Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Smite] Loki - Bóg Podstępu

malacha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cY3kpfD.png

Typ postaci : Walczący wręcz, fizyczny

Rola : Zabójca

Rasa : Nordycki

Plusy : Wysokie obrażenia jednego celu

Td4GPCr.png

Złoczyńca. To słowo jest używane żeby opisać tego który, łamie zasady, bierze co chce i nie przejmuje się tymi których skrzywdzi przy okazji. Loki, Bóg oszustwa, powiedziałby że przemoc to nic więcej niż punkt widzenia. Punkt widzenia głupców zbyt tępych żeby wykorzystać okazje. Oczywiście, Loki jest teraz na wolności co może przynieść straszne konsekwencje. Koniec świata jest w zasięgu ręki a ostateczna bitwa, Ragnarok czai się na horyzoncie. Zostało przepowiedziane że kiedy Loki uwolni się ze swojego wiezienia, zacznie obwieszczać ostateczną bitwę która sprawi że niebiosa upadną, Bogowie zginą a cały świat obróci się w proch. Nikt nie jest bardziej podekscytowany całym tym chaosem niż Loki. Zanim Loki został zamknięty, jego złośliwe dowcipy zdążyły uprzykrzyć życie jak i przysłużyć się każdemu Bogu. Jednak najhaniebniejszym aktem jakiego dopuścił się Loki było zabicie Baldura, Boga światła. Pewnego dnia Baldur miał proroczy sen o swojej śmierci. Bojąc się o swojego syna, Frigga zmusiła wszystkie rzeczy na świecie aby przysięgły że nigdy nie skrzywdzą jej syna. Wszystkie przysięgły poza jemiołą. Okrutnie rozbawiony tym Loki stworzył włócznie z tej rośliny i przekazał ją Hodr’owi bratu Baldura. Wtedy Bogowie mieli nową ulubioną grę, rzucali najróżniejszymi rzeczami w Baldura i śmiali się z niegroźnych rykoszetów. I wtedy Hodr rzucił włócznią która, ku przerażeniu wszystkich przebiła Baldura. Hel zgodziła się wypuścić Baldura z podziemnego świata jeśli wszystkie istotny na ziemi pożałują Boga światła. I wszystkie to uczyniły oprócz staruszki która odmówiła. Wiec Baldur zginą. Kiedy okazało się że staruszką był Loki w przebraniu, wściekli Bogowie przywiązali go jego jelitami do skały i powiesili węża tak aby jad kapał na jego głowę. Żona Lok’iego, Sigyn zbierała truciznę w misę, ale kiedy musiała ją opróżnić, na twarz Loki’ego kapała jedna kropla która, powodowała taki ból że jego drgawki wywoływały trzęsienie ziemi. Ale teraz Loki jest wolny i już sieje spustoszenie. Jeśli przepowiednie Vuvl’a się sprawdzą, a one zawsze się sprawdzają, To koniec wszystkiego w końcu nadejdzie.

eqSn2bU.png

Co do umiejętności lecimy standardowo. Zaopatrujemy się w silny atak na miniony a potem na wyższym levelu zaczynamy koksić. Skille rozdajemy w następujący sposób:

V1fpXnF.png

UHbpyC7.png

NB0Ru2x.png

Z6Y2FdD.png

tepLy59.png

wHW4Wqc.png

OZ7JjwM.png

NpNy1Wh.png

S0CetoZ.png

M6J5JQd.png

Wx3XIzJ.png

3aW7mrK.png

hbjpMzc.png

KXKVApk.png

Może i rzadko kto tam gra, ale mi pozycja zamiast adc pasuje :D

NaqoVPX.png

T_Loki_Default_Card.png?version=a8e42530385px-SkinShot_Loki_Default.png

S1ir0rI.png

T_Loki_CCSkin_Card.png?version=e378db5fa385px-SkinShot_Loki_Ssslither.png

vNv80Z5.png

T_Loki_Assassin_Card.png?version=6d7d0cd385px-SkinShot_Loki_Infiltrator.png

JKJTJN5.png

T_Loki_Joki_Card.png?version=9449c6294e3385px-SkinShot_Loki_Joki.png

JKJTJN5.png

T_Loki_DotD_Card.png?version=dead7875e3a385px-SkinShot_Loki_GrimMariachi.png

tzSRSnE.png

T_Loki_Assassin_ReColor_Card.png?version385px-SkinShot_Loki_WhiteDeath.png

---

T_Loki_LastLaugh_Card.png?version=2182f2385px-SkinShot_Loki_LastLaugh.png

Dostępny razem ze skinem "Joki"

