Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] MacDuland Aka MeatFactory - plugin na świniarkę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

*
R

E
K
L
A
M
A
*

Siemka chciałbym wam przedstawić plugin na automatyczna świniarke

Pewnie zadałeś sobie pytanie "po co on to pisał?", odpowiedź jest prosta, nudziło mi się i chciałem pobawić się spawnowaniem entity.

Czemu taka nazwa?

Napoczątku plugin nazwałem MeatFactory, ale jakoś ta nazwa mi nie pasowała i chciałem dać MacDonald ale że postraszyli mnie prawa autorskim znajomi to zmieniłem nazwę na MacDuland. :)

Opcje pluginu:

- Spawnowanie każdego entity od świnek po EnderDragon

- dodawanie do dropu przedmiotów z enchantami (bez wspomagania potek)

- dodawanie multi lokacji spawnu

- spawnowanie mobów oraz wyrzucanie ich za pomocą vectora

- i wiele więcej :)

Konfiguracja:

Mobs:
    Pig: #nazwa entity Musi zaczynać sie z dużej litery
        fire: true # czy mob ma sie palić
        fireTimeTicks: 80 #jak długo ma się palić w tickach (20tick - 1sekunda)
        health: 2.0 # życie moba
        vector: 1;1;0  # vector w którą strone ma zostać wyrzucony x;y;z 
        name: '&4MC4U.pl' #wyświetlana nazwa 
        clickedBlock: DIAMOND_BLOCK #block na ktorym bedzie guzik aktywujący świniarke
        buttonDistance: 25 #maksymalna odległość w kratkach guzika od lokacji w sekcji Locations
        Drop:
            - '&4MC4U.pl - Miecho,GRILLED_PORK,1' #drop dodawany w formacje 'nazwa,material,ilosc,enchant:power,enchant:power,etc' dodatkowo nazwy wspieraja kolorki oraz enchanty i material musi być podany z dużych liter
        Locations: #lokacje dodajemy w formacje nazwa_Swiata;x;y;z można też komendą która niżej opisze:)
            - survival;54;64;6
            - survival;54;64;5
            - survival;54;64;4
            - survival;54;64;3
    Zombie:
        fire: true
        fireTimeTicks: 80
        health: 2.0
        vector: 0.5;0.5;0 
        name: '&4MC4U.pl - zombie'
        clickedBlock: IRON_BLOCK
        buttonDistance: 25
        Drop:
            - '&4MC4U - Miesko,GRILLED_PORK,1'
        Locations:
            - survival;54;64;6
            - survival;54;64;5
            - survival;54;64;4
            - survival;54;64;3

#można dodawać tak nieskończenie wiele ale nie mogą być 2 moby tego samego typu 
    #dodatkowo każdy mob musi mieć inny clickedBlock jeśli będą 2 te same tylko jeden mob zadziała

Komendy:

/swiniarka {Typ_Moba} list/addloc/removeloc {id_loc_remove}

teraz małe wyjaśnię np:

/swniarka Pig list - pokazuje listę lokacji dla moba Pig

/swiniarka Pig addloc - dodaje lokacje gdzie stoi gracz do listy lokacji dla moba Pig

/swiniarka Pig removeLoc 1 - usunie lokacje o id 1 z lokacji dla moba Pig

Uprawnienia:

- MacDuland.* - dostęp do komendy /swiniarka

Dowload:

http://www.speedyshare.com/N2TXB/MacDuland.jar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/e5161af9837d3417ee510fb076483dba99aba6c8a7a757e0bd80ef664f3e8608/analysis/1440960103/

Source Code:

https://github.com/dekros/MacDuland/tree/master/com/gmail/desk1123

Piszcie bugi w komentarzach jak znajdę czas to poprawie (nie powinno być)

+ kolorki w komendzie był pisane na szybko więc mogą być trochę niedopasowane 

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Dobry pomysł ;)

Większość tego typu pluginów oferowała jedynie spawnowanie świń.

