Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zlodziej

Polska000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.  Rok temu kupilem konto w grze, Gosciu nie mial  konta bankowego wiec przelalem na konto jego najlepszego przyjaciela. Okazalo się że ten koleś  zrobil go w balona. i  jednym slowem zostalem nazwanym oszustem. Po pol roku czasu odzywa sie do mnie i pyta czy nie chce odzyskac maila za konto ( faktycznie    maila znal )  . Wysmialem go  .  Za 2 tyg  pisze do mnie znowu czy nie chce maila za konta . Włamał mi sie na pradziwa poczte  ( sts  gdzie sa moje dane itp...) ..  Co moge z tym zrobić ? \komputer po formacie ( nawet nie chodzi  , tylko przez komorke   pisze ostatnio) . \ Czy moge być bezpieczny co do mojego konta bankowego  ? ( bzwbk )

Opublikowano

z kontami w grze roznie bywa - musisz udowodnic ze to kontoarrow-10x10.png jest wartosciowe . Nie wiem jak w Polsce ale w Norwegii musi byc warte minimum 500 zl zeby cos dzialac

z poczta gdzie sa twoje danearrow-10x10.png tez roznie. Dawno temu bylo glosno jak na znanego gracza csa byl wlam na facebook. Cos tam probowal znalesc ale nie wiem jak to sie w koncu skonczylo

natomiast wlam na konto bankowe o stary to juz jest uwazane za przestepstwo , i w Norwegii grozi do 5 lat wiezenia za to.

Jesli ci znikaja pieniadze z konta bankowego od razu dzwon do banku i poblokuj wszystko i zglosc ze zostalo popelnione przestepstwo. A w wydrukiem mozesz smialo isc na policje. Oni sie tym zajma juz.

Chociaz w Norwegii trudno wlamac sie na konto bankowe bo trzeba az 3 potwierdzenia tozsamosci a mozna nawet 4 lub 5 ustawic. Nie orientuje sie jak jest w PL.

Opublikowano

z kontami w grze roznie bywa - musisz udowodnic ze to kontoarrow-10x10.png jest wartosciowe . Nie wiem jak w Polsce ale w Norwegii musi byc warte minimum 500 zl zeby cos dzialac

z poczta gdzie sa twoje danearrow-10x10.png tez roznie. Dawno temu bylo glosno jak na znanego gracza csa byl wlam na facebook. Cos tam probowal znalesc ale nie wiem jak to sie w koncu skonczylo

natomiast wlam na konto bankowe o stary to juz jest uwazane za przestepstwo , i w Norwegii grozi do 5 lat wiezenia za to.

Jesli ci znikaja pieniadze z konta bankowego od razu dzwon do banku i poblokuj wszystko i zglosc ze zostalo popelnione przestepstwo. A w wydrukiem mozesz smialo isc na policje. Oni sie tym zajma juz.

Chociaz w Norwegii trudno wlamac sie na konto bankowe bo trzeba az 3 potwierdzenia tozsamosci a mozna nawet 4 lub 5 ustawic. Nie orientuje sie jak jest w PL.

Włamanie na maila w polsce jest karalne zawsze, choćby był pusty. Idź na policję i śmiało to zgłaszaj.

Opublikowano

Mozliwe . W sumie bardzo dobrze ze jest karalne.

Pomijajac juz fakt ze ktos kto sie wlamuje na konto bankowe jest kims nienormalnym . Przeciez namierzanie takiej osoby jest banalnie proste.

Kiedys 2 przyszywanych kumpli wyglupialo sie piszac glupoty na duzych forach internetowych. Nie wiem co pisali ale chyba naprawde musieli przegiac jak po 30 min w domu pojawila sie policja z wydrukiem o przeszukania mieszkania i zabraniu ich jak jakis przestepcow . Na nic im dalo tlumaczenie sie ze to glupie zarty. Najpierw 48 godzin posiedzieli , pozniej nawet rozprawa sie toczyla , bylem jako jeden ze  swiadkow poproszony  i dostali zwykly zakaz przebywania na terenie Norwegii. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...