Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade kompa

magram12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo , planuje upgrade kompa.. obecnie mam pentiuma g860+ hd 6670 i 4gb ramu..  Chcialbym zmienic procka i dokupic ramu... 

Zastanwialem sie nad kupnem nowej plyty głównej i amd fx 8350.. Czy będzie on dobry do gier? , czy lepiej zainwestować w np i7-3770k? 

Płyte posiadam jakąś gigabyte nie pamietam dokładnie modelu ale pod socket 1155 oczywiście , zasilacz OCZ.

Świdwin stacja kolejowa

KOSOVO NIE JEST SERBSKIE.

Opublikowano

i5 3570 + 4 Gb ram'u wystarczy, zmiana platformy jest pozbawiona sensu, tak samo, jak pakowanie proca w wersji k.

Edit. 

Kartę też można zmienić, ale najpierw powiedz jaki masz budżet.

Sprzęt:

Procesor: Intel Core i5-6600K 3.5Ghz/Pamięć: Corsair DDR4 Vengeance LPX  1x8GB 2400MHz CL14/Płyta główna: Gigabyte GA-Z170-GAMING K3/Karta Graficzna: -------/Dysk: SSD Crucial MX300 275GB/Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 XE1436/Zasilacz: Corsair VS550/Obudowa: SilentiumPC Gladius M35

Opublikowano

4gb wystarczy ? myślałem ze 8 gb jest teraz minimum..

Może mało zrozumiale napisałem. Chodzi o to, że dokupisz 4Gb do tego co jest. 

Sprzęt:

Procesor: Intel Core i5-6600K 3.5Ghz/Pamięć: Corsair DDR4 Vengeance LPX  1x8GB 2400MHz CL14/Płyta główna: Gigabyte GA-Z170-GAMING K3/Karta Graficzna: -------/Dysk: SSD Crucial MX300 275GB/Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 XE1436/Zasilacz: Corsair VS550/Obudowa: SilentiumPC Gladius M35

Opublikowano

a nie lepiej by np było wziasc jakas i7 zamiast tej i5?

Jeżeli używasz programów profesjonalnego przeznaczenia to tak, jak tylko granie to i5.

Sprzęt:

Opublikowano

Nie lepiej radziła by sobie i7 gdy np gram i ogladam streama ?

2 sprawa jak sprawdzic predkosc moich ramów ? bo mam 4 gb kość kingstona hyper x blu i nie pamietam jaka ona ma predkosc a chce kupic 2 kość.

Świdwin stacja kolejowa

Opublikowano

2 sprawa jak sprawdzic predkosc moich ramów ? bo mam 4 gb kość kingstona hyper x blu i nie pamietam jaka ona ma predkosc a chce kupic 2 kość.

1.

Tak, i7 lepie by sobie poradził przy stream, ale by nie dało to zbyt wysokich wyników względem i5. Dla tego nie warto dopłacać do i7. Jedynie by miało to sens, jak byś wyhaczył i7 w niskiej cenie. 

2.

Program cpu-z >> zakładka SPD >>  linia max bandwidth 

Sprzęt:

Opublikowano

Aha spoko to wezme tą i5 , 

Druga sprawa to pokazuje niby ze 667 Mhz a nie wydaje mi sie ze kupowalem tyle , conajmniej 1333 i nie rozumiem teraz jaką mam wziąść tą kość czy 1333 czy 1600..

http://prntscr.com/8bp9cg

To jest częstotliwość rzeczywista, musisz pomnożyć przez 2 i wychodzi efektywna, czyli tak co producent podaj 1333 (w tym wypadku 1334).

Sprzęt:

Opublikowano

aha rozumiem , a jezeli bym kupil druga kosc 1600 to ma to jakies znaczenie ? 

I jeszcze jedno , czy mój zasilacz wytrzyma i5 i jakąś karte graficzną np r9?

Świdwin stacja kolejowa

Opublikowano

aha rozumiem , a jezeli bym kupil druga kosc 1600 to ma to jakies znaczenie ? 

I jeszcze jedno , czy mój zasilacz wytrzyma i5 i jakąś karte graficzną np r9?

Ogólnie najlepiej jak by były te same kości i ta sama partia. Jak byś kupił 1600 istnieje mała możliwość, że nie będą z sobą współpracować, przy okazji jak by ze sobą współpracowały, zegary szybszej automatycznie przystosowałyby się do wolniejszej, czyli 1333MHz.
Zasilacz starczy z zapasem, jak byś chciał rozbudować.

Sprzęt:

Opublikowano

Jeśli chodzi o oglądanie między i5 a i7 nie będzie dużej różnicy, całkiem inna sprawa gdy to Ty chcesz streamować grę ;) wtedy i7 jest wskazane.

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...