Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o pomoc w doborze części

DezertteR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szystkich.

Mam w planach złożyć samodzielnie komputer do gier powiedzmy tak do 2000zl +/- 300pln.

Sprzedalem 1z2 mimoich laptopów i mam zamiar złożyć sprzęt ktory bedzie robil za konsolę.

A wiec zaczynamy. W owym komputerze widzial bym tak:

-procesor amd fx -8300

-grafike msi radeon hd 7870 256bit 2gb (taka posiadam i wydaje mi sie dobra)

-pamięć ram 8gb 2x4gb 1600mhz goodram jakies z radiatorem (też owe posiadam)

-płyta główna.??? Czekam na wasze propozycje do 250pln interesuje mnie micro ATX pod obudowe ModeCom MINI COOL USB 3.0, USB 2.0, bez zasilacza (AM-COOL-10-0000000-0002)

-zasilacz również czekam na wasze propozycje do kwoty okolo 170pln

-dysk twardy jakis 10tys obr/min

Z gory Dziękuję za pomoc

Opublikowano

Max do 4mc-y. Po wszelkich oplatach na ten cel Mogę poświęcić do 300zł miesięcznie. Grafikę i pamięć ram już posiadam kupilem je zaraz po sprzedaży laptopa wiem że za szybko ale już tak mam.

Opublikowano

No to przyjdź za te kilka miesięcy jak już będziesz miał całą gotówkę w dłoni. Składanie czegokolwiek teraz na kilka miesięcy przed zakupem jest kompletnie bezcelowe.

Poza tym kartę graficzną kupuje się na końcu, bo to właśnie one najszybciej tracą na wartości i często czekając kilka miesięcy można kupić za takie same pieniądze widocznie lepszą grafikę. Zabrałeś się za to od dupy strony krótko mówiąc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...