Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór postaci (gra od zera)

Killer1918

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Doradzicie mi kim grać ? miałem przerwę z tibią no i waham się pomiędzy MS, RP, EK.

Zależy mi aby postać była:

-Dobra w expieniu

-Dało się nią zarobić

-No i żeby nie była zerem w pvp.

Dodam, że na start mam 100k.

Opublikowano

Jako pierwsza postac polecam, knighta, ed bedz umiejetnosci grana to straszne waste

OQqSOv4.png

Opublikowano

poszczególne kategorie od najlepszego do najgorszego według mnie (pierwsze miejsce 3pkt drugie 2pkt trzecie 1pkt):
expienie:
MS, PALEK, KNIGHT
zarabianie:
PALEK KNIGHT MS (przyda ci się bot:P)
pvp:
MS, KNIGHT, PALEK

w sumie MS 7 punktow PALEK 6 punktow KNIGHT 5 punktow taki ranking :P

Opublikowano

serwer antica polecam fajnie sie gra, polecam knighta z*******y profit, jak chcesz wastowac to magami i w pvp lepsze sa :)

Opublikowano

ms - slaby w expieniu bardzo dobry w pvp 

ed - sredni w expieniu  dobry w pvp

rp - dobry w expieniu dobry w pvp

ek - bardzo dobry w expieniu  sredni w pvp 

Take sa moje odczucia bynajmniej na nizszych lev 

u1lc.png
Opublikowano

MS i ED na 20 lvlu mogą wyciągnąć 250k/h expa bez staminy
dowód:
https://www.youtube.com/watch?v=MmzOY8AIerA
są najlepsi w pvp. Lecz nimi nie da się grać nie mając botów.

RP pierwsza postać która daje sobie jakoś rade z dragonami tzn już na 40lvl
damage mu rośnie coraz wolniej i w pewnym momencie MS i ED przeganiają go.

KNIGHT postać która jako ostatnia chodzi zazwyczaj bić określonego moba, bo damagem nie dogania innych profesji i  atakuje w zwarciu.
Jako, że jest tankowata jest trudna do zabicia na pvp co czyni go przydatniejszym od palka, w pewnym momencie damage ich jest całkiem podobny.

Opublikowano

Jezeli chcesz sb przyjemnie pograc z naprawde duzym zarobkiem to polecam knighta (pacc). I graj na praktycznie samych taskach i teamhuntach. Za taski ladnie wbijesz lvl, ale i tez naprawde wysmienicie podskoczysz z kasa, mowie tu tez o taskach na minotaury, necro. A co do pvp to knight na wyzszym lvlu jest wysmienity do pvp (exori gran ico i ms/ed spi). 

Opublikowano

MS i ED na 20 lvlu mogą wyciągnąć 250k/h expa bez staminy

dowód:

https://www.youtube.com/watch?v=MmzOY8AIerA

są najlepsi w pvp. Lecz nimi nie da się grać nie mając botów.

RP pierwsza postać która daje sobie jakoś rade z dragonami tzn już na 40lvl

damage mu rośnie coraz wolniej i w pewnym momencie MS i ED przeganiają go.

KNIGHT postać która jako ostatnia chodzi zazwyczaj bić określonego moba, bo damagem nie dogania innych profesji i  atakuje w zwarciu.

Jako, że jest tankowata jest trudna do zabicia na pvp co czyni go przydatniejszym od palka, w pewnym momencie damage ich jest całkiem podobny.

20lvl? Chyba 30, bo od wtedy mamy gfb i ava.

Równie dobrze możemy wynająć ek do bloczenia i iść na nowe ancienty i tam wyciągniemy na spokojnie 1kk+ expa na 30 lvl.

To, że Ty nie umiesz grać magami to nie znaczy, że nikt nie umie.

ms - slaby w expieniu bardzo dobry w pvp 

ed - sredni w expieniu  dobry w pvp

rp - dobry w expieniu dobry w pvp

ek - bardzo dobry w expieniu  sredni w pvp 

Take sa moje odczucia bynajmniej na nizszych lev 

rp - dobry w expeniu.

Przecież rp gra 24/7 solo, także każda profesja wyciągnie więcej expa od niego.

Poza tym rp nie da się grać na pvp przeciwko hlvl, walniesz z exori con/san i co dalej? Walniesz z kuszy?

Ek w przeciwieństwie do rp ma najwięcej hp dzięki czemu może oddzielać i tankować innych członków w pvp.

Od siebie polecam do expienia bez waste knighta (team hunty), do pvp ed, a do profitowania rp z 150lvl~, ew. ek nawet od 8lvl.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Jednak gram ek ;) wcześniej grałęm druidem (80lvl) i na jednego hutna wastowałem ok.100k

Miałem też 150 rp i na 1 hunta profitowałem 150k+, ale exp rp to nuda :/ Teraz pogram knightem i zobaczymy jak to będzie na 100lvl.

Opublikowano

Jednak gram ek ;) wcześniej grałęm druidem (80lvl) i na jednego hutna wastowałem ok.100k

Miałem też 150 rp i na 1 hunta profitowałem 150k+, ale exp rp to nuda :/ Teraz pogram knightem i zobaczymy jak to będzie na 100lvl.

Dobrze zrobiłeś biorąc eka na powrót od zerwa powód ?

mówiłeś że masz 100k (sądze że pacca narazie nie masz)

Więc ms/ed odpada nie da się nimi miło expić bez pacca i 100k ci nic nie da na expa tymi profami osobiście sam ostatnio se kupiłem pacca  i w pare dni wbiłem z teamem 68 eda  wynik ? Mnóstwo kasy poszło sie walić profami magicznymi zazwyczaj ale nie zawsze będzie na minusie

Więc najpierw se tym ekiem wbij jakiś tam level zarób se na pacca eq itd i wtedy se zrób nową profe np msa / eda /rpka i możesz wtedy ładnie grać

xmMfHrm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...