Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

UPC

Yellow♫

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam się nad zmianą dostawcy internetu z cyfrowego polsatu na UPC, jakie są wasze opinie na temat UPC? nie chcę w ciemno podpisywać umowy, z góry dzięki za odpowiedzi ;)

Faber est quisque suae fortunae

Opublikowano

­Z tego co mi wiadomo to UPC nie ma najlepszych ocen, ciągle jakies problemy, a też uważaj bo jak nagle Ci w fakture wcisną nie wiadomo skąd dodatkowe opłaty (choćby jeden grosz) to nie zadzwonią i nie powiedzą, tylko Ci internet spowolnią/wyłączą/czy co oni tam robią.

Jeśli masz możliwość to bierz z TOYA, co roku zwiekszają Ci szybkość, etc. Generalnie polecam. :)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

upc raczej okej jest, tylko zapomnij o robieniu czegos na wi fi jezeli ktos oglada yt (tez wi fi) laguje wtedy niemiłosiernie, jedynym wyjsciem jest zmienienie pasma na 5ghz albo podlaczenie przez kabel, tylko ze czasem trzeba poprowadzic kabel przez cały dom/mieszkanie xdd

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Od 6 lat używam internetu od lokalnego dostawcy i tylko jeden dzień nie było internetu! Prędkość jest stała taka jak w umowie, ogólnie wszystko pięknie. Odradzam wszelkie śmieciowe masówki. ;) Ci mniej znani dostawcy dużo lepiej dbają o klienta.

Opublikowano

upc raczej okej jest, tylko zapomnij o robieniu czegos na wi fi jezeli ktos oglada yt (tez wi fi) laguje wtedy niemiłosiernie, jedynym wyjsciem jest zmienienie pasma na 5ghz albo podlaczenie przez kabel, tylko ze czasem trzeba poprowadzic kabel przez cały dom/mieszkanie xdd

Plis. Wi-fi jest zależne od rutera, nie dostawcy. Źle ci działa? To zmień ruter. xD

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

#up

tylko że modem dostajesz od upc, podłączałem do niego inny router tp linka i nic to nie dało, wiec wina zbyt wielu polaczeń na paśmie 2,4ghz, plis

ae1d1005fe.png

Opublikowano

­Z tego co mi wiadomo to UPC nie ma najlepszych ocen, ciągle jakies problemy, a też uważaj bo jak nagle Ci w fakture wcisną nie wiadomo skąd dodatkowe opłaty (choćby jeden grosz) to nie zadzwonią i nie powiedzą, tylko Ci internet spowolnią/wyłączą/czy co oni tam robią.

Jeśli masz możliwość to bierz z TOYA, co roku zwiekszają Ci szybkość, etc. Generalnie polecam. :)

"Z tego co mi wiadomo". No proszę... nie pierdzielić bzdur a tym samym nabijać sobie postów.

Z kolei jako pierwszy... w tym temacie polecę internet od UPC. Niskie pingi oraz co bardzo ważne, zewnętrzne IP. Od ponad 2 lat korzystam z oferty 25Mb/s download / 1,5Mb upload i jestem zadowolony. Rozważam zmianę pakietu na przynajmniej 120Mb/s

4622958237.png

Test zrobiłem na laptopie przez WiFi, który znajduje się w innym pokoju (ok. 3 metry + ściana). Także te wymyślone historie opowiedziane przez Grażynę spod ósemki to proszę sobie darować.

Opublikowano

@vance14 Nie "pierdziele" bzdur, a samą prawdę, co przekłada się też na komentarze innych osób. Nie pisałabym tego gdybym o tym nie wiedziała, a wiele razy mi to udowodniono i nie tylko mi. Na drugi raz chamstwo zachowaj dla siebie.

Jak na to co pokazałeś to słabo w porównaniu do TOYA, którą polecałam i polecac dalej będę:

4622988589.png

Oczywiście warto dodać, że co roku internet lepszy (nadal w tej samej cenie co się brało go).

EDIT: Żebyś się jeszcze przypadkiem nie doczepił o ping ;) :

4623016799.png

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Mam UPC, rzadko są problemy, ale jak są to wkurzają. Prędkość jest raczej ok, obsługa klienta jest nawet w porządku.

