Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór laptopa do gier do 800zł -> moje propozycje

d0bek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam laptopa do 800zł. Laptop będzie mi potrzebny do internetu, oglądania filmów no i grania w gry, a przede wszystkim: World Of Warcraft, League of Legends, Gothic III, CS:GO.

Najwydajniejsze sprzęty (używane) jakie znalazłem w tej cenie to:

1. HP Probook 6570b

Procesor: Intel Core i3 3120M 2.5GHz

Pamięć:1x4GB 1600MHz

Twardy Dysk:320GB 7200obr./min.

Karta graficzna:Intel HD Graphics 4000

Ten laptop ma dość fajny procesor, bo i3 będzie bardzo wydajny szczegółnie w grach typu wow, gdzie jest wykonywanych dużo obliczeń, a karta graficzna, mimo, że to integra, powinna dawać rade uciągnąć wymienione gry na low/medium.

2. Sony Vaio VPCCA3S1E

processor Intel Core i3-2330M 2 rdzenie/ 4 wątki, Cache L3 - 3MB

Pamięć DDR3 - 4GB

Grafika - AMD Radeon HD 6470M - 512MB

HDD - 320GB

Ten laptop ma o generację gorszy procesor - myślę, że nie będzie to się przekładało w większym stopniu na działanie wymienionych gier (może się mylę?), natomiast posiada już oddzielną kartę graficzną, która nie jest najwyższych lotów ale ma osiągi lepsze niż integra więc teoretycznie gry powinny lepiej chodzić.

Podsumowując, proszę Was o pomoc, a może jakieś inne propozycje z Waszej strony :). Myślę, że HP Probook jako biznesówka będzie na pewno trwalszym laptopem, ale sony vaio jest ogólnie lepszy do multimediów i do gier (może znowu się mylę?) :).

Nick w grze: GiorgioDobko lub D0BS0N

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...