Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ładowanie telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka kupiłem sobie fona z baterią 4300 Mah i mam pytanie czy przed ładowanie usb nie zepsuje się bateria? Lepiej ładować normalnie czy może nie ma to różnicy ? Fon to Mlais MX base.

/

Opublikowano

Bez znaczenia, oprócz tego, że na porcie usb jest mniejsze napięcie (?) i dłużej będzie Ci się ładował.

Opublikowano

Telefon nie da Ci rozładować baterki do zera.

Nie znam dokładnie specyfikacji tego telefonu. Zazwyczaj telefony posiadają zabezpieczenia i zwyczajnie nie będzie się ładował, jeśli wepchniesz mu za duży amperaż w złącze. Usb posiadają napięcie 5V oraz amperaz 0.5A lub 900mA. Prawdopodobnie Twoja ładowarka ma więcej, tak więc nie masz się o co martwić.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Telefon nie da Ci rozładować baterki do zera.

Nie znam dokładnie specyfikacji tego telefonu. Zazwyczaj telefony posiadają zabezpieczenia i zwyczajnie nie będzie się ładował, jeśli wepchniesz mu za duży amperaż w złącze. Usb posiadają napięcie 5V oraz amperaz 0.5A lub 900mA. Prawdopodobnie Twoja ładowarka ma więcej, tak więc nie masz się o co martwić.

Do zera takiego że go nie włączysz, to skraca żywotność baterii. 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...