Opublikowano

@vance14 Nie "pierdziele" bzdur, a samą prawdę, co przekłada się też na komentarze innych osób. Nie pisałabym tego gdybym o tym nie wiedziała, a wiele razy mi to udowodniono i nie tylko mi. Na drugi raz chamstwo zachowaj dla siebie.

Jak na to co pokazałeś to słabo w porównaniu do TOYA, którą polecałam i polecac dalej będę:

4622988589.png

Oczywiście warto dodać, że co roku internet lepszy (nadal w tej samej cenie co się brało go).

EDIT: Żebyś się jeszcze przypadkiem nie doczepił o ping ;) :

4623016799.png

No to na przyszłość proszę zaczynać swoją "sprawdzoną" i potwierdzoną przez innych opinie od słów innych niż "Z tego co mi wiadomo" ;)

Po drugie nie widzę sensu porównywania prędkości najniższego (już niedostępnego) pakietu z UPC do najwyżego, jaki oferuje ten lokalny dostawca. Już proszę nie spinaj się tak

4622988589.png

No to proszę

Speedtest.net-by-Ookla-My-Results.jpg

Jak jest sens wrzucania obrazków z tym, który dostawca oferuje najszybszy internet?

Opublikowano

Nie wiem jak to jest z internetem, ale z telewizją miałem wiecznie problemy, a po zmianie telewizji analogowej na cyfrowej wymieniali mi z 5 rady dekoder, który za każdym razem był uszkodzony.

Opublikowano

Mój kumpel ma UPC 120mb/s i sobie chwali. Jedyny problem o jakim mi mówił to zapychanie się łącz. Tzn. mówił że czasami w piątek wieczorem net potrafi spowolnić. 

Chociaż ja, jak większość, również polecę lokalnego dostawcę: 

33044086913665688567.jpg

linki w górę

Opublikowano

Bierz upc, mam pół roku i jestem mega zadowolony :)

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi teraz pozostaje mi się tylko zastanowić oraz podjąć decyzję pozdrawiam

Można zamknąć temat.

Faber est quisque suae fortunae

Opublikowano

@vance14 Po pierwsze nie mów mi co mam pisać. Pozwól, ze to ja zadecyduję co w życiu zrobię i w jaki sposób.

Po drugie kto powiedział, że najwyższa oferta to co pokazałam? Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

EDIT: odnośnie tego nowego posta Twojego - nie wiem o co Ci chodzi, ale wyobraźnie masz sporą, musze Ci przyznać. Sam też swoim postem nadal wałkujesz temat, a mnie się czepiasz. :)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

W wwie do połowy sierpnia miałem UPC 120 mb/s i polecam z czystym sercem. W Lolu/csie ok. 30-40 pingu. Nic nie lagowało, miałem otwarte 20 zakładek w tym YT w tle i do tego grałem bez problemu.

Teraz mam mobilny net i działa jak gówno. W ciągu bycia klientem UPC zdarzyły mi się 2-3 przerwy po ok. godzinę ale nie jest to coś porażającego. Jedyny problem to stałe IP.

Opublikowano

W wwie do połowy sierpnia miałem UPC 120 mb/s i polecam z czystym sercem. W Lolu/csie ok. 30-40 pingu. Nic nie lagowało, miałem otwarte 20 zakładek w tym YT w tle i do tego grałem bez problemu.

Teraz mam mobilny net i działa jak gówno. W ciągu bycia klientem UPC zdarzyły mi się 2-3 przerwy po ok. godzinę ale nie jest to coś porażającego. Jedyny problem to stałe IP.

Wystarczy po stronie routera zmienić MAC, zresetować i otrzymamy nowe IP. Stałego IP w zwykłych ofertach UPC nie ma, zmieni się prędzej czy później. Istnieje jednak dodatkowa usługa w UPC, w której uzyskamy stałe IP (dla klientów biznesowych).

@vance14 Po pierwsze nie mów mi co mam pisać. Pozwól, ze to ja zadecyduję co w życiu zrobię i w jaki sposób.

Po drugie kto powiedział, że najwyższa oferta to co pokazałam? Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Autor wyraźnie oznajmił, że temat zamyka, a Ty dalej go wałkujesz. Dobrze, niech będzie - Tylko nie zdziw się, gdy w przyszłości przeprowadzisz podobną rozmowę. Czytając różne tematy, w których są wulgaryzmy za każdym razem się ich czepiasz. Wow, dodali cenzurę, więc masz powód do osiągnięcia zwycięstwa. Cieszę się razem z Tobą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...