Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płatność przy odbiorze - Paczkomat

sxxdke2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Chciałbym kupić pewien przedmiot na allegro, ale nie mam konta w banku. Czy jest możliwość zapłacenia przy odbiorze w paczkomacie ? Na allegro nie widzę takiej opcji tylko "płatność z góry"; pytam bo słyszałem, że można.

Jeśli by nie dało rady to ta "Płatność z góry" zalicza się do wpłaty na poczcie ? Jeśli chodzi o paczkomaty to jestem z Żywca jak by to była cenna informacja :)

Opublikowano

Z tego co się orientuje to płatność za pobraniem jest dostępna tylko w kilku sklepach internetowych (na stronie paczkomatów gdzieś o tym było), dodatkowo płatność za pobraniem jest możliwa (chyba) jedynie poprzez kartę płatniczą, więc jeżeli nie masz konta to ciężko będzie. Płatność z góry to przelew (zwykły - może być przez pocztę, błyskawiczny - musi być przez konto bankowe), raczej nie powinno być problemu - ewentualnie zapytaj sprzedawcę o możliwość płatności przez pocztę (raczej jest to niemożliwe, żeby nie przyjmował takiej płatności). :)

Opublikowano

Jeżeli jest opcja "płatność z góry" to możesz zapłacić tylko przelewem bankowym bądź pocztowym. Czyli bierzesz z poczty specjalny druk, wypełniasz i zanosisz (opłata za przelew to około 2,50 zł). Możesz również dogadać się ze sprzedawcą, że chciałbyś zapłacić przy odbiorze.

tumblr_o7mrcrLko81tcqgd2o2_r2_500.gif

Bywalec
Opublikowano

Jeżeli zrobisz wpłatę w banku gdzie sprzedawca ma konto to nic oprócz pójścia i dania pieniążków do ręki Pani za biurkiem nie musisz robić.

Płacisz tylko za to co zamawiasz, podajesz numer konta bankowego, potwierdzasz imieniem i nazwiskiem i po 10 sekundach sprzedający ma pieniądze na koncie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...