Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja laptopa

VSVP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
http://archiwum.allegro.pl/oferta/laptop-lenovo-y510p-i5-4200-4gb-1tb-gt755-w8-1-i4658382231.html

Mam praktycznie tego samego laptopa tylko bez ssd, co polecacie zrobić, aby go przyśpieszyć? Dokupić Ramu?

Chodzi o grę wiedźmin 3.

Aktualna pamięć ram

http://scr.hu/7eq/x92eb

Pokazuje mi, że mam niby 3 sloty jeszcze wolne.

Ta będzie pasować?

http://proline.pl/?p=PAMGORSOO0039

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Jak wszyscy wiemy gra Wiedźmin III jest bardzo wymagającą grą, dla tego wywnioskowałem po dokładnej analizie że możesz mieć problemy z graniem.

Jeżeli już chcesz ulepszyć laptopa to polecam dokupienie RAM i SSD. 

Opublikowano

Jak wszyscy wiemy gra Wiedźmin III jest bardzo wymagającą grą, dla tego wywnioskowałem po dokładnej analizie że możesz mieć problemy z graniem.

Jeżeli już chcesz ulepszyć laptopa to polecam dokupienie RAM i SSD. 

Nawet na niskich?

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Mam niemal identyczny laptop i teraz jest ważna sprawa. Ile masz kart graficznych? Masz GT755, ale jest też możliwość, aby w miejsce nagrywarki zamontować drugą (identyczną) kartę graficzną. Najpierw napisz, czy masz nagrywarkę, czy kartę graficzną (sprawdź prawy bok laptopa).

Jeżeli masz dwie karty graficzne, to nawet nie zmieniając nic powinien ci działać wiedźmin na niskich-średnich (nie jestem w stanie ocenić, ale będzie działać). Jeżeli masz tylko jedną, to już nie wiem, czy zadziała.

Jeżeli chcesz rozbudować laptopa, to mam parę propozycji:

- Ram: 8GB DDR3 1600MHz - nie opłaca się dokładać 4GB, bo 8GB teraz starcza, a za rok, czy dwa będziesz chciał więcej i wtedy będziesz musiał kupić 8GB i włożyć zamiast jednej kości 4GB

- Dysk: wymienić dysk na SSD (minimum 250GB) - zalecam Intel Demon Speed

- Procesor: zmiana na i7 (4 generacji) - jeżeli wiesz, że i5 ci nie starcza, jednak zalecam wtedy też wymianę dysku na SSD, (jeżeli masz tylko jedną grafikę, to nie wiem, czy jest sens)

+ taki plus, jeżeli interesuje ciebie ten model:

-Matryca: możesz wymienić (w zależności jaką masz teraz) matrycę na full HD 1920x1080. Ten model często jest sprzedawany z gorszą matrycą 1366x768.

-Karta graficzna: jeżeli masz tylko jedną, to możesz kupić drugą kartę graficzną do kieszeni UltraBay (miejsce nagrywarki)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...