Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie najlepiej zakupić mangę?

TheRyuuzaki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gdzie najlepiej zakupić mangę? Zawsze zamawiałem na Yatta.pl,a może są jakieś tańsze i lepsze strony?

I jeszcze 2 pytanko.

Nie będąc pełnoletni, mogę przy zamówieniu mang kurierem (np. ze strony yatta) podać swoje dane? Zawsze podawałem rodzica, bo myślałem, że do zamówienia trzeba być pełnoletnim. 

Bardzo proszę o szybką odpowiedź, z góry dziękuje.

.

Opublikowano

mangarden.pl - brałem 2 zamówienia, jedno za ponad 350zł i leciało bez problemu + punkty, które można potem wymienić na tomy mang, zakładki, karty kolekcjonerskie, poduszki, czy nawet Pocky. Do tego mają jeszcze często promocje, polecam. ;)

Opublikowano

Jeżeli mieszkasz w Warszawie zawsze możesz podjechać do Komislandii w centrum xD

NA różnych konwentach sprzedają czasem :l

Do zamówień nie musisz być pełnoletni  :v

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

@sebasku√4

Jeślibym zamawiał 7 tomów kurierem pobraniowym, to 7 tomów przyjdzie w 1 paczce tak?

Ile kosztuje tom mangi za punkty?

Tak, 7 tomów przyjdzie w jednej paczce.

Tom za punkty kosztuje w zależności od jego normalnej ceny. Ja byłem w stanie za samą paczkę 366zł kupić tom za 18zł z groszami, niby niewiele, ale zawsze to coś. ;)

Opublikowano

@sebasku√4

A jest szansa, że czegoś nie będzie w paczce? (tego się najbardziej obawiam, bo nigdy nie zamawiałem tak dużych paczek [tzn, że pare rzeczy w jednej paczce])

I jeszcze jedno pytanko.

W ile od czasu zamówienia na stronie przychodzi przesyłka?

.

Opublikowano

1. Yatta ssie. Na stronie napisane jest "produkt dostępny", a wysyłają paczkę po miesiącu. Co prawda mają dobry program partnerski, ale wątpię, by równoważył czas oczekiwania na zamówienie.

2. Najlepsze ceny ma sklep Gildii.

3. Amazon jest dobrą opcją, ale dla mang zagranicznych. Niby dlaczego ktoś, będąc w Polsce, miałby kupować polskie mangi w zagranicznych sklepach?

4. Ogólnie to ja polecam kupować mangi danego wydawnictwa w jego sklepie. Wtedy cały hajs idzie do niego i napędzasz rynek.

@Edit

Jeśli będzie brakować jakiejś mangi, to piszesz do sklepu i muszą ci ją przysłać na własny koszt, ale takie sytuacje się nie zdarzają raczej.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

@sebasku√4

A jest szansa, że czegoś nie będzie w paczce? (tego się najbardziej obawiam, bo nigdy nie zamawiałem tak dużych paczek [tzn, że pare rzeczy w jednej paczce])

I jeszcze jedno pytanko.

W ile od czasu zamówienia na stronie przychodzi przesyłka?

Jedyne co to mogą jakiejś kolekcjonerki(karty) zapomnieć, czy zakładki, którą masz w bonusie, ale jak napiszesz do supportu to Ci powinni potem dosłać z kolejnym zamówieniem(mi tak zapomnieli dać z Resident Evil, ale nie chciało mi się pisać - niewiele to dla mnie znaczy - zresztą dostałem 4 bonusowe zakładki i przypinkę, więc miałem wyjebane :P ). Tomu mangi NIGDY nie zapomną - masz w środku rachunek/rachunki na wszystkie tomy, które zamówiłeś i przed wysyłką do osoby kupującej sprawdzają zamówienie, czy wszystko się sprawdza z rachunkami(pisałem specjalnie do nich o to sam, żeby wiedzieć jak to jest).

