Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra od zera dobór serwera, pomoc

Azris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zamierzam po bardzo długiej przerwie (bo prawie 4 lata) pograć sobie w Tibię. Na rl nigdy nie miałem paca, miałem maxymalnie 52 level. Planuję, aby zacząć grać od zera na jakimś dość zaludnionym serwerze oraz kupić PACA (ten pierwszy raz na rl). Pytania do was : 

1. Na jakim serwerze jest teraz najlepiej grać? Chodzi o to, żeby nie było tak, że będę sam po Thais biegał w południe.

2. Na jakim typie serwera opłaca się teraz grać? pvp/ no-pvp?

3. Jak to w ogóle ogarnąć, gdy kupie PACCA. Jak pisałem będzie to mój pierwszy raz i mogę kupić go już na 8lvlu, więc proszę o pomoc gdzie zacząć i gdzie expić.

4. Klasa postaci. Waham się pomiędzy Sorcem a Druidem. Która klasa będzie lepsza według was?

Pozdrawiam.

yyyyyyyyy mleko?!

Opublikowano

Polecam optional pvp candie, ziomki bija sie w yalahar gildiami, nie wpadna ci na respa po fraga

na poczatek knighta pod zarobek i ofc pacc dobry pod offline training

potem mozna zrobic jakiegos ed

OQqSOv4.png

Opublikowano

1. Eldera dużo brazoli i botów zwłaszcza w nocy, ale popołudniu całkiem miło chyba największy serwer

2. pvp na high levelu bez tego według mnie jest nudno

3. od 8:

- offline training jest ważny
- skille exori masz chyba już od 12 wymagają Pacca.
- Już na 20lvl masz wejście na spike kazordoon a do tego potrzebny pacc

4. sorc może robić sdki xD

Opublikowano

1. Ja osobiscie gram na Anticy i polecam ten serwer.

2. Zalezy, ja preferuje PvP, zbijasz 2h staminki a pozniej lecisz kogos klepac :D

3. Polecam troche poczytac poradnikow, lub po prostu popytac ziomkow z gry :D

4. To juz od cb zalezy. Np. ja dawniej gralem H-lvlami ms-ek i takie medium-lvle pallek a teraz postanowilem cos nowego i jade druidem i uznaje za go za najlepsza profesje :D

Opublikowano

Zacznijmy od tego czy grałeś dużo na otsach pvp jeśli tak to bardzo polecam ci sorca jeśli mnie to druida mając pacca zawsze na serwach pvp / non-pvp znajdziesz kogoś na hunta eka czy rpka  

Serwer polecam jakiś pvp typu Yanara na którym ostatnio grałem z pół roku masa polaków :P mało botów bo wycinają ich w pień na paccu nie wiem jak na facc bo od 1lvla byłem na terenach pacc :P grałem tam właśnie druidem i dobry team z tsem znalazłem już na 13 lvl :P bo powiedzieli że bede ich siocherem itd :P i tak oto w pare dni 80 lvl wbiłem z nimi

Druga sprawa jeśli to twój pierwszy pacc zrób se 4 chary , 4 różne profy wbij nimi 8 lvl graj np tym edekiem a reszte skilluj na offline jeśli sie skończy pacc albo znudzi ci się ed to już będziesz miał wyskillowanego np palka :P    

Albo ze względu że myślisz nad ed/ms to licz sie z wielkim waste dużo kasy pójdzie na expa wiec wyskiluj se na offline grajac edem/sorkiem  np palka , eka i jak skonczy sie kasa idziesz takim palkiem i se robisz profit expiąc :P 

jeśli będziesz miał jakieś pytania potrzebował pomocy pisz do mnie na pw albo gg zawsze służe pomocą :P

xmMfHrm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...