Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Elsword] Elsword blue screen fix

ppkkp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc tak, to będzie mój pierwszy poradnik, to też bez żadnych zdjęć, ani nic, ponieważ czyność ta jest zasadniczo prosta.

Wstęp:
Kilka tygodni temu na PL'u zaczęłą sie fala blue screenów przy próbie włączenia Elsa, rozwiązania nadal nie ma, support tylko twierdzi że nad tym pracują, a ludzie grać nie mogą. Dzisiaj postanowiłem sie z tym pomęczyć i o to wynik mojej pracy. 

Problem leży po stronie avasta, który nie lubi naszego crashującego się gameguarda.

Zaczynajmy:
-Pierwszy
(i najprostszy sposóB):

Wystarczy tylko odinstalować avasta, po wywaleniu go, cały problem znika, nie wiem jak z innymi antywirusami, aczkolwiek sprawdzałem ten sposób na 4 komputerach z avastem na których blue screen występował i na wszystkich działa.

-Drugi (dla osób z systemem 32 bitowym, które chcą avasta zachować):
Tak jak wcześniej usuwamy avasta, i pobieramy go z linku zamieszczonego poniżej.

Wyjaśnienia:
Jak zauważyłem, avast gryzie sie z elswordem, tylko w oficjalnej najnowszej wersji, dlatego właśnie w linku jest avast 2015 R4 10.4.2229, gdyż jest to wersja testowa najnowszego avasta, na której najwidoczniej ten błąd jest już wyeliminowany. 

Link:
http://www.dobreprogramy.pl/Avast-Free-Antivirus,Program,Windows,13266.html

Jak pobrać:
Wchodzimy na podany link, okazuje nam sie strona, klikamy szary przycisk wszystkie wersje po prawej stronie, rozwijamy go i wybieramy avast free antivirus z dopiskiem na dole wersja rozwojowa.

@EDIT: Oczywiście jak to ja, pomyliłem działy, więc prosiłbym moderatora, o przeniesienie ;w;

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

• 7 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Elsword] Elsword blue screen fix

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...