Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka jest różnica pomiędzy premium a piratem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo

Chciałbym Się Dowiedzieć Jaka Jest Różnica Pomiędzy Minecraftem Premium A Pirackim. Wiem, Że Obydwie Wersję Mają Praktycznie To Samo, Skiny, Serwer, Ale Czy Jest Jakaś Różnica?

Q8eOMob.png

Opublikowano

Pirat ma skiny? ... do twojego pytania

Pirat = brak wchodzenia na popularne serwery :(, brak skina, hejt na stivki xD.

Orginal = satysfakcja za wspomozenie ekipy mojanga w microsofcie :#, skin, wchodzenie na epickie serwery.

Tyle co mi do bani przyszlo :3

<p><span style="color:#ff0000;">//</span></p>

Opublikowano

To zależy czy chcesz grać na wszystkich serwerach Premium, ale oczywiście oprócz z white-listą i czy masz na Minecrafta Premium pieniądze. Oczywiście lepszy jest Minecraft Premium, ale pamiętajmy, że nie każdego na niego stać i nie każdy chce go akurat kupić. 

Różnice są, ponieważ są automatyczne aktualizacje o których dostaniesz powiadomienie, nie masz zajętych swoich nicków, masz możliwość grania na serwerach Premium jak już wcześniej napisałem.

Opublikowano

To zależy czy chcesz grać na wszystkich serwerach Premium, ale oczywiście oprócz z white-listą i czy masz na Minecrafta Premium pieniądze. Oczywiście lepszy jest Minecraft Premium, ale pamiętajmy, że nie każdego na niego stać i nie każdy chce go akurat kupić. 

Różnice są, ponieważ są automatyczne aktualizacje o których dostaniesz powiadomienie, nie masz zajętych swoich nicków, masz możliwość grania na serwerach Premium jak już wcześniej napisałem.

@Lord Assasin Moderator działu i takie farmazony wypisuje, weź włącz myślenie zanim coś napiszesz.

Jak ktoś nie ma na Minecrafta pieniędzy, to w niego nie gra. Tak samo jak nie masz pieniędzy na BMW, to nie idziesz do salonu zajebać beemkę, tylko jeździsz rowerem.

#top: zasadnicza różnica - nie ma premium i non-premium. Jest piracka wersja i oryginalna. Różnica jest taka, że jedni mają oryginalną grę, a złodzieje kradną.

A, no i jeszcze jak masz oryginałkę, to jakieś tam pedalskie skiny możesz zmieniać czy coś.

5465845486.png

Opublikowano

W zasadzie to mnie stać, ale skoro premium i pirat mają takie same funkcje to wole lepiej kupić sobie VIPy na serwerach, nie?

@Lord Assasin Moderator działu i takie farmazony wypisuje, weź włącz myślenie zanim coś napiszesz.

Jak ktoś nie ma na Minecrafta pieniędzy, to w niego nie gra. Tak samo jak nie masz pieniędzy na BMW, to nie idziesz do salonu zajebać beemkę, tylko jeździsz rowerem.

#top: zasadnicza różnica - nie ma premium i non-premium. Jest piracka wersja i oryginalna. Różnica jest taka, że jedni mają oryginalną grę, a złodzieje kradną.

A, no i jeszcze jak masz oryginałkę, to jakieś tam pedalskie skiny możesz zmieniać czy coś.

Ale przecież można grać na piracie?...

Ale tak szczerze, to co, że mogę zmienić skina tylko na zyczu, skoro na zyczu gra większość? Tylko serwerów jest mniej - tych Angielskich.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Kilka lat temu notch napisal coś w tym stylu "Nie kupienie gry, a ściągnięcie pirackiej wersji nie jest dtraconą sprzedażą. Po prostu na rynku ląduje więcej wersji." Po za tym gdyby chcieli zablokować No premium to zamiast steve i alex, dali by skin z napisem "Jestem piratem".

IP: mcity.com.pl | 1.16.3

https://mcity.com.pl > Strona serwera MCity

logo.png

Opublikowano

Ale przecież można grać na piracie?...

Tak samo można grać na piracie jak podpier*olić BMW z salonu - teoretycznie można, praktycznie i prawnie nie można.

5465845486.png

Opublikowano

Nie ma wersji premium i nie-premium. To są tylko "ładne nazwy" wymyślone, bo piraci boją się nazwać rzecz po imieniu. Minecraft jest grą płatną.

Opublikowano

Kurde, nawet kiedyś, na początkach MC, Notch pisał że nopremium dopuszcza do gry.

