Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Smite] Khepri - O nie! Jakiś robak! (Zwiastun Switu)

malacha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

LnMUpGT.png

Typ postaci : Walczący w zwarciu, magiczny

Rola : Stróż

Rasa : Egipski

Plusy : Wysoka obrona, wysoka kontrola tłumu

EyoLgvF.png

O świcie, gdy słońce wznosi się nad horyzont, cały świat skąpany jest w kolorach i życiu. O zmierzchu, gdy skrywa się za krańcem świata i znika z oczu, wszyscy toną w mroku. Za dnia świeci nad światem śmiertelnych i Ra jest jego panem i przewodnikiem, ale w nocy dzielimy się z nim ze światem podziemnym. Tam rządzi nim Khepri, bóg skarabeusz, ten który przychodzi ze świtem.
Skarabeusze toczą błoto i nawóz w perfekcyjne kule i w nich składają swoje jaja. Z nich wyklują się młode, od razu w swojej ostatecznej formie. Używając silnych nóg i ramion, skarabeusze toczą te kule - często wielokrotnie większe od nich samych - na niesamowitych dystansach. Tą niezwykłą moc zyskały od swojego ojca Khepriego. On jest przynoszącym świt, słońce jest jego kulą a wszystkie dusze - martwe i żywi - są jego dziećmi. 
Khepri jest strażnikiem, obrońcą i przyjacielem. Symbolem siły i lojalności. Zazwyczaj szczęśliwy stojąc na uboczu, Khepri staje do walki aby chronić wszystkie istoty przed miażdżącą mocą wojny. Będzie walczyć do ostatecznego wschodu słońca, bo to właśnie on przynosi świt.

EiVWo8t.png

Tutaj umiejętności polecam rozdawać pod kulkę. Jak dla mnie stun jest tutaj najmniej użyteczny, bo wróg może łatwo z niego się wydostać.

MnxrV46.png

S2AZnE6.png

9iWcNjK.png

Y2pYkdL.png

7BLZZsc.png

Ws6Aey4.png

Czyli na początku gry kupujemy "Znak szarży"

zz1rJBb.png

Pa2JHjM.png

pKfoxTo.png

lV2uxEe.png

Tutaj 4 skill rzucamy na siebie. Da on nam buffa do speeda a także trochę defensa.

PFmiAqH.png

NAl774D.png

7ogjEkL.png

T_Khepri_Default_Card.png?version=750940385px-SkinShot_Khepri_Default.png

DmRDMpL.png

T_Khepri_CCSkin_Card.png?version=d6540d6385px-SkinShot_Khepri_Imperator.png

6OEIIJO.png

T_Khepri_Tier2_Card.png?version=bdd22434385px-SkinShot_Khepri_HornedBeetle.png

UaAlrcU.png

T_Khepri_Default_Card.png?version=750940385px-SkinShot_Khepri_Shadow.png

oOFBnQB.png18px-NewUI_Clan_Honor.png?version=b1d4a1

eB0N3Q5.png

Kherpi jest prostą postacią co do gry solo i zespołowej. Oznacza to, że działając "na własną rękę" możemy zdobyć kille. Kherpi, dobrze "zbudowany" przeżyje 3vs1 wychodząc przy tym na "propsie". Aby nim grać solo polecam użyć comba z ultem, jeżeli mamy do czynienia z większą grupą, a comba bez ulta jak jesteśmy 1 vs 1 lub 1 vs 2. Wówczas, po wykonaniu wybranego combo, doganiamy przeciwnika i nawalamy go z auto ataku. Jak nam ucieka, używamy 1 skilla i go sobie podprowadzamy. 

Grbaan0.png

Kherpi świetnie się tutaj nadaje. Może rozpoczynać walki lub je kończyć, dobijając przy tym wrogów. Tym bogiem możemy obronić naszego towarzysza za pomocą 4 skila. Ratuje on mu wówczas życie. Aby zacząć udaną walkę, należy 3 skillem zatrzymać część przeciwnego teamu, a wybranego przeciwnika, przyciągnąć 1 skillem. Wciągamy go do naszego teamu i jego szanse na przeżycie maleją z każdą nanosekundą.

Źródła: http://smite.gamepedia.com/Khepri

Podobny obraz

Opublikowano

ładne wykonanie 

Co do buildu to mogę podyskutować suppoprt to support przez tahutke tracisz dużo obrony po za tym hirez wnioskując po dwóch ostatnich suppach nie robi ich z bardzo kozackim dmg na full tank więc nie robi to większej różnicy jak weźmiesz tahutkę.

