Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bycie Toxic w gierce

m4sturbator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,mój problem w lidze legend to bycie toksycznym.

Podam wam przykład z wczorajszej gierki,4 postacie już picknięte ( w tym poppy z tp,wiadomo że idzie na topa) a last pick pickuje nidalee i pisze " top " zostawiłem to bez komentarza.

Zaczęła się gierka,dobra poszedł na supporta,zaczął last hitować i napisał że musi bo nie będzie miał golda  :blink: 

Wyzywał wszystkich przez całą gierkę że supporta nikt nie picknął ( był last pickiem ) i zaczął trollować.

Zwyzywałem go i dostałem bana na 14 dni.

Pytanie do was,czy muted all to rozwiązanie ? 

Pozdrawiam

a07a9c1d7603fee5.jpg

Opublikowano

Musisz się nauczyć w takich sytuacjach olać taką osobę, nie wchodzić w nią w rozmowę i grać swoje. Mutujesz ją i nie widzisz, co pisze. Później reportujesz i masz z głowy, bez bana.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Włącz muzykę, /mute all, graj, nie przejmuj się downami i tyle. Ja już nawet nie próbuję pisać ze zwierzętami, takie unlucky gierki się zdarzają i potraktuj to jako nieodłączną część gry.

Opublikowano

wystarczy ze trafisz na premade 3cebulakow ktorzy przewaznie robia staty 1-7, 1-10, 1-15 i reportuja cie we 3 mimo iz masz 300cs w 35min i 10-1, ban pewniacki

Opublikowano

Mute all nie rozwiąże problemu :D gdyż jak widze jak ktos robi na midzie 44 farmy w tym smiesznym goldzi to juz sie płakać chce ze te cwele nie potrafia zrobić sprawiedliwego systemu ligowego ;D.Poprostu miej wyjyebane na te rankedy bo to spada na psy rankedy jest jak ruletka albo guwno team albo ogarniety albo znajdz 4 osoby i graj teamowki :-  ).Najlepiej zeby powstała jakas liga w lolu podobna do faceita xD tak jak w csie mmy to gowno to w lolu rankedy to gowno no raczej ze z podniecenia krewka ci leci z ptaszka po otrzymaniu skina czy ramki ikony 

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

Wycisz po prostu osobę, która trolluje.

Poza tym flame nie ma sensu z kilku powodów:

1. Pisząc na czacie podczas gry niektórzy gracze marnują bardzo dużo czasu, który równie dobrze mogliby poświęcić na wardowanie, farmienie.

2. Po zwyzywaniu kogoś na czacie Twoje szanse na wygraną na pewno nie zwiększą się.

giphy.gif

Opublikowano

Zazwyczaj toksycznymi graczami są Polacy, którzy nie mają skilla a jedynie co potrafią to obrażać innych. Gram już 2 lata, więc piszę z własnego doświadczenia.

Opublikowano

Dostałem chat restrickt i oduczyłem się pisać poza 5 ważnymi wiadomościami.

Jednak ostatnio rozważałem tą sytuacje flameu mianowicie:

1. To że zwyzywamy delikwenta nic nam nie da, dosłownie... Koleś albo to oleje co piszesz i będzie dalej robił swoje, bądź karmił się Tobą i Cię podjudzał.

2. Marnujesz czas i nerwy, to że wyładujesz swoją złość na pisaniu pogorszy tylko sytuację, ponieważ gdy Ty piszesz pisze i reszta zamiast grać.

3. Dajesz satysfakcję innym z tego że wyprowadzili Cię z równowagi.

4. Pisanie ze zjebem, uczenie go, czy próbowanie wmówić swoją rację nic tu nie da, zjeb będzie zjebem, nie nauczysz go bycia normalnym, pewnie psycholog ma nawet z nim problemy.

DOBRA RADA NA SKONTROWANIE ZJEBÓW

Spróbuj nie odpisywać innym na flame, nie bluzgać, lecz pisać komendy typu:

mid no flash, ss, nic więcej, a zobaczysz jak osoba, która stara się Ciebie zwyzywać dostanie kurwicy, że ją olewasz xD

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

A wytłumaczy mi ktoś dlaczego ktoś poświęcając powiedzmy 40 minut życia nie chce wygrać,tylko trolluje.Nie rozumiem po co grać w gre w która mamy wyjebane,Czy to mentalnosć polaków taka jest ? 50% eune to polacy wiec glownie o nich mowa

^Up 

Wolałbym dostać chat bana niż bana na 14dni od razu bez ostrzeżenia ..

a07a9c1d7603fee5.jpg

Opublikowano

A wytłumaczy mi ktoś dlaczego ktoś poświęcając powiedzmy 40 minut życia nie chce wygrać,tylko trolluje.Nie rozumiem po co grać w gre w która mamy wyjebane,Czy to mentalnosć polaków taka jest ? 50% eune to polacy wiec glownie o nich mowa

^Up 

Wolałbym dostać chat bana niż bana na 14dni od razu bez ostrzeżenia ..

