Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do gier za max 600 zł.

gtforce323

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przygotowuje się do kupna karty graficznej pod gry taka żeby chociaż te nowsze gry chodziły na min-średnich proszę o wasze propozycje kart. Do wydania maksymalnie mam 600 zł.

Opublikowano

Wielkie dzięki a miał ktoś z was styczność z GTX 650 Ti ? Bo chciałbym bardzo wiedzieć jak sobie daje radę w grach :D.

Miedzy gtx 650ti a gtx 660 jest przepasc, 650ti nawet nie wiem czy do low, jesli chodzi o najnowsze gry, dobra rozdzielczosc i przyzwoity fps. Jednak kupno nowego gtx 660 w tych czasach mija sie z celem raczej, uzywany jak najbardziej.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Oczywiste jest to że GTX 660 lepszy niż 650,660`siątkę już idzie w fajnej cenie kupić..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

W pierwszej kolejności to weź podaj jaki masz obecnie sprzęt. Dokładne modele wszystkich podzespołów ze szczególnym naciskiem na dokładny model zasilacza (nie, sama moc przepisana z naklejki nie wystarczy).

Opublikowano

To tak mój sprzęt nie należy do super dobrych niżej zamieszczę informacje o nim.

Zasilacz: http://www.morele.net/zasilacz-chieftec-gpa-450s8-450w-atx-120mm-80-apfc-bulk-gpa-450s8-384670/

Procesor: Intel Celeron G540 @ 2.50GHz (tak wiem słabiutki ale nawet daje radę :D)

Płyta główna: http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-h61m-p31-g3-intel-h61-lga-1155-pcx-vga-dzw-glan-sata-ddr3-matx-h61m-p31-g3-461857/

RAM: Niestety nie wiem jakiej firmy ale 4 GB DDR3

Karta graficzna: Nvidia GeForce GT 430 

Dysk twardy: SAMSUNG HD252HJ 250 GB

Opublikowano

Podam Ci jeszcze takie info:

gtx 660ti>gtx 660>gtx 650 ti boost>gtx 650ti>gtx 650 :) 

Czesto mozna spotkac w podobnej cenie gtx 660ti do 660, jednak prawidzwe okazje na olx itp dotycza raczej 660 bez "ti"

Opublikowano

Łoo matko, Celeron na Sandy Bridge? Przecież tutaj nawet taki 750 Ti nie ma sensu do tego procesora. Nie dość, że 2 rdzenie do Nvidii to średni pomysł (dopiero przy Haswellach nie ma to już takiego znaczenia) to jeszcze do tego słabiutkie.

Mając 600 złotych to najlepiej szukać jakiegoś używanego i3 2100 (walają się na Allegro po 200 złotych) i do tego używany GTX 660 za jakieś 400 złotych też się znajdzie.

Opublikowano

A dałbyś radę złożyć jakiegoś kompa do 1300-1500 max? Bo mam na sprzedaż kilka rzeczy jeszcze i byłyby środki na komputer :D

Zaloz nowy temat, najtaniej to mozesz tylko wymienc cpu na i3 2120 + hd7790.

Opublikowano

A po kij ma spamować kolejnym wątkiem? Jak już jeden założył to niech tutaj pisze.

Autorze, za 1500 złotych z nowych podzespołów nie kupisz całego komputera, który będzie wydajniejszy od tego co masz po wymianie procesora na i3 i karty na GTX 660.

Opublikowano

Ma 2 rdzenie? Ma. Niech bierze 750 TI, większego da kopa niż wymiana na i3 i hd 7790. Oczywiście w niektórych grach cpu nie będzie domagał, więc zmień później cpu, oby jak najprędzej bo karta czasami może się nudzić.

Ale skoro masz 600 zl bierz uzywanego gtxa 660 i i3. W 6 stowkach sie zmiescisz

­

Opublikowano

Ma 2 rdzenie? Ma. Niech bierze 750 TI, większego da kopa niż wymiana na i3 i hd 7790. Oczywiście w niektórych grach cpu nie będzie domagał, więc zmień później cpu, oby jak najprędzej bo karta czasami może się nudzić.

Ale skoro masz 600 zl bierz uzywanego gtxa 660 i i3. W 6 stowkach sie zmiescisz

750ti? Nie no to juz byla by glupota, ten procesor to taki troche core 2 duo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...