Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam osób do stworzenia gry inspirowanej niezrealizowaną grą Trelis (podobna do margonem)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, czekałem bardzo długo na Trelis, niestety nie doczekałem startu ponieważ prace nad grą zostały przerwane..

Ale przejdzmy do rzeczy poszukuje ludzi znających się na temacie, ( ja głównie mogę ogarnąć szkice fabuly,questy,glosy dla npc. itp. niestety nie ogarniam programow, moge narysowac na kartce itemy, ale nie potrafie ich zaprojektowac w komputerze i wlozyc do gry. Tak samo z mapami.. generalnie nie chodzi tu o jakieś profity z tego  bo na razie chce zrobic cos moze nie na taka skale jak margonem ale wlasna produkcje. napewno nie tak rozbudowana ale jakies podstawy zebym wiedzial czy to moze sie udac czy nie, pozdrawiam. Chetni komentujcie!

PS: Nigdy nie miałem styczności z tworzeniem gier, jednakże mam bujną wyobraźnie co w tym przypadku powinno wyjść jak najbardziej na plus. Zdrówka życzę i czekam na wasz odzew !

Opublikowano

Zacznijmy od tego że samą wyobraźnią gry nie napiszesz. Trzeba znać jakieś języki programowania aby to napisać oraz zabezpieczyć i zoptymalizować. Poza tym robienie czegoś co już jest według mnie jest bez przyszłości.

Napisz coś o sobie, jakie języki znasz, jakie posiadasz doświadczenie, może jakieś screeny z gry? Dzięki temu ktoś się może zainteresuje.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

Właśnie dlatego to napisałem , ponieważ nie wiem jak sie do tego zabrać. moge byc mozgiem calej produkcji pod wzgledem jakiś planow, tekstow. nie ogarniam programow, nigdy nie mialem z nimi stycznosci po prostu. Powiedzmy ze moja rola to pomysly a szukam ludzi ktorzy beda je przelewac do programow.

Opublikowano

W takim razie zaprezentuj twoje prace, szkice, cokolwiek. 

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

Mówisz, że Twoją domeną ma być zarządzanie projektem oraz jak rozumiem game design. A czy chociaż w tych kwestiach masz jakieś doświadczenie? Mówiąc z własnego doświadczenia, projektując pierwszą grę nie miałem pojęcia jak dużo luk było w moim projekcie. Wszystkie braki wychodziły w trakcie programowania.

Tak samo zarządzanie jest skomplikowanym zajęciem.

Inną kwestią jest to, że jest bardzo wiele osób mające Twoje podejście "mam pomysł, szukam ekipy, która wykona go za free (może za przyszłe zyski). Jeśli nie zabłyśniesz czymś naprawdę wyjątkowym, masz nikłe szanse na sukces na tej drodze.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Napisz do CD Project RED - oni są dobrzy w robieniu erpegów, jeśli Twój pomysł jest wystarczająco dobry to może pozwolą Ci zarządzać zespołem.

Jeżeli jedyne co masz do zaoferowania to pomysły, to opłać zespół programistów, który zrobi grę wg Twojego widzimisię. Dobry programista też ma bujną wyobraźnię (bo musi).

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

jak będziesz miał już coś do pokazania, to pokaż. Może ktoś się zainteresuje i Ci pomoże.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...