Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2gim

ButcherFX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema jestem w 2gim (rok nie zdałem nie w gimnazjum! :/)

zawsze do szkoły miałem gruby opór ale zdawałem fartem?

teraz musze sie ostro wziąść ale nie wiem jak zdać tą klase bo nie wiem czy robienie zadań domowych i bycie cicho na lekcji i troche uczenia do tematu starczy? ;/

Opublikowano

Wszystko zależy jak przyswajasz wiedzę, większości wystarczy siedzenie cicho i czytanie przed każdą lekcją (na przerwie), zadania domowe oczywiście też jak i przygotowywanie się do odpowiedzi i kartkówek, zgłoś się sam jak jesteś przygotowany i póki materiał jest łatwy. Prace dodatkowe też rób, opłaca się. Najważniejsze to podczas siedzenia cicho na lekcji uważne słuchanie, jeśli słuchasz to nie musisz się zbytnio uczyć.

Opublikowano

Plis. Żeby zdać w gimbazie, wystarczy chodzić do szkoły i siedzieć grzecznie. Czasem tylko coś poprawisz i tyle. Ja bez prawie żadnej nauki miałem w 3 klasie średnią 4.10. :P

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

>ostro wziąść

> robienie zadań domowych i bycie cicho na lekcji i troche uczenia do tematu.

Wybierz jedno. 

Innymi słowy, chcesz zacząć się uczyć. Wystarczy minimum zaangażowania w gimnazjum, a na pewno zdasz.

gfgdf

Opublikowano

Trzeba być nieźle ułomnym, żeby w gimnazjum rok uwalić xD

Rady innej niż 'przestań być debilem' nie mam, ale możesz też zacząć chodzić na lekcje, robić prace domowe i tyle.

Opublikowano

Chodź do szkoły, chodź do szkoły no i chodź do szkoły a same ocenki się na winą frekwencja to najważniejsza rzecz w szkole bez frekwencji gówno masz, najlepiej zapisuj wszystko co masz na tablicy i nie spierdalaj z lekcji. 

Opublikowano

Sprawa wyglada tak , ja szkole srednio lubilem ogolnie ale wszyscy wkolo mowili szkola podstawa wiec chodzilem . Na studiach na 3 roku troche olalem ale na szczescie wrocilem . Teraz koncze zaocznie magisterke bo juz mniej czasu na nauke  a od okolo 2 lat jestem liderem  14 osobej grupy w mojej firmie.  Napewnio zrob liceum a studia to jak sobie zyczysz juz. I gdyby ktos powiedzial mi 5 lat temu ze szkola to gowno to bym uwierzyl . Ale gdyby nie moje umiejetnosci ktore nauczylem sie dopiero na studiach to pewnie pracowalbym gdzies w jakiejs malej firmie w Lublinie za 5 tys i ledwo koniec z koncem wiazal. Ja tam poprostu nie chcialem tak zyc , bieda i bieda , nawet sie nie zastanowilem i spakowalem sie i emigrowalem . Latwo dostalem prace na miejscu jako zwykly pracownik firmy , przez te 2 lata zapieprzalem 5 dni w tyg , czasami soboty od 7-17 + zaoczny licencjat robilem. Po 2 latach dostalem propozycje lidera dosc sporej grupy w firmie . zarobki spore jak na Norwegie. Sam kupilem sobie tutaj nowy samochod i mieszkanie w ciagu tych 2 lat. Aktualnie jestem mega szczesliwym czlowiekiem i raczej do Polski juz nie wroce. Takze ziomek koncz szkole , a w miedzy czasie pracuj caly czas , kazdego dnia stawaj sie kims lepszym i cen sie wysoko a ludzie to docenia , wiem to doswiadczenia. Aha emigruj z polski dosc szybko to sie wybijesz. Polska to kraj biedny i nic juz tam nie bedzie lepiej. Sorry za szczerosc ale nie siedzialbym tam Poprostu ja juz przestalem w to wierzyc , te wszystkie klamstwa i zmiany na lepsze panstwa polskiego.  Jak sam sobie nie zarobisz na swoje zycie to nic nie bedziesz mial. Tyle.

Opublikowano

Powinieneś braść sprawy w swoje ręce i uważać na lekcji, bez specjalnego uczenia powinieneś nawet na 3 wyrobić.

Opublikowano

Trzeba być nieźle ułomnym, żeby w gimnazjum rok uwalić xD

Rady innej niż 'przestań być debilem' nie mam, ale możesz też zacząć chodzić na lekcje, robić prace domowe i tyle.

czytamy ze zrozumieniem :) 

Opublikowano

Jesteś na lekcji , nie gadasz tylko słuchasz nauczyciela  - 3/4 wszystko masz podane na tacy . Jeśli czegoś nie " załapałeś " , poproś nauczyciela by powtórzył , nie boj się chodzić do tablicy . Nawet przy cięższych zadaniach nauczyciel lub klasa ci podpowie co i jak i załapiesz .

Możesz być na każdej lekcji ale będziesz gadał i nie interesował się zajęciami tylko rozmawianiem to lepiej siedź w domu ^^

Zgłaszasz sie do odpowiedzi i masz już same plusy ^. 0

Jeśli teraz nie wiesz jak się ogarnąć , co zamierzasz zrobić po skończeniu gimnazjum ?

Opublikowano

Słuchaj tego co mówi nauczyciel na lekcji, wieczorem powtórz sobie tematy, których nie pamiętasz. Nie będziesz miał wtedy większych problemów z nauką.

Opublikowano

Ja w 2 klasie zdałem bez robienia pd(spisywalem) gadanie,nauka jedynie na biologia przed np polskim i miałem ponad 4.6

Opublikowano

Ja tam w domu wcale sie nie ucze i jakos zdaje. :v Slucham tylko na lekcji troche i tyle. :D Zawsze jakos udaje mi sie zdac. :v (2gimba)

O luju.  :v

Opublikowano

Jak to już pisałem w innym temacie:

Co prawda szkołę ponadgim. już skończyłem jakiś czas temu, ale nadal muszę się uczyć :D Teraz mój sposób wygląda tak: ­noc, cisza, spokój, jakaś dobra przekąska, książka i Ja xD ... Chociaż z tego co pamiętam to nigdy nie potrafiłem się uczyć się w szkole. Lubiłem i nadal lubię robić dużo notatek, uczyć się w domu. Słuchaj co nauczyciel mówi - tobie może wyjdzie to lepiej. Ważne, żeby przejść do następnej klasy (a w przyszłości zdać maturę)

W moim gimnazjum zadania (nawet jakbyś miał źle to rób, próbuj, a może się uda...) bycie cicho na lekcji, trochę obecności i zdałbyś spokojnie. Najważniejsze (chyba w każdej szkole) obecność na lekcji, sprawdziany. Zależy też jaki jest nauczyciel, jaki ma sposób oceniania. Lepiej nie przeszkadzać na lekcji. Po co ma udupić? xD Niech widzi, że masz w ogóle jakieś chęci do nauki, a nie olewasz wszystko, że nic Ci się nie chce itp. Postaraj się zrobić wszystko, żeby zdać.

Powodzenia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...