Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co kupić

nuta1950

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co kupić za sumę 28k uridium? gram od trzech dni, więc pytam co przyda mi się na początek. mam golca z designami. nastawiony jestem bardziej na alieny, czekam na propozycje :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kupuj lf3 mozesz też kupic 1-2pierwsze irysy potem licytuj bo sie nie oplaca a urke ponieważ cena za każdego następnego irka sie zwiększa.

Na co mu teraz irki ? Żeby strzelać o 200 więcej  ? Później może kupić ze 3, a następnie na handlu.

jak bocisz to napedy jak nie to lf3/ irki

Kupi 2 LF3 - nadal będzie miał taki sam dmg. 

Idź bardziej w stronę napędów lub w dodatki jak "auto uzupełnianie" itd. Parę z nich wygrasz na handlu za małą kwotę. 

W sumie ja bym zostawił te uri, za dużo nie kupisz. 

gfgdf

Opublikowano

W sumie ja bym zostawił te uri, za dużo nie kupisz

Serio? to na co ma zbierać? na formacje do dronów nie mająć nawet lf3?

Kupi 2 LF3 - nadal będzie miał taki sam dmg. 

Widac pewnie kogoś kto robił przelewiki i nie kupował każdej lf3 z osobna za zarobione/wybocone uri. 

nie mam pojęcia co chcesz mu polecić ale zastanów się dobrze, naraz całego kompletu laserów nie wymieni.

Irysy na razie to słaby pomysł, można je kupowac jak wyposażysz wszystkie drony w lf3. dopoki nie masz tyle laserów to zostań przy flaxach. Napędy to też ważna rzecz ale chyba lepiej wejść w godzinach nocnych czy wczesnorannych i wylicytować za grosze.

Opublikowano

indywidualistaA

Najpierw przeczytaj co napisałem potem to komentuj. Widzę że muszę ci to wytłumaczyć. Napisałem:

"Kupuj lf3 możesz też kupić 1-2pierwsze irysy potem licytuj bo się nie opłaca a urke ponieważ cena za każdego następnego irka się zwiększa."

Z mojej wypowiedzi wynika:

-Jako pierwsze wymieniłem lf3 czyli ich kupienie jest priorytetem. Nie bez przypadku znalazły się na pierwszym miejscu. Po kupieniu 16lf3 kupujemy irki by nasze lf3 dostawały bonus od lvl drona.

-Następnie Irysy też są bardzo ważne na 6 lvl dają nam bonus do bicia i osłonek.

-Napędy to jest podstawa dlatego o nich nie wspomniałem.

-Co do osłonek licytował bym je po irysach. Ponieważ nie opłaca kupować się ich za uri. Jeśli będzie dobrze orbitował to dużo osłony na razie mu nie trzeba. A na razie na mocne alieny nie będzie się porywał jak (kubiki czy ubery) i w pvp tez nie ma większych szans. A prawda jest taka że jak podleci jakaś SFE to chodź by miał full osłony to nie zdąży dolecieć do tp.

-Polecam robić wrota gdyż można się na nich szybko dorobić. Najlepszymi wrotami dla początkujących jest zeta. Są to łatwe wypada z nich 25 kluczy, szansa na havoka i z alienami wychodzi niecałe 50k urki. Po nabiciu 10 havo bierzemy się za wrota Kappa gdzie mamy szanse na herki i lf4. W między czasie możemy robić inne wrota by nabić sobie koronę nad rangą.

-PET też jest bardzo przydatną rzeczą potrafi bardzo pomóc w walce pvp jak i z alienami zbieraniu surowców, boxów itd. Lecz trzeba pamiętać że nie jest to tania inwestycja.

Ja osobiście na początek polecam mechanizm zbierania boxów gdyż z wykupionym podwajaczem można wyciągnąć bardzo duże ilości uridium.

PET zbieracz:

- 3 protokoły radarowe             9 protokoły wydobywcze

LUB

- 6 protokoły wydobywcze        6 wydobywcze

Polecam 1 sposób ale wiem że ludzie używają też tego drugiego.

-Można też zbierać palladium co daje nam bardzo dużo energii do gg dzięki którym możemy składać wrota.

Lecz z tym jest różnie często można zostać ubitym przez latające tam obce firmy które również zbierają ten cenny surowiec.

-Ważne jest też to żeby zbierać surki po zabitych alienach a nie zostawiać ich jak robi to duża część graczy. Gdyż można za nie dostajemy kredyty za które możemy

Potem kupić wartościowe rzeczy na aukcji.

Z twojej wypowiedzi wynika że nawet z matematyką jest u ciebie słabo.

Każdy wie że LF3 = 150dmg i Irys ma 2 sloty czyli

2*150 wynosi 300 (nie wliczyłem dmg który dodaje lvl drona) gdy masz wszystkie irki z lf3 to uwierz że trochę to daje.

Nie rozumiem po co ma kupować jak to powiedziałeś:

"Później może kupić ze 3, a następnie na handlu."

Tylko nie rozumiem po co wydawać urke aż na 3 pierwsze irki to jest strasznie nie opłacalne. 1 irek max 2 za urke reszta za kredyty na aukcji.

Opublikowano

1. Napędy

2. LF3 z delikatnym wejściem na BO2 

3. Irysy , pierwsze 3 lub 4 za urkę a reszta z handlu

4. PP 

PS. I rób skylab jak najbardziej żeby mieć hajs na licytowanie lf3 itd:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...