Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwa pytania dotyczące gry.

Lansserek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Za dzieciaka grałem w Metina, teraz wróciłem po przerwie i praktycznie nic nie pamiętam. Mam dwa pytania.Gram na świecie Negros i czytam w internecie, że jak ktoś pisze o światach to pisze np. Negros(s50). Co oznacza te (s50)? I drugie pytanie. Biłem metka i wypada mi ,,aura miecza księga umiejętności'' podobno aury są niby dużo warte. co one robią i za ile mogę to sprzedać czy może to zwykły śmieć?

Dzięki z góry za odpowiedź.

Opublikowano

Księga Umiejętności Aura Miecza podnosi poziom umiejętności Aura Miecza postaci Wojownik o klasie Body [umysł]

S50 - Serwer 50, a dokładnie to chyba byś musiał gf pytać.

Subiektywny ku.wa blok ciosu szma.o

Opublikowano

Księga Umiejętności Aura Miecza podnosi poziom umiejętności Aura Miecza postaci Wojownik o klasie Body [umysł]

S50 - Serwer 50, a dokładnie to chyba byś musiał gf pytać.

Nie chcę nic mówić ale body jest to ciało.

Co do tematu księgi podnoszą poziom umiejętności od m1 do G. Aura jest to podstawowa umiejętność wojownika body więc ma dużą wartość.

Opublikowano

Nie rozumiem to jak jest np Negros(50) to może być też Negros (51) i to są dwa inne światy czy Negros to Negros i nie ma znaczenia co jest w tym nawiasie i niezależnie od tego co tam pisze wszyscy grają na tym samym serwerze?

A co do KU to ogarnąłem już ceny, ale jak tego użyć bo niezbyt wiem? Wyskakuje mi komunikat, że nie można tego przeczytać czy coś.

Opublikowano

A jaką postacią grasz? Jaka profesja? Jeśli wojownikiem ( umysł ) to umiejętność Aura Miecza musisz mieć najpierw rozwiniętą poprzez punkty umiejętności do M1, a dopiero później księgami umiejętności możesz ulepszać umiejętność ( M2, M3, M4 i tak dalej ) 

Opublikowano

Nie rozumiem to jak jest np Negros(50) to może być też Negros (51) i to są dwa inne światy czy Negros to Negros i nie ma znaczenia co jest w tym nawiasie i niezależnie od tego co tam pisze wszyscy grają na tym samym serwerze?

A co do KU to ogarnąłem już ceny, ale jak tego użyć bo niezbyt wiem? Wyskakuje mi komunikat, że nie można tego przeczytać czy coś.

Każdy serwer ma swój numer. Negros s50 to negros s50, po prostu.

Aktualnie są takie serwery:

50. Negros        

51. Samos        

52. Etolin        

53. Andros        

54. Wetar        

55. Diumar        

56. Tortuga        

Każdy ma swoją unikalną nazwę i numer. To tak jak np lista uczniów w dzienniku.

who cares?

Opublikowano

Negros to Negros. Każdy serwer jest numerowany i ma swoją unikalną nazwę, tak samo jak każdy model telefonu ma swoje oznaczenie i swoją nazwę (np Xperia E2003 - oznaczenie, Xperia E4g - nazwa). Ciebie interesuje tylko nazwa. Co do KU - jak wbijasz skille to wbije Ci prędzej czy później (od 17 do 20pkt) na M1. Jak masz skilla na M to czytasz właśnie książkami (KU). Więcej info masz tutaj: http://wiki.metin2.pl/index.php/Ksi%C4%99ga_Umiej%C4%99tno%C5%9Bci

Opublikowano

Okej dzięki za wyjaśnienie tego z serwerami.

Gram wojownikiem body 19 lvl wbiłem przez parę dni. Wszystkie punkty umiejętności wpakowane właśnie w aure miecza i jeden tylko punkt w ofensywny skill jakiś. Kiedy będę wiedział gdy wbije mi ta aural na te M1? Jakaś animacja/informacja bedzie?

-

Dziwnie czuje sie będąc noobem w jakiejś grze xD

Opublikowano

Gram wojownikiem body 19 lvl wbiłem przez parę dni. Wszystkie punkty umiejętności wpakowane właśnie w aure miecza i jeden tylko punkt w ofensywny skill jakiś. Kiedy będę wiedział gdy wbije mi ta aural na te M1? Jakaś animacja/informacja bedzie?

-

Kolor ikonki skilla sie zmieni na pomarańczowy no i będzie pisać M1 a nie 17 :p

Opublikowano

-

Newbem. Będziesz miał "M1" i pod "V" na "tabelce skilli".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...