Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana Podzespołów

Mr.Madness

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam zamiar wymienić CPU, GPU, Płyta Główna + dokupić pasujące Ramy do Płyty.

Mój Aktualny PC:

Procesor : Intel CORE i5-4460 3.20GHz 
Chłodzenie CPU : Enermax ETS T40 
Karta Graficzna : XFX R9 280X (3GB DDR5) 
RAM : Crucial Ballistix 8GB 
Dysk : Western Digital Caviar Blue 1TB 
Płyta Główna : MSI B85-G43 
Zasilacz : XFX Pro Series TS550W 
Obudowa : Zalman R1 (czarna) 
SSD : Transcend SSD370 128GB 
SSD : Crucial MX200 250GB 

Podzespoły które wymieniam:

Teraz parę pytań:

1. Czy aktualny zasilacz który posiadam wystarczy ? czy też dokupić jakiś lepszy ?
2. Jakie dokupić kości RAM do tej płyty głównej ? bardzo bym prosił o linki do morele.
3. Dobrze robię wymieniając te podzespoły ?
Opublikowano

Po pierwsze.

Jak zmieniasz podstawkę to musisz zmienić też ramy, bo skylake jest pod ddr4. Wymieniasz je np. na te http://www.morele.net/pamiec-corsair-vengeance-lpx-ddr4-8gb-2x4gb-3200mhz-cl16-red-cmk8gx4m2b3200c16r-764769/

Zasilacz Ci starczy. To czy Ci się opłaca to samemu sobie zadaj takie pytanie. Czy tak na prawdę potrzebny Ci lepszy sprzęt czy też nie.

P.S

Masz miliard tematów, następnym razem pisz w jednym.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Po pierwsze.

Jak zmieniasz podstawkę to musisz zmienić też ramy, bo skylake jest pod ddr4. Wymieniasz je np. na te http://www.morele.net/pamiec-corsair-vengeance-lpx-ddr4-8gb-2x4gb-3200mhz-cl16-red-cmk8gx4m2b3200c16r-764769/

Zasilacz Ci starczy. To czy Ci się opłaca to samemu sobie zadaj takie pytanie. Czy tak na prawdę potrzebny Ci lepszy sprzęt czy też nie.

P.S

Masz miliard tematów, następnym razem pisz w jednym.

Mam dokładnie dwa tematy dotyczące zmiany podzespołów.

Napisałem je ponieważ nie chce popełnić błędu który może mnie kosztować cztery tysiące zł. dla tego też czekam na opinie innych użytkowników.

W ostatnim temacie szczerze mówiąc nikt mi nie pomógł, właśnie po to stworzyłem kolejny.

Opublikowano

Zastanów się czy na pewno potrzebujesz i7, ja bym jeszcze czekał na ice lake potem wymienił na nową i5/i7, dużej różnicy miedzy haskimi a skylake nie ma, ewentualnie jak potrzebujesz tej i7 to wymień tylko te i5 na i7 (na 1155), grafikę warto wymienić. Zasiłka styknie. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Zastanów się czy na pewno potrzebujesz i7, ja bym jeszcze czekał na ice lake potem wymienił na nową i5/i7, dużej różnicy miedzy haskimi a skylake nie ma, ewentualnie jak potrzebujesz tej i7 to wymień tylko te i5 na i7 (na 1155), grafikę warto wymienić. Zasiłka styknie. 

Po co miałby się pchać pod ivy? Główna różnica między skylake, a haswellem jest taka, że skylake jest w pełni odblokowane.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Po co miałby się pchać pod ivy? Główna różnica między skylake, a haswellem jest taka, że skylake jest w pełni odblokowane.

@Zeciarz. Poyebało mi się całkiem xD sorry chodziło mi o to, żeby wymienił swoją i5 na i7 (jak potrzebuje) ale został na haswellu, potem dopiero przesiadł się już na ice lake. 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...