Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana konfiguracji komputera - problemy w grze

GaangsT3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zwracam się tutaj z problemem i oczekuje że znajdzie się ktoś bardziej doświadczony niż ja i pomoże mi go rozwiązać, chodzi mi generalnie o FPS-y w Grze CS;GO biegam na FPS-ach 50-80 nie raz skoczą mi wyżej jak jest mniej tekstur w zależności na jakich mapach niżej przedstawie swój sprzęt na jakim gram.

Procesor : AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 5400+ 2.80 GHz - jest to procesor 2 rdzeniowy

Ramu posiadam : 5 GB 

Karta Graficzna : NVIDIA GeForce 9500 GT ( 512 MB )

Monitor : 75 HZ 1280 x 1024 

System operacyjny : Windows 7 Home Premium 64 bit

Zasilacz : 350

Komendy startowe : -novid -high -threads 2 -nojoy -tickrate 128 -refresh 75 -nod3d9ex -noaafont

Generalnie zwracam się tutaj z prośbą ponieważ robiłem format komputera i zmieniałem system z 32 bit na 64 bity, bo czytało mi 3,5 GB ramu z 5 GB format zrobiony wszystko cacy jak należy odpalam CS;GO i tutaj niespodzianka Fps'y w Grze mi spadły o 20-30 miałem z tym problem bo było gorzej niż przed formatem wyciągałem do 90-100 FPS nie raz 128 a stałe to były 70-80 i normalna Gra w smołkach, na nie których mapach zero przycinki gra chodziła płynnie jak miałem 3,5 GB ramu. A teraz po formacie miałem 30-50 Fps'ów poszperałem trochę po internecie u róznych ludzi wpisałem rózne komendy startowe i pobawiłem się w ustawieniach kart graficznej i mam stałe 50-80 Fps'ów ale nie raz Gra się przytnie pare razy na mecz na sekunde co nigdy się to nie zdarzało, a o Grze w smołkach nie wspomne bo to tragedia jest 25-30 FPS i po tym jak gram na mapach odczuwam zmiane płynnosci w Grze przed formatem zupełnie inaczej się grało i dużo lepiej, a teraz mam problem totalnie nie wiem co zrobić próbowałem wszystkiego chyba czego się dokopałem w necie i nie dużo mi to dało.

PS. Nie wiem czy to może być problem aktualizacji sterownika karty graficznej bo przed formatem i zaaktualizwaniem go miałem 4,9 w klasyfikacji systemu, a po formacie i nowej klasyfikacji skoczyło mi na 4,6 .. No ale przedtem biegałem sobie wszystko ładnie cacy, a teraz nagle taka kicha ? Niżej załącze klasyfikacje. Prosze o pomoc ;c

Oczekuje że znajdzie się ktoś kto miał podobny problem lub bardziej doświadczony ewentualnie ktoś kto miał ten sam problem i mógłby mi jakoś pomoc bo nie mam totalnie już siły i pomysłów jak temu zaradzić żeby Gra wróciła na dawny tor.

Oraz prosiłbym o ocene mojego sprzętu i ile według was powinienem wyciągnać FPS'ów na tym sprzęcie  :)

Z góry dziękuje pozdrawiam.

post-556651-0-97273200-1441473620_thumb.png

Opublikowano

Zmień grafe, a co o zmiany systemu, zmieniłeś ok, ale żeby to było wydajne to powinieneś mieć minimum 8gb ramu, bo 64bitowe windowsy (w sensie 7) ciągną pamięci co nie miara, a xpek praktycznie w ogóle, więc w efekcie miałeś więcej dostępnej pamięci wcześniej niż teraz.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Zmień grafe, a co o zmiany systemu, zmieniłeś ok, ale żeby to było wydajne to powinieneś mieć minimum 8gb ramu, bo 64bitowe windowsy (w sensie 7) ciągną pamięci co nie miara, a xpek praktycznie w ogóle, więc w efekcie miałeś więcej dostępnej pamięci wcześniej niż teraz.

Wiec to wina karty graficznej ? Przed zmiana systemu miałem 80-100 FPS sięgało mi do 128 a teraz nagle taka lipa.. Więc w zasadzie jak bym nie zmienił systemu z 32 bit na 64 to dalej Gra by mi śmigała jak należy, a jak bym zainstalował Windows XP dało by to coś więcej ?

Opublikowano

Wiec to wina karty graficznej ? Przed zmiana systemu miałem 80-100 FPS sięgało mi do 128 a teraz nagle taka lipa.. Więc w zasadzie jak bym nie zmienił systemu z 32 bit na 64 to dalej Gra by mi śmigała jak należy, a jak bym zainstalował Windows XP dało by to coś więcej ?

