Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostałem okradziony - próba odzyskania konta

Koragos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,przed chwilą zostałem okradziony przez znajomego.. podałem mu tylko passy i steam guard dałem mu.. a on mi wlazł na steama i wyjebał wszystko.. mam jego ip ? dane wiem gdzie mieszka steam około warty +50 euro ::) bo gry z cd action xD i czy mi uznaja na komisariacie? itd.?

Opublikowano

> podałem mu tylko passy i Steam Guard

> okradł mnie.

NO k***a człowieku. Nic z tym nie zrobią, policja Cie wyśmieje a Steam napisze że twoja wina. Elo. 

he?

Opublikowano

czekaj napisze to normalnie :) bo sie wkurwilem jak 10 latek xD

Koledze pożyczyłem 11 euro :)

dałem koledze kilka miesięcy konto i normalnie graliśmy razem itd.. gdy pytam go kiedy odda skiny :0 dzisiaj nie wiadomo jak zmienił mi email.. nie podając passów.. gry są warte 100 euro +/- + eq warte 15 euro :)

Zablokowałem konto itd.. teraz pisze do steam :)

ale  to jest kradzież a steam jest wart dużo... +500zł mogłem być w plecy.

Opublikowano

przepraszam? Jak policja gówno zrobi tutaj wchodzi 500zł... xD a do niego mam 200km :P to jest 13 latek więc ;P  nie bede bil dzieci xdd 

Opublikowano

Witajcie,przed chwilą zostałem okradziony przez znajomego.. podałem mu tylko passy i steam guard dałem mu.. a on mi wlazł na steama i wyjebał wszystko.. mam jego ip ? dane wiem gdzie mieszka steam około warty +50 euro : :) bo gry z cd action xD i czy mi uznaja na komisariacie? itd.?

czekaj napisze to normalnie :) bo sie wkurwilem jak 10 latek xD

Koledze pożyczyłem 11 euro :)

dałem koledze kilka miesięcy konto i normalnie graliśmy razem itd.. gdy pytam go kiedy odda skiny :0 dzisiaj nie wiadomo jak zmienił mi email.. nie podając passów.. gry są warte 100 euro +/- + eq warte 15 euro :)

Zablokowałem konto itd.. teraz pisze do steam :)

ale  to jest kradzież a steam jest wart dużo... +500zł mogłem być w plecy.

Na początku piszesz 50 euro, potem 100 euro..

przepraszam? Jak policja gówno zrobi tutaj wchodzi 500zł... xD a do niego mam 200km :P to jest 13 latek więc ;P  nie bede bil dzieci xdd 

Policja gówno zrobi - sam dałeś dostęp do konta więc to nie jest kradzież.

Kradzież jest wtedy gdy zdobędzie dostęp do Twojego konta w inny sposób niż podanie mu passów.

Steam także gówno zrobi - Twój błąd - podałeś passy. 

Posiadając Steam Guard bez problemu można zmienić e-mail, hasło itd. 

Dam ci rade: 

Wejdź na email w jakąś wiadomośc dot. zmiany emailu, hasła i zablokuj dostęp do konta. 

­

Opublikowano

Dałeś komuś dobrowolnie konto, więc nie możesz obwiniać nikogo poza sobą. Wątpię, żeby sprawą zainteresował się support, czy policja.

Opublikowano

Nie czytałem wszystkiego bo mi się nie chciało. Kolega czyli znajomek poznany podczas gry mm czy coś innego? To masz problem bo jesteś w dupie. Jeżeli to kolega z wioski miasta itp. to wpadnij mu z kimś do mieszkania i powiedz mu że ma ci oddać a jak nie to ma wpierdol i sprawa idzie na polichę sąd nwm. coś wymyślisz. I zapamiętaj sobie nikomu nie dawaj choćby Paris Chilton miała ci zrobić laskę. Nie bez powodu steam ostrzega żeby nikomu nie podawać swojego hasła... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...