Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DBZ MUGEN STORY MODE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec tak mam taki pomysl by stworzyc gre na silniku mugen.

Gra ktora sie zajme bedzie Dragon Ball Z

Oplaca sie takie cos zrobic oczywiscie znam sie na tym tylko czekam na

odpowiedzi czy byscie zagrali jak by bylo takie cos

Sorry za bledy lecz nie moge robic polskich znakow :)

CZEKAM NA ODPOWIEDZI !

baner.png

Opublikowano

Osobiście DBZ mnie nie przekonuje i nie jest dla mnie zachętą. Wiele zależy od pomysłu i wykonania. Nie wiem też, czy rynek przyjmie kolejną bijatykę, jest to raczej niewielka nisza.

W przypadku komercyjnego produktu pozostaje też kwestia licencji.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Pomysł na grę, świat, który już istnieje to żaden pomysł. Jak często powtarzam - trzeba być albo pierwszym albo lepszym. Ten temat jest już tak wyeksploatowany, że szkoda zachodu.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Skoro to już jest, czemu chciałeś robić to jeszcze raz?

Postaraj się wymyślić coś oryginalnego.

Hansu Klosu ładnie napisał jak działa rynek:

trzeba być albo pierwszym albo lepszym

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Więc tak mugen z story modem ukończony w ok.60% brakuje jeszcze 2 sag gdy skoncze robic zrobię nowy temat o tym zamieszcze tam filmik i pare screnów :)

baner.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Człowieku:

a ) jak chcesz coś dodać, edytuj post

b ) zanim zaczniesz się uczyć języków programowania, naucz się języka naturalnego i jego zasad (bez urazy, ale często ciężko Cię zrozumieć ze względu na to, jak piszesz)

c ) wykonane w ten sposób gry to już tematyka retro. No spoko, każdy od czasu do czasu sobie lubi w retro gierki pograć, ale nie gra w to tak zawzięcie, jak w nowego wiedźmina, czy chociaż proste, acz nowoczesne, proste gierki mobilne (Flappy bird)

d ) jeśli chodzi o chęć sukcesu w oparciu na grze DBZ, to tak, jakby z wygasłego wulkanu oczekiwać erupcji

e ) @up to nie jest sukces. Gra, którą ludzie się interesują, i która im się podoba, z pewnością ma więcej niż 13 subów na swoim kanale, i więcej niż jakieś 150 wyświetleń na filmie.

jw19e8.png

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

jeśli chodzi o chęć sukcesu w oparciu na grze DBZ, to tak, jakby z wygasłego wulkanu oczekiwać erupcji

Powiedz to chłopakom od Hyper Dragon Ball Z, którzy swoim mugenem zrobili większą furorę, niż niejedna gra komercyjna DBZ.

Jeżeli chodzi ogólnie o mugeny na bazie DBZ, to te nadal powstają i mają się dobrze. Story mode w Mugenie już dawno wymyślono i całkiem fajnie rozwiązane można znaleźć np w DBZ Retro Battle X3 (wszystkie sagi DBZ + saga DB Super) albo w Dragon Ball Super Mugen (story w oparciu o Dragon Ball Super).

Mugeny to jednak nieco inny świat i tutaj sukcesem jest uznanie u innych twórców :) Znam ludzi, którzy składają Mugeny od 15 lat w wolnym czasie po pracy i ciągle sprawia im to radochę, no ale to typowe hobby, a nie coś na czym można zbudować swój "sukces".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...