Jak by nopremium było niedozwolone, to już dawno dawno dawno daaaaaaaaaawno temu nie można byłoby grać online.

blyat

Opublikowano

Minecraft jest wydany na konretnej licencji i żaden Notch tego nie zmieni postem na twitterze, nawet jeśli jest autorem gry.

Pamiętam dokładnie co napisał i nie miał na myśli że "dopuszcza". Chodziło mu o to, że nie będzie z nimi walczył. Jest to czysto ekonomiczne podejście do sprawy, gdyż gra i tak pobijała rekordy w zarobkach, a więcej graczy to większy prestiż. Minecraft był tworzony przez kompletnych amatorów stąd te niezgodności w modelu biznesowym

Opublikowano

to teraz ja dodam swojich kilka groszy.

w wielu przypadkach gracze non-premium(hakerzy), mają lepiej, po prostu, nie są uzależnienie od serwerów mojangu, nie muszą przestrzegać durnej Euli, mogą grać na serwerach bez obawy o bana, bo przecież nick zawsze mogą zmienić, proxy użyć i znowu grać,

a gracze premium(użytkownicy legalnego minecrafta), no zacznijmy od tego że premium to taki dodatek do non-premium, a ten kto sądzi inaczej, bądź brzydzi się non-premki, nie jest lepszy od... ano mniejsza z tym, idąc dalej, mają skina którego mogą zmieniać kiedy tylko chcą, nick który mogą zmieniać raz na tydzień i mogą grać na serwerach premium, nie muszą się rejestrować na serwerach i wszystko pod warunkiem że serwery mojangu nie padną.

tak premium warto kupić pod warunkiem że potrzebujesz czegoś konkretnego, albo chcesz grać na serwerach premium, albo chcesz mieć skina, albo chcesz wspomóc rozwój M$, czy po prostu chcesz ją mieć, jeśli żadnej z tych rzeczy nie potrzebujesz, to po prostu nie kupuj minecrafta premium i tyle, a jak pieniędzy nie masz to po co się zastanawiasz nad kupnem? najpierw zastanów się jak zarobić.

myślenie czy chce kupić czy nie chce, jest trochę durne, jak potrzebujesz to kupujesz i tyle, nie ma co rozdrabniać.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Ja uzywam non premium kiedys myslalem nad kupnem, ale nie oplacalne po co?

Za jakis czas napisze swoj launcher i bede mial wieksza satysfakcje..

Opublikowano

Nie ma non-premium tylko piracki. Grasz dłużej - kupujesz bo korzystasz. Proste. Możesz mieć własny skin, dostęp do najnowszych aktualizacji i informacji mojanga. Nie narażasz się że SWAT wejdzie ci do domu lub zablokuje ci komputer. ­Proste. Wiele serwerów korzysta z online-mode: true. Dobrych serwerów.

aw

Opublikowano

Jeśli masz na serwerze non-premium licz się z tym ,że ktoś może ci go zniszczyć nawet przy włączaniu consoli w bodajrze spiggocie jest takie info. Premium kupujesz gdy chcesz grac w mc. A wedlug mnie nonpremium jest tylko po to zeby testowac gre przez tydzien-2.

pJIegsk.jpg

Opublikowano

Premium = Gra kupiona za pieniądze, możesz grać na serverach premium, zmieniać skina itd

Pirat(stivek) = Grasz za darmo na darmowej wersji. Nie możesz zmieniać skina i grać na serverach premium.

KTOŚ CHCE MI ZROBIĆ SYGNATURKE I AVATAR JAKIŚ ŁADNY? <3 MOŻEMY SIĘ DOGADAĆ :D

Opublikowano

Premium = Gra kupiona za pieniądze, możesz grać na serverach premium, zmieniać skina itd

Pirat(stivek) = Grasz za darmo na darmowej wersji. Nie możesz zmieniać skina i grać na serverach premium.

Skina mogę zmienić w zyczu i tak wszyscy na nim grają.

A znasz jakieś serwery premium w Polsce?

Zostanę na pirackim...

Q8eOMob.png

Opublikowano

Skina mogę zmienić w zyczu i tak wszyscy na nim grają.

A znasz jakieś serwery premium w Polsce?

Zostanę na pirackim...

Na zyczu graja ludzie z poziomem intelektualnym 5 letniego dziecka (dlatego 1.8 jest wolne od dzieci bo im nie dziala ;( )

Autor to troll z forum bukkita pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...