Zależy to od kuriera nie od nich, bo oni oddają do kuriera najpóźniej na następny dzień(nie wiem jak w weekendy), ale kurier najczęściej leci w przeciągu 24h-48h, zresztą w razie czego możesz gdzieś na stronce przesunąć zamówienie jeśli data Ci nie będzie odpowiadać(dostaniesz od nich linka na e-mail o ile dobrze pamiętam - będziesz też tam mógł sprawdzić, gdzie Twoja paczka się znajduje), albo zadzwonić bezpośrednio do kuriera i się z nim ugadać. ;) Dodatkowo parę h przed przyjazdem przysyła kurier smsa o której mniej więcej będzie.

Btw. Nie będąc pełnoletnim możesz zamawiać na swoje nazwisko - ja tak zrobiłem a nie miałem nawet 15 lat wtedy. :P

Opublikowano

@Ariness

Na sklepwaneko.pl manga jest droższa niż w tym przypadku mangarden.pl.

@sebasku√4

Gdy po zamówieniu otrzymam te 120pkt,  a mangi są już zamówione, a chcę jeszczę zamówić przypinkę za punkty, to czy jest możliwość, by wysłali mi to wszystko w jednej paczce?

.

Opublikowano

@Ariness

Na sklepwaneko.pl manga jest droższa niż w tym przypadku mangarden.pl.

+ na waneko nie widziałem czegoś takiego jak pkt za zakupy, które możesz potem na coś wydać :P ( chyba, że źle patrzałem)

@sebasku√4

Gdy po zamówieniu otrzymam te 120pkt,  a mangi są już zamówione, a chcę jeszczę zamówić przypinkę za punkty, to czy jest możliwość, by wysłali mi to wszystko w jednej paczce?

Jak napisałem - najlepsze ceny są w Gildii, ale mnie chodziło o sam fakt zysku dla wydawnictwa (masz też pewność, że mangi na pewno będą dostępne, nie jak w mojej sytuacji z Yattą).

Waneko też ma system lojalnościowy. Zebrane punkty możesz wymienić na rabaty.

Co do drugiego pytania: nie, choć warto mejla śmignąć i zapytać. Może się zgodzą. :P

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Tak. Po wcześniejszym kontakcie mailowym/telefonicznym i przed wysłaniem paczki przez nich.

Opublikowano

Witam,

Czy na Mangarden Mangę można zakupić w Języku Polskim?

Tak, są tam mangi wyłącznie w języku polskim. ;)

@sebasku√4

Odnośnie tego pytania to niestety nie mam pojęcia, sam tak nie próbowałem. :D

Opublikowano

Ja zamawiam na komikslandia.pl ceny są dość niskie i mimo tego że mają czasami problemy z dostawą dają dość dużą rekompensatę(po miesiącu czekania dostałem dodatkowe produkty o wartości 50zł)

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Wysłałem Maila na Animegarden, czekam półtory dnia i mi nie odpowiedzieli.. Nie jestem pewny co do nich.

//

Ahh, zapomnialem, ze jest weekend :D

Opublikowano

Wysłałem Maila na Animegarden, czekam półtory dnia i mi nie odpowiedzieli.. Nie jestem pewny co do nich.

Jest weekend, a pracuje się od pon. do pt. :P Odpowiedzą ci pewnie w poniedziałek - wtorek. Jak chcesz wiedzieć szybciej, to po prostu jutro do nich zadzwoń.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Ja polecam kupowanie w empiku. W moim empiku mangi kosztują tyle samo, co najwyzej kilka zl więcej. Idziesz i od razu bierzesz. Wiadomo, wydawnictwa dostają troche mniej kasy jak kupujesz w empiku, ale nie musi Cię to obchodzić.

Opublikowano

@Shanya3 

nie każdy ma empik w mieście ;p

Dla osób które mają zamiar zakupić mangę na mangarden.pl Od 7 września do 21 września jest promocja 2x punktów za zakupy :)

Je niestety kupiłem wczoraj i już się na bonus nie załapałem

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...