Teraz popularne zrobiły się dwa itemy: Mail of Renewal oraz Spirit Robe

Lion to też słaby przedmiot nie daje zbyt dużo Ci więc tahutkę i lion za te itemy i jest ok

Opublikowano

co by tu dużo mówić build to chyba na master bronzy.Maxowanie 2 jest nieopłacalne lepiej 1 ponieważ robi o wiele więcej dmg i jest lepsze do pushowania. Ponieważ ta postać polega na przyciąganiu przeciwnika jak najczęściej, gdyż 2 nie zabijesz tak szybko przeciwnika ponieważ ten skill jedyne co zrobi to posmyra przeciwnika do śmiechu ;)

Opublikowano

co by tu dużo mówić build to chyba na master bronzy.Maxowanie 2 jest nieopłacalne lepiej 1 ponieważ robi o wiele więcej dmg i jest lepsze do pushowania. Ponieważ ta postać polega na przyciąganiu przeciwnika jak najczęściej, gdyż 2 nie zabijesz tak szybko przeciwnika ponieważ ten skill jedyne co zrobi to posmyra przeciwnika do śmiechu ;)

Dokładnie. Chodziło mi bardziej o takie posmyranie w pierwszych fazach gry. Skill ten spowoduje przecież u miniona/przeciwnika dłuższy damage kosztem jego siły. Moim zdaniem w early nie ma co lecieć pod wieżę aby dobić ziomka, tylko strzelić w niego kulką. 

Podobny obraz

Opublikowano

Dokładnie. Chodziło mi bardziej o takie posmyranie w pierwszych fazach gry. Skill ten spowoduje przecież u miniona/przeciwnika dłuższy damage kosztem jego siły. Moim zdaniem w early nie ma co lecieć pod wieżę aby dobić ziomka, tylko strzelić w niego kulką. 

dokładnie ci powiem, że ta twoja kulka w porównaniu do 1, która jest skillem 1 do maxowania sprawia,że przy 1 ganku przeciwnik zazwyczaj traci już połowe hp, natomiast to maxowanie twojej kulki jedyne co zrobi jak już mówiłem to posmyra przeciwnika.Pograsz dłużej tą postacią to zrozumiesz czemu tylko ty maxujesz ten skill, który nie pomoże ci uratować kolegi, bo po co komu przytrzymanie przeciwnika na 2 sec z dala od twojego adc lepiej zadac przeciwnikowi 20 obrażeń na ticka ;)

Opublikowano

Ja bardziej przewiduję sytuację, gdy masz dobić ziomka, a nie ratować kolegę. Może to mało supportowe ale ja tak gram. Pewnie źle i wgl, ale zmienię tutek według wskazań :)

Podobny obraz

Opublikowano

Ja mainuje tą role wiec to co przedstawiles w tym temacie po prostu prosi sie o komentarz 

Dzięki mimo wszystko. Ja gram jako support tak często, że nie znajduje się na mojej liście procentowej. Zmienię tuta według wskazań 

Podobny obraz

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Moim zdaniem ten build jest zły. Począwszy od itemu startowego. Z resztą.. wychodzę z założenia, że itemki na suppie składa się bardziej sytuacyjnie, niż idzie określonym schematem. 

Ja bardziej przewiduję sytuację, gdy masz dobić ziomka, a nie ratować kolegę. Może to mało supportowe ale ja tak gram. Pewnie źle i wgl, ale zmienię tutek według wskazań :)

Dobić możesz również kulką, a przy okazji ona redukuje obrażenia otrzymane przez kolegę z teamu. 

Z resztą moim zdaniem najlepsze combo na Kheprim wykonuje się używając wszystkich trzech skilli, a ulta do tankowania wieży i feniksów + oczywiście do ratowania tyłka drużynie. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Świetnie napisane, przejrzysta grafika nic dodać nic ująć, a jednak build jest poprostu dziwny jak na tanka (mistrzem grania tankami nie jestem, ale ok), z pewnością bym tych butów nie wziął, wybrał bym te na redukcję kontroli tłumu.

76561198146628072.png

Opublikowano

Świetnie napisane, przejrzysta grafika nic dodać nic ująć, a jednak build jest poprostu dziwny jak na tanka (mistrzem grania tankami nie jestem, ale ok), z pewnością bym tych butów nie wziął, wybrał bym te na redukcję kontroli tłumu.

Same buty są dobre wbrew pozorom. Reszta buildu jest słaba - po prostu.

Postać dobrze opisana, ale ten build to porażka.

Opublikowano

Zgadzam się. Buty mogą w sumie zostać, bo cd, ale większość jest do wywalenia. 

Sam poradnik jest ładny i estetyczny, choć są zadania urwane, trudne do zrozumienia. Plus za przejrzystość i grafikę. Mimo wszystko ten build strasznie razi, popraw go. 

Opublikowano

Dobra postac, zly build  :((

Zgadzam się. Buty mogą w sumie zostać, bo cd, ale większość jest do wywalenia. 

Sam poradnik jest ładny i estetyczny, choć są zadania urwane, trudne do zrozumienia. Plus za przejrzystość i grafikę. Mimo wszystko ten build strasznie razi, popraw go. 

Build zostanie jutro poprawiony, bo właśnie co wróciłem z meczu i nie mam siły nic robić...

Podobny obraz

• Aive zmienił(a) tytuł na [Smite] Khepri - O nie! Jakiś robak! (Zwiastun Switu)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...