Hmm może sam sie domyślisz ? aa nie dasz rady? dobra to ci napisze rito ma wyyebane w trole ważne zeby każdy zachowal sie idelnie bez wyzwisk dokładnie to rito ma w dupie troli od zawsze :D nerfy tak samo z*******e nadal nie widze nerf riven xD ktora mozna wyciać solo polowe teamu nerf tristany E? a po uj niech dajel ma toret na full wystarckowanym.W tym sezonie jest najwiecej troli :D i od  2 tygodni jest 40% wiecej troli ludzie co dostali bana za flame maja wyjebane na rankedy wiec troluja taka polityka :D 

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

Jeśli jesteś toksyczny to :

▪ Pij zielone herbatki (Może będziesz taki spokojny jak Nervarien)

▪ Słuchaj swojej ulubionej muzyki podczas grania, (w moim przypadku to na przykład : Rock | Metal)

▪ Co ci to da jak będziesz wyzywał swojego sojusznika że nafeedował powiedzmy Riven a on ma 0/4/0 no nic nie zrobisz a flame = negatywne nastawienie = przegrana

▪ Jak już jesteś w lobby to nie pisz na starcie '' only mid, Jungle or AFK, top or feed'' tylko np jak chcesz iść na mida/ topa to pisz w stylu '' hello, prefer top/mid friends :) '' 

▪ Pozytywne nastawienie w lobby już pociesza sojuszników i nastawia ich do chętnego grania a co za tym idzie, do wygrania meczu i bez żadnego reporta.

▪ Jeśli widzisz że ktoś juz wyzywa kogoś na czacie, mówie ci jest piękny przycisk mute wtedy skupiasz sie na grze a nie na pisaniu lub czytaniu a jeśli chcesz komunikować sie to jedynie pingi, przecież od czegoś są w tej grze.

▪ Widziałeś może na High Elo żeby był flame? 

▪ Jeśli ktoś specjalnie trolluje i feeduje w meczu, no trudno może w nastepnej ich nie będzie, po meczu polecam odczekać 10min żeby uniknąć tych samych kolesi ;p 

5anaq9.jpg

Opublikowano

Jeju, dostanie bana na 2 tygodnie = brak nagród za sezon, być może coś takiego Cię nauczy...

Kurde chłopie (chyba chłopie :P) czy jeżeli ktoś w robocie zrobi coś co nie jest po Twojej myśli to go też zwyzywasz? No nie sądzę bo bardzo szybko szef Cię wypierdoli i tyle bd.

Tu masz tak samo, jak ktoś Cię wyzywa mute i olewasz. Nie możesz dawać się ponosić emocjom jeżeli chcesz coś osiągnąć, nieważne czy w grze czy w życiu. Nie jestem tutaj żeby Ci robić kazania bo nie od tego jestem i daleko mi do momentu w, którym bd miał na tyle doświadczenia w życiu aby móc Cię oceniać ale serio, spiny nic nigdy nie rozwiązują. Flame-> wkurzanie sojuszników-> pogarszanie ich gry -> przegrana gierki. Flame-> irytowanie kumpla -> nie bd się tak starał przy następnym projekcie -> o wiele gorsza ocena->być może jakieś problemy u rodziców (zakładam że jesteś uczniem). Flame->znaczne utrudnianie pracy kolegom-> nikt się za Tobą nie wstawi w razie problemów. I tak dalej i tak dalej. 

Naprawdę lepiej się żyje nie będąc toksycznym. Baw się tą grą. Przegrywasz? Trudno! Statystycznie powinieneś mieć 50% wygranych i przegranych (m/w) bo to oznacza, że jesteś na równym poziomie z przeciwnikami. Jeżeli bd z godnością przegrywał to bd czerpał radość z tego czasami nawet większą niż z wygranej w toksycznej drużynie. Do dzisiaj pamiętam gierkę w której koleś wyjechał z tekstem "We have emo(Annie Gotycka), Dog(Nasus),Redhead(Leona w skinie), Gay(Garen) and Nigger (Lucian), we should win this." Mimo, że Garen jungla to nie jest idealny pomysł i się średnio sprawdzał to koleś wygrał tym tekstem grę. Wszyscy tak bardzo cisnęli bekę do końca, że mimo mocnego wdupiania na luzie wykorzystaliśmy pewność siebie przeciwnika i wygraliśmy. 