Rozwijaj projekt dalej i twórz następne! ;)

ICraft

Survival + Gildie + Specjalne itemy

icraft.yfun.pl
[1.10, 1.9, 1.8]

Opublikowano

@kondziu98 poprostu myślałęm by wrzucić to na MC*4U a że arcros jest leniem i by mu się nie chciało tego ustawiać to ustawiłem. Ale postanowiliśmy nie wrzucać tego bo wystarczy zwykły dispenser/lava a że nie jest mi potrzebny ten plugin to wrzucam go tutaj.

@snajperb dzieki ale naprawde nie wiem co tam mam dodać nie mam pomysłów na to

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

pewnie zła wersje macie protocoliba macie autor pisał dokładnie : WARNING! Since version 0.4 you need latest version of ProtocolLib!" 

podeślij log z startu

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Świetny plugin, + oczywiście za pracę jest i pozytywny komentarz ode mnie :)

Source kod by się przydał np dla mnie i dla początkujących programistów i można by było z niego uczyć, config też niczego sobie po prostu cudo :)

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

• 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

czy tylko mi src nie dziala?
Co do pluginu własnie takiego szukałem ponieważ męczyłem sie z swoimi vectorami jak pisałem owy plugin. Łap like.

Opublikowano

Przerobione swiniarki bitka, żałosne...

Oryginal config:

Mobs:
  Pig:
    fire: true
    fireTimeTicks: 80
    health: 2.0
    vector: 0;2;0
    name: '&cBIHC'
    clickedBlock: DIAMOND_BLOCK
    buttonDistance: 45
    Drop:
    - '&cBIHC,GRILLED_PORK,3'
    Locations:
    - world;10.528490075508769;70.0;-36.33

depend: [TerrainControl, Multiverse-Core] (Fajnie sie bawisz)

Opublikowano

@MrFretko pewnie nie działą bo usunałem konto na githubie

@1361622928-U485574.pngŻabson2k16 weź sie nie kompromituj...

pierwszy post twojego Bi** był 3 lutego tego roku na ich funpage ja napisałem ten plugin rok temu więc ciekawe kto od kogo skopiował + nigdy nie widziałem żadnego kodu twojego pro elo programisty bitka do dziś nie wiedziałem że ktoś taki istnieje...

co do dependencies to może przypadkiem je tam zostawiłem kiedy kopiowałem plugin.yml z innego projektu i tyle nic to nie zmienia

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

pierwszy post twojego Bi** był 3 lutego tego roku na ich funpage ja napisałem ten plugin rok temu więc ciekawe kto od kogo skopiował + nigdy nie widziałem żadnego kodu twojego pro elo programisty bitka do dziś nie wiedziałem że ktoś taki istnieje...

co do dependencies to może przypadkiem je tam zostawiłem kiedy kopiowałem plugin.yml z innego projektu i tyle nic to nie zmienia

Co ma do tego post na facebooku? Plagiat i tyle...

Opublikowano

dobra nie chce mi się z dzieckiem kłócić które nie potrafi podać żadnego argumentu... pokaż mi ten plugin z którego niby skopiowałem link do tematu z nim i zobaczymy albo wiesz nie dawaj bo mam w **** zdanie gimba :D

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

dobra nie chce mi się z dzieckiem kłócić które nie potrafi podać żadnego argumentu... pokaż mi ten plugin z którego niby skopiowałem link do tematu z nim i zobaczymy albo wiesz nie dawaj bo mam w **** zdanie gimba :D

Czemu uważasz, że jestem gimbem? Kod podjebany... Akurat po tym jak bitekswiniarki wyciekły do sieci ty to udostępniasz.... To jedyny i jak najbardziej wystarczający argument.

Opublikowano

Czemu uważasz, że jestem gimbem? Kod podjebany... Akurat po tym jak bitekswiniarki wyciekły do sieci ty to udostępniasz.... To jedyny i jak najbardziej wystarczający argument.

uważam że jesteś gimbem bo nie potrafisz przedstawić żadnych argumentów no to pokaż mi ten wyciek kiedy był ja też moge powiedzieć że plugin z skkf były napisane przez xyz a nie przez ich programistów i wszystko oni skopiowali.... tylko że w tej sytuacji nikt mi nie uwierzy bo nie mam dowodów ty tak samo nie masz i tyle.

Co ja tutaj robie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...