T_Loki_Gold_Card.png?version=28b5e272600385px-SkinShot_Loki_Golden.png

ZM1FjbJ.png

T_Loki_Gold_Card.png?version=28b5e272600385px-SkinShot_Loki_Legendary.png

aXHiGNe.png

T_Loki_Gold_Card.png?version=28b5e272600385px-SkinShot_Loki_Diamond.png

CbPbN3n.png

Jr8aE89.png

Moim zdaniem Loki nadaje się bardziej do solo. Sam w sobie jest papierem, więc w grach zespołowych szybko pada. Nieumiejętna gra może spowodować ostre nafeedowanie przeciwnego teamu. Tak jak wyżej napisałem, Loki zadaje duże obrażenia dla pojedynczego. Aby szybko zabić potencjalną ofiarę (nie polecam iść samemu na tanka/warriora z full hp) musimy ją podejść pewnym sposobem. Jakim zapytacie. Na początku należy spróbować postawić przed nią nasz wabik (2 skill). Zada on damage po udanym ganku. Jak już widzimy że osoba jest dosyć blisko nas, a przy tym znajduje się w polu rażenia wabika, używamy skilla 1 i znikamy. Potem w bliskiej odległości od celu odpalamy 3 skill i robimy autoattack. Mamy około ~90% szans że zabijemy "wybrańca". Jeżeli nie, to wcześniej postawiony wabik + trucizna powinna dobić. Możemy też połączyć to z ultem, więc aby to zrobić wykonujemy opcje to włączenia skilla 3 i skillem 4 ultujemy na wroga. Potem autoattack i kryt ~700 zapewniony (takiego Ra np. mam na 2 "strzały" bez ulta).

4AaOVy5.png

Lokim na grze zespołowej gra się poza obszarem walk. Co to znaczy? Nasi teamowi koledzy biją się z przeciwnikami, a my czekamy jak sępy na ledwo żyjącego przeciwnika. Wtedy to już tylko chwila aby użyć 1, 3 i go zabić. Przez to możemy szybko zdobyć triple. Może się zdarzyć, że przecenimy swoje umiejętności i wpakujemy się w sam środek "burzy". Tutaj mamy dwie opcje. Albo zostajemy i nawalamy skillami i auto-atakiem. Lub możemy użyć 1 i uciec. Jak się nie da bo przeciwnik ma cc to używamy naszego ulta aby znaleźć się poza obszarem walki.

Źródło: http://smite.gamepedia.com/Loki

Podobny obraz

Opublikowano

Zawsze wygodniej do gankowania maxowało mi się 3 ;-;. Chyba pora odświeżyć Smite i pobrać na nowo bo widzę Loki przeszedł VU też (Mój ulubiony bóg), ale dziwny, że dostał VU na każdy skin z wyjątkiem "Infiltrator" chociaż wygląda porządnie. Jak najbardziej leci like za dobry poradnik D:

Opublikowano

Zawsze wygodniej do gankowania maxowało mi się 3 ;-;. Chyba pora odświeżyć Smite i pobrać na nowo bo widzę Loki przeszedł VU też (Mój ulubiony bóg), ale dziwny, że dostał VU na każdy skin z wyjątkiem "Infiltrator" chociaż wygląda porządnie. Jak najbardziej leci like za dobry poradnik D:

Miło mi to słyszeć, że chociaż jednej osobie się przydało. Loki również jest moim mainem. 2 maksuję dlatego, aby potem w mid wave ładnie czyściło miniony. Potem z buildem podanym powyżej (tego używam jako kompletnego), można ładnie ugrać cały mecz.

Podobny obraz

Opublikowano

Loki jest moim main bogiem, lecz osobiscie lubie go ubrac w rekawice na kradziez zycia udezyc raz zniknac i po 2/3 sekundach przy dobrym uzyciu skili wrog pada.

4830328594.png

SMITE | Sezon 2 Diamond | US

Opublikowano

Loki jest moim main bogiem, lecz osobiscie lubie go ubrac w rekawice na kradziez zycia udezyc raz zniknac i po 2/3 sekundach przy dobrym uzyciu skili wrog pada.

tylko nikt nie kupuję glovsów na nim pomysł słaby lepiej tradistence+ przecie z jotunnem to jest op combo bo jest ten pasyw z transa

Opublikowano

tylko nikt nie kupuję glovsów na nim pomysł słaby lepiej tradistence+ przecie z jotunnem to jest op combo bo jest ten pasyw z transa

No mozna tego tez uzyc.

4830328594.png

SMITE | Sezon 2 Diamond | US

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie, dobrze się nim gra na 5 vs 5?

W innym poradniku na tym forum przeczytałem, że niezbyt.

Jak najbardziej tak. Meta się zmienia, a ostatni poradnik o Lokim był dawno.

Gra zależy też od twoich umiejętności i opanowania postaci.

Opublikowano

Tak maxujesz spelle

V1fpXnF.png

Na początek weź 1 2 i 3, na piątym poziomie ult, a dalej maxuj wedle tego schematu.

Opublikowano

Trochę z innej beczki pytanie: Na Duo rzeczywiście się sprawuje dobrze? I co lepiej wybrać Loki'ego czy Xbalanque?

Z góry dzięki za odpowiedź  :yay:

###Halo halo :v

Opublikowano

Ja tutaj nie mogę wypowiedzieć się na korzyść Xbalanque. Rzadko nim gram, chociaż atak ma potężny. Jego ult sieje spustoszenie na Duo. A co do Lokiego. Jak dla mnie - tak, jest super na duo. Załóżmy że na linii masz takiego supporta jak Ymir/Kumbakaharne/itp, wszystko co ma stuna, to puszczasz supporta do przodu. Ty na spokojnie sobie dobiegasz, odpalasz noże i masz killa. Potem ewentualnie atakujesz kolejnego boga. Ja na początku preferuję zabicie słabszego, tj. adc.

Podobny obraz

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Smite] Loki - Bóg Podstępu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...