Jasne, że tak. Windows XP przez wielu uważany jest za najlepszy system do grania. Uzyskasz z pewnością więcej fpsów, ale niestety nie mogę powiedzieć ile dokładnie.­

Opublikowano

Jasne, że tak. Windows XP przez wielu uważany jest za najlepszy system do grania. Uzyskasz z pewnością więcej fpsów, ale niestety nie mogę powiedzieć ile dokładnie.­

Okej dzięki spróbuje bo mam dysk z Windows XP zobacze jak to będzie, jutro się za to zabiore :)

Opublikowano

Ale ja nie rozumiem Ciebie, taka grafika przy smokach nie pozwoli na wyciągnięcie więcej niż ~30fps, niemożliwe jest, że wcześniej takiego problemu nie miałes

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Ale ja nie rozumiem Ciebie, taka grafika przy smokach nie pozwoli na wyciągnięcie więcej niż ~30fps, niemożliwe jest, że wcześniej takiego problemu nie miałes

Mam filmiki z Ace z róznych map i SS, wyciągałem bez żadnego problemu 90-150 fps latałem po mapach przy spadkach 90-128 w domkach gdzie mniej tekstur 150, po zmianie systemu sie coś zepsuło :) A teraz pobawiłem się w grafice i róznych programach i wyciągam max 80 fps stałe mam 50-70 w smołach 30-45, grać się da ale to nie jest to co na początku.

Procesor również chciałem podkręcić lecz gdy wchodziłem do biosiu i dokonywałem zmian nie zapisywały mi się i powracało do standardowych, a przynajmniej ten procesor można podkręcic do 3,2 przy normalnym funkcjonowaniu trochę się naczytałem i spędziłem parę godzin nad tym, lecz dalej nie wiem dlaczego nie moge go podkręcić, próbowałem stopniowo do 2,9-3,0 / 3,1 bez skutku nic się nie zmieniało.

Opublikowano

Ale ty mnie nie rozumiesz. Napisałem, że niemożliwe jest uzyskanie więcej fpsów niż 30 PRZY SMOKACH na tej grafice. W domkach i zamkniętych pomieszczeniach to i 200 zapewne wyciagnie na pustym serwerze.

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Ale ty mnie nie rozumiesz. Napisałem, że niemożliwe jest uzyskanie więcej fpsów niż 30 PRZY SMOKACH na tej grafice. W domkach i zamkniętych pomieszczeniach to i 200 zapewne wyciagnie na pustym serwerze.

Jeszcze potrafię czytać ze zrozumieniem i mówię Ci że przed formatem na systemie 32 bitowym, osiągałem tyle Fps'ów ile napisałem " wyciągałem do 90-100 FPS nie raz 128 a stałe to były 70-80 i normalna Gra w smołkach "

Oraz napisałem wyżej .. " A teraz pobawiłem się w grafice i róznych programach i wyciągam max 80 fps stałe mam 50-70 w smołach 30-45, grać się da ale to nie jest to co na początku. "

Więc z jakiego powodu miałbym Cie kłamać i pisać temat skoro bym wiedział że to jest kolego niemożliwe osiągnąć tyle Fps'ów ile miałem ? Nie pisałbym na forum i nie zwracałbym się tutaj z pomocą .. Wiem co miałem na czym grałem i potem podłącze dysk z Windows XP bo mniej pamięci zżera ewentualnie Win7 32 bity i sprawdzę :)

Opublikowano

Sam miałem gt 9500 i na maksymalnie podkręconej karcie miałem ~30-35 fps przy smoku na 1024x768 all low, więc nie gadaj, że miałes 70

Opublikowano

Sam miałem gt 9500 i na maksymalnie podkręconej karcie miałem ~30-35 fps przy smoku na 1024x768 all low, więc nie gadaj, że miałes 70

@GaangsT3r może mieć inny procesor, płytę główną i tak dalej, co również może wpłynąć na wydajność w grze. Prawda?

­

Opublikowano

Nieprawda. Spadki fps przy smokach są w miejscach graficznych = ta sama grafika = nie więcej niż 35fps

Opublikowano

@GaangsT3r może mieć inny procesor, płytę główną i tak dalej, co również może wpłynąć na wydajność w grze. Prawda?

­

Tak jak smoguś mówi :)

Nieprawda. Spadki fps przy smokach są w miejscach graficznych = ta sama grafika = nie więcej niż 35fps

dax mogę Ci na priv wysłać filmiki z moich Ace bo zrzutów nie ma sensu wysyłać, bo i tak powiesz że były robione gdy miałem najwyższy wzrost, mam zbity dowód na to więc mi nie mów bo inaczej bym tutaj nie pisał jeżeli bym się nie napotkał na ten problem, to że Ty miałeś syf nie sprzęt to nie oznacza że musze mieć to samo :) płyte głowna mam za 500 zł kolego, ramy DDR3 2x po 2gb i 1x 1gb, a karte graficzna mam słaba dlatego że 1gb geforca mi się zjarała, więc przezuciłem się na zastępczą :)

PS. Tak jak wyżej pisałem sprawdziłem CS:GO i wydajność na systemie Win7 32 bity na luzie mam stałe 70-100 fps oraz Windows XP najlepsza wydajność z programami typu razor cortex wyciągam 128-150 fps.. Mogę Ci podrzucić filmiki kolego, Win7 64x bity pompuje więcej pamieci i dlatego spadły mi fps'y, Win7 32 bity pompuje mniej pamieci z czego wzrost fps jest większy, a po testach Windows XP jest najlepszy co do Gry bo Fpsy nie spadaja po nizej 90-100, w smołkach 60-70 jeżeli ktoś chce testy z filmików żeby zaoszczędzić czasu na przyszłość, bo sam poswięciłem temu dobre 8 godzin żeby sprawdzić te 3 systemy i na którym jest najwyższa wydajność co do Gry CS:GO oraz Coda czy Skyrima niech się odezwie na Priv.

Problem rozwiązany temat do zamknięcia. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...