@unLucky Heh, tak na high elo jest czasami straszny flame ale tylko na soloq. Pograj sobie z kimś kto jest nawet challengerem ale ciągle obraża cała reszta mocno bd podupadać i bd 1 dobry gracz. Pograj sobie z kimś kto jest niezły ale potrafi poprowadzić drużynę to gwarantuję, że bd o niebo lepiej.

Kumpel kiedyś grał z drużyną silverów (sam jest challengerem) vs drużynie diamentów (jakiś tam pojedynek portali o LoLu) i wygrał bo potrafił poprowadzić wszystkich i stworzyć zgraną drużynę. Cóż, przeciwnicy się przeliczyli i każdy grał solo a nawet dobry gracz 1v2 lub 1v3 zginie. Jeżeli zginie tak z 3-4 razy to już jest na tyle w plecy że różnica mechaniczna graczy zaczyna tracić znaczenie. 

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Mute to protip ale szczerze jestem zdziwiony tymi banami.

Tyle razy cisnalem sie z typami, a jak trafilem na jakiegos polaczka to skype.

Oczywiscie typy od razu mowili cos w stylu "E, nie no, zarty hehe, grasz nexta?".

Jedynym sposobem jest po prostu mute bo nie napsujesz sobie krwi a akcje ktore opisywalibyscie ma chacie da się rozlozyc pingami.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Ahh te wasze problemy życiowe ;> Jeżeli nie potrafisz trzymać nerwów na wodzy to gry typu lol nie są dla Cb. Nie ma to jak wyzywać ludzi przez "kabel". Pokazujecie tym tylko swój niskim poziom intelektualny.

Teraz na serio. Znajdź sobie team i z nimi graj :)

IDcncno.png

Opublikowano

E tam jak masz jakiegos słabego gracza, który mimo iż jest totalnym zerem, zaczyna flejmowac to leć z nim ostro. Tylko jak juz wyzywasz to traktuj to jako frajde, nie rób tego z nerwami.

Moje motto podczas gry w lola: j*bać slabych graczy i Tobie również je polecam

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Temat wałkowany od pokoleń Kappa.

- /ignore all na początku gry

- zmniejszyć czat do minimalnego

- wyłączyć all chat [Po co Ci on]

- Jakaś spokojna muzyka [Tak to pomaga], chillstep itp

- To tylko GRA

- /ff go next - NIE, gra nie kończy się na lane phase. IMO ff at 20 może pójść jeżeli wszystkie linie przegrały do 0/5 oraz macie słaby team comp.

- Do komunikacji z drużyną służą PINGI, dokładnie 5. Danger, mia, help, target, back, NIE czat nie jest potrzebny. Na czacie możesz pisać gdy TY coś zwalisz. [Nie śmiej się z przeciwników ani team mate'ów, nikomu to nie pomaga [Oczywiście o ile oni tego sami nie robią]]

Opublikowano

Szczerze? Tak jak ktoś już tutaj wspomniał, jeżeli nie potrafisz opanować swoich emocji to ta gra nie jest dla Ciebie. Z doświadczenia wiem, że gdy podejdziesz do trolla z dystansem na spokojnie to z reguły takowa osoba odpuszcza. Fakt, zdarzają się "przełomowi gracze", którzy włączyli grę tylko po to by przegrać specjalnie mecz i stracić przy tym 40 minut swojego życia. Nie wiem ile grasz już w tą grę, ale powinieneś wiedzieć, że community w tej grze graniczy z zerem, polecam Smite jeżeli chcesz odpocząć od dzieciaków z nadpobudliwością. Do tej gry polecam podchodzić Ci z odpowiednim przygotowaniem. Jeżeli masz zagrać jakiś ważny mecz typu seria do danej dywizji to przed rozpoczęciem gry ochłoń, rozluźnij się i wyrzuć z siebie negatywne emocje - brzmi może i głupio, ale pomaga. 
Nie słuchaj się tutaj ludzi, którzy Ci piszą teksty typu "E tam jak masz jakiegoś słabego gracza, który mimo iż jest totalnym zerem, zaczyna flejmować to leć z nim ostro" bo to tylko pogorszy sprawę. Nie dość, że prawdopodobnie przegrasz to w prezencie otrzymasz kolejnego, tym razem dłuższego bana na 30 dni z tego co pamiętam.
Tyle ode mnie.  ;)

maybenow.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...