Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Intel HD Graphics 4600

Spaxor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo.

Oddałem laptopa na gwarancję z poprzednim problemem (klik), laptop do mnie powrócił, szybki format no i cóż. Wszystko działa oprócz grafiki <tym razem tej drugiej> no ja to mam pecha do tych kart graficznych xD -nevermind. Otóż borykam się chyba z ostatnio dość popularnym problemem; mianowicie "sterownik ekranu przestał działać, ale odzyskał sprawność.", a zresztą łapcie screena xD

przy okazji widać też temperatury

5bMlsXJ.jpg

problem pojawia się przy "większym" obciążeniu grafiki właśnie jak youtube/gry. Próbowałem instalować najnowsze/starsze/windowsowe/intelowe po win10 i Demodras sam jeden wie jakie jeszcze, ale problem nie ustaje. Wiadomo, że zawsze mogę wyłączyć tą grafikę, no ale płynność grafik systemowych oraz w grze znacznie się zmniejsza. 

Jeżeli ma ktoś jakiś pomysł to walić śmiało, każda chęć pomocy mile widziana i nagradzana lajkiem <z wyjątkiem wyjątkowo głupich napisanych typowo pod lajka ;x>, a jak czyjaś odpowiedź pomoże to.. no zobaczymy :D

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Czekaj, czekaj, jak to mozesz wylaczyc? Jesli masz dedykowana to jej uzywaj i po problemie? Chociaz faktem jest ze dedyk do filmow to marnowanie pradu ale jak nie uzywasz integry ("wylaczasz" ja, jak to napisales) to uzywasz dedyka, nie mozliwe, ze dali slabszego niz integra do twojego laptopa, a moze cos tu pomieszales, temperatury sa ok, jak na lapka to ujda.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Przełączyłem, ale wiadomo, że to raczej nie jest rozwiązanie stałe. Mam nadzieję, że wraz z aktualizacją sterowników problem się rozwiąże jak tak ;x

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Wyłącz intela na czas gry w menedżerze urządzeń , grafika się grzeje od procesora stąd problemy ze sterownikami 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jesteś pewien że masz dobrze wszystkie sterowniki zainstalowane do obu kart graficznych ? 

Przeźroczystość czyli interfejs windowsa działa jak należy, pokaż menedżera urządzeń z rozwiniętymi grafikami  

Opublikowano

Nie masz czasem w biosie możliwości wyłączenia grafiki ?  Sprawdź bo możliwe iż programy/gry traktują zainstalowane sterowniki jako działającą kartę i praktycznie wszystko odpala ci się na intelu nie używając dedykowanej karty 

Opublikowano

Ciekawe , u mnie wyłącza integrę Intela a u ciebie wyłączyło dedykowaną w biosie :/ 

Może jest opcja którą kartę wyłączasz i akurat wyłączyłeś dedyka ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...