Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Maple story Global jaka jest najlepsza profesja i jaki świat wybrać :)

pppatryk4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie chcę pograc w maple story global i nie wiem jaka profesje wybrac i swiat doradzcie mi zaczolem dzis grac Warriorem z explorera wbilem nim 25 lvl i tak mi sie nie podobal prosze o doradzenie :) za dobra odp daje +

Opublikowano

Witam tak jak w temacie chcę pograc w maple story global i nie wiem jaka profesje wybrac i swiat doradzcie mi zaczolem dzis grac Warriorem z explorera wbilem nim 25 lvl i tak mi sie nie podobal prosze o doradzenie :) za dobra odp daje +

Jeśli chodzi o Globala to polecam Scanie jest to najbardziej popularny serwer, inne to: Bora, Bera, Windia. Jeśli chodzi o klasę to polecam Kaisera, Night Lorda (Thief Explorer - zamiana Assassin), Shadower (Thief Explorer - zamiana Bandit), Mercedes, Marksman (Archer Explorer - zamiana z kuszą), Bowmaster (Archer Explorer - zamiana z łukiem), Wild Hunter (Resistance), Wind Archer (każda klasa z Cygnusów jest bardzo dobra jednak ta jest najlepsza, więc jeśli ci się nie podoba możesz wybrać inną) oraz Mechanik (Resistance), te klasy są bardzo dobre jeśli zaczynasz grę, nie wymagają dużo pieniędzy by mieć dobry DMG. Ogólnie to każdy Job Warriora Explorera jest świetny jednak widzę, że ci się nie podoba.

没我爱

Opublikowano

Okej dzięki chyba zagram robotem ;p

a co myślisz o magu z explorera ice light

I/L też jest dobry, jeden z lepszych magów jeśli chodzi o graczy bez pieniędzy na start.

没我爱

Opublikowano

a ty kim grasz jesli moge spytac

Bishop jednak ja już aktywnie nie gram w MapleStory, na razie całą moją uwagę przelałem na MapleStory 2.

没我爱

Opublikowano

Odradzam Night Lorda i explorerów, wymagają dużo fundów (szczególnie ta pierwsza, chyba najbardziej potrzebuje hajsu żeby robić jakiś dmg) najlepsza klasa dla nowych na początek to oczywiście cygnusi, ze względu na brak potrzeby maple booków. Jak już coś masz na start, to polecam Shade, Phantoma lub Xenona. Poza tym, nie oceniaj całej klasy po wbiciu 25 lvl, ponieważ to kwestia maksymalnie 40 minut.

Ze światów polecam Scanię, Windię i Berę. Na Broa podobno nikogo nie ma.

Opublikowano

To nim już sobie graj, tylko nie wróżę Ci sukcesów bez hajsu na chociażby maple booki na początku, znam osoby które fundowały I/L rok...

Możesz zbierać sobie powoli na początku kasę sprzedając fame (bodajże 1m za jedno) i w ten sposób może po jakimś czasie uzbierasz na booki, taka rada.

Lecz nadal polecam coś, co jest teraz silne i nie wymaga dużo hajsu, żeby normalnie grać, np. Shade, Phantom. Zero jest jeszcze dobry, ale też ma drogie porządne eq, jednak nadrabia to wysokim damage. Podobno warto grać Kaiserem, dość OP postać, jednak nie wiem jak stoją eq na niego. Jedyny minus tej postaci to kontrolowanie dwóch na raz i trzeba posiadać jedną postać z przynajmniej 100 lvl.

A, i jeszcze polecam załadowanie w NX i sprzedawanie ich, można nieźle się dorobić, w ten sposób praktycznie każdą postacią dasz sobie radę na początku.

Na jakim świecie grasz ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

To już lepiej Xenona zrobić :)

funding ? sprzedawanie fame ?

Na Globalu tylko i wyłącznie merchanting ;]

Swoją drogą chętnie kupiłbym konto na GMS z przed blokady i wrócił do gry :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...