Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem.

bfffff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzedałem stronę umowilismy się na jakiś dzień na fb teoretycznie on napisał jakiś tam dzień ja ok aukcja była na allegro strona poprostu bez opisu itd, nawet ja zainstalowałem, lecz wynikała sytuacja ze ktoś się włamał na stronę i ich okradł i mam dowody ze nie mogłem być to ja. Grozi mi coś za to jak zgłoszą na policję? Dowiedzą się i tym rodzice? Chciałem te rzeczy skradzione dac im inne o tej wartości lecz nie chcą. Proszę o pomoc. Mam 17 lat

Opublikowano

Jak masz dowody no to raczej nie.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

­Zarzucić Ci może wiele, tylko bez dowodów nic nie wskóra. Gdyby coś jednak miało się dziać to skoro masz dowody na to, że nic złego nie zrobiłeś to nie masz się o co bać.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Przecież jeśli zgłosi to na policję to nie przyjdą do pierwszej lepszej wskazanej przez niego osoby. Będą usiłowali dotrzeć do właściciela adresu IP, z którego dokonano włamania.

A jeśli używał tora to po prostu umorzą sprawę, a Tobie nic nie grozi.

Opublikowano

No to myślę ze jest ok mam też alibi miałem w tym czasie lekcje + Internet z Orange z po ograniczeniu nie pozwala na nic. Zakładam ze jak oni pojda na policję to powiedzą że są pewni że to ja i że tylko ja dostęp miałem -,- i wtedy będę jako podejrzany tak czy dopiero jak jakieś lepsze dowody przedstawia.

Opublikowano

No to myślę ze jest ok mam też alibi miałem w tym czasie lekcje + Internet z Orange z po ograniczeniu nie pozwala na nic. Zakładam ze jak oni pojda na policję to powiedzą że są pewni że to ja i że tylko ja dostęp miałem -,- i wtedy będę jako podejrzany tak czy dopiero jak jakieś lepsze dowody przedstawia.

No to w czym problem, skoro ktoś może potwierdzić że w tym czasie byłeś tu i tu?

Opublikowano

Problem w tym że pewnie stracę dużo czasu jak i rodzice na chodzenie po komisariacie.

Opublikowano

"xx to poważny człowiek on tego tak nie zostawi prokuratura się tym zajmie" "wiesz ile grozi za kradzież nie wykonanie w terminie" "a zapłaciłes podatek od tego" "chyba nie chcesz żebyśmy ci papiery popsuli" "mamy twoje dane jak i ip" i napewno będę jako podejrzany musiał chodzić po komisariacie jakbym jako świadek to chyba bym mógł bez rodziców a tak muszę z nimi. Dlatego wsumie było to pod wpływem dużych emocji. Aa i "to ty jesteś odpowiedzialny za kradzież powinieneś zabezpieczyć to (mówiłem testy, i nie było mowy k żadnym zabezpieczaniu)"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...