Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja komputera.

BloodSmokers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Nie bardzo jestem na topie z komputerami stacjonarnymi a potrzebuje modernizacji mojego komputera.

Potrzebuje czegoś nie drogiego, żeby pograć w jakieś gierki typu lol, cs go i może jakieś fify czy pare nowych tytułów, nie zależy mi na ultra.

Moja obecna konfiguracja:

zasilacz fortron 450w

płyta główna asrock n68c-gs fx

procesor amd phenom x4 945 3.0ghz

ram 2x 2gb ddr2 i mam też 2gb ddr3 ( tak myślałem żeby dokupić drugą kość ddr3, taktowanie bodajże 1333)

grafy brak, ale myślałem nad radkiem hd7770

dysk sata

budżet około 400zł, w gre wchodzą używki.

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Kup tego radeona, badz lepszy model (ja bym Ci polecal przynajmniej hd7790) i tyle, reszte zostaw, jest spoko.

No ale ddr2 zostawić czy dokupić drugą kość ddr3?

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Jak nie masz zasmieconego kompa to ramu w ogole nie tykaj, chyba ze nie szkoda Ci kasy, wtedy ja bym zmienil na 2x4gb ram ddr3 bedziesz mial do przyszlego kompa czy cos, u mnie niby tylko 4gb ramu ale do cs nie trzeba wiecej (na ultra w 1920x1080) mam 200fps na i3 2120 + GTX 660.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jak nie masz zasmieconego kompa to ramu w ogole nie tykaj, chyba ze nie szkoda Ci kasy, wtedy ja bym zmienil na 2x4gb ram ddr3 bedziesz mial do przyszlego kompa czy cos, u mnie niby tylko 4gb ramu ale do cs nie trzeba wiecej (na ultra w 1920x1080) mam 200fps na i3 2120 + GTX 660.

no ale chyba jest rożnica między 4 ddr2 a 4 ddr3 co?

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

no ale chyba jest rożnica między 4 ddr2 a 4 ddr3 co?

Jest, ale glownie przy igpu, kilka fps roznicy, lepiej drozsza karte wziac czy cos niz zmienic ramy ;) 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...