Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7 czy 8?

st3fan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Win 7 - teoretycznie świetny system, ale niestety lekko traci na wydajności po wgraniu kilku aktualizacji;
Win 8/8.1 - brak tradycyjnego menu start, ale dobra optymalizacja;
Win 10 - powrót wspomnianego startu, dobra optymalizacja i kilka ciekawych dodatków/zmian.

Ja bym brał 8.1 i zaktualizował do 10 jak ta będzie bardziej dopracowana

Bierz też 64 bit.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Myślę, że sam powinieneś podjąć decyzję. Chodzisz do szkoły, masz informatykę, sam również masz już jakiś komputer. Jeśli lubisz starsze systemy takie jak Vista czy XP to dobrym wyborem jest 7. Natomiast jeśli używałeś już gdzieś 8 i te denerwujące kafelki ci nie przeszkadzają to możesz ją brać. Ja osobiście jestem zwolennikiem Win7 i przejdę niedługo na Win10.

wz05.png

Opublikowano

Bierz win 10, genialny system :)

Bierz win 8.1 i aktualizuj do 10

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

A o co chodzi z Win 8 na morelach.

Jest pełna wersja i jakaś druga pozycja - professional. Czy pełna wersja jest ok? Wszystko normalnie itd?

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano

Wystarczy Ci zwykły 8.1, Professional jest znacznie droższy (jak mówiłeś budżet to 400 zł). Przy zakupie także patrz na licencję OEM (na jeden komputer - przypisany), BOX (na jednego użytkownika - instalacja na dowolnym sprzęcie).

Opublikowano

Ja polecam tylko i wyłacznie Windowsa 8.1 BOX x64

10 to nie warty grosza śmieć. Ładnie wygląda - tyle. Tak samo można zmienić 8.1. Ja sobie wgrałem aero i mam okienka bez ramek.

Ogólnie 8.1 jest bardziej wydajny od 7 i szybciej się uruchamia.

e2TT2Na.png

Opublikowano

Mam 10 na laptopie i jest to syf, nie ma opcji, że zaktualizuję przyszły system do tej wersji. Czyli 8.1 BOX w wersji na 1 komputer? A co oznacza że BOX?

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano

­No ja zaktualizowałem do 10 i wróciłem do 8.1 po 2 tygodniach. Niestety skasowałem pliki poprzedniego systemu więc musiałem się formacić.

e2TT2Na.png

Opublikowano

Ja polecam tylko i wyłacznie Windowsa 8.1 BOX x64

10 to nie warty grosza śmieć. Ładnie wygląda - tyle. Tak samo można zmienić 8.1. Ja sobie wgrałem aero i mam okienka bez ramek.

Ogólnie 8.1 jest bardziej wydajny od 7 i szybciej się uruchamia.

Może jakaś argumentacja co do 10 ?

416231423689480320491.png

Opublikowano

Wind 10 może być dobry, ale  za jakiś czas. Obecnie sam przeszedłem z 7 na 10 i jak narazie żałuje system włącza się szybciej itp. lecz problemy z stabilnością( brak sterowników) podobnie było z 7 na początku. Kupić 8.1 i jak wszystko się ustabilizuje przejśc na win 10

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...