Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Yerba Mate.

Gość Kinga Duda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie to jest zbyt przereklamowane (i przez to dość drogie), poza tym jak już ktoś napisał, po prostu niesmaczne. Z dwojga złego lepsza kawa.

who cares?

Opublikowano

A ja polecam. W sumie to zacznę od początku. O Yerbie usłyszałem w tekście piosenki Słonia z albumu Demonologia 2 jak niegdyś się tego słuchało.. no i z ciekawości postanowiłem zobaczyć co to jest i tak trafiłem na YouTube, obejrzałem kilka filmików, a nawet godzinnych filmów na temat tejże herbaty i co? No jakoś jeszcze bardziej mnie zaciekawiła i w sumie nie wiem czemu, ale postanowiłem się w to pobawić. Zamówiłem na allegro jakiś tam zestaw, w którym było naczynko ceramiczne, bombilla i chyba 7 rodzajów Yerby. Jeżeli o mnie chodzi to nie przepadam za gorzkim smakiem, aczkolwiek jakoś w Yerbie lubię go. Co do właściwości pobudzających to działają, aczkolwiek nie piję Yerby dlatego żeby dostać kopa, bo to nie jest do końca prawda. Co ciekawe, mi po Yerbie chce się spać niż "skakać", a dzieje się to dlatego, że ja jestem z natury lekko nadpobudliwy, po prostu rozpiera mnie energia i kiedy jakimkolwiek napojem z kofeiną próbuje się jeszcze doładować tej energii jest we mnie za dużo, że organizm musi odpocząć? No jakoś tak to działa. Podsumowując Yerba to dobra herbata ( w zależności od rodzaju ) i jest to coś nowego, bo sposób parzenia Yerby i picie jej jest zupełnie inny i ciekawszy niż normalnej herbaty. Obecnie Yerbe pije sporadycznie z tego powodu, że nie potrzebuję jej do poprawnego funkcjonowania w ciągu dnia, lecz dla smaku jest bardzo dobra co tak jak mówiłem zdziwiło mnie, bo nie lubię gorzkiego smaku.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Według mnie warto, nie jest aż tak droga, a energii (przynajmniej w moim przypadku) dodaje. Smak to kwestia gustu. :)

Opublikowano

Polecam, warto, jak przestałem pić kawę, chociaż zima czasem wracam do kawy, to latem yerba mate jest super, można ją pić z zimnym sokiem owocowym, ja pije z pomarańczowym i kostki lodu do tego :) Mozna kupić tutaj: yerba mate

Opublikowano

Bylem na to nahypowany, kuplem jakis zestaw dla poczatkującego, zaparzylem sobie moze z 3-4 razy. Ohydne, nie polecam. Kawa tez nie jest jakas z*******a, dalbym jej tak 7/10 powiedzmy, ale yerbie max 5. Moze da sie do tego przyzwyczaić, ale po co? Jak coś pijemy to dla smaku, oczywiscie, pewnie tez dla pobudzenia, ale kawa i herbata tez pobudzają i przy tym dobrze smakują.

Opublikowano

Co do ohydnego smaku- Cejrowski twierdzi, ze ja trzeba odpowiednio pic i dobra jest tylko w oryginalnej recepturze, ktora opisuje w swojej książce :D

Ja przymierzam sie do picia. U nas lokalna herbaciarnia ma to coś w dzbanku ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...