematu.Zauważyłem że gdy podzielę film 20 minutowy na kawałki 2-3 minutowe i oddzielnie porenderuje wszystko działa.Próbowałem też z 20 minutowym filmem i coś się naprawiło.Włączyłem renderowanie i tym razem nie minimalizowałem okna było widać jak scenki przelatują ale na 20 % stanęło i scenka tak samo stoi w miejscu o co chodzi ? 

Wracając do camtasi czy ona ma też takie opcja jak sony vegas ? Przybliżenia itp ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...