Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto podkręcać i5 i radka 7770 hd

nevil112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam pytanie czy warto i jak łatwo podkręcić i5 750 ,2.67GHz

I radeona 7770 HD OC 1gb

Jeśli jakoś to podkręcę poczuję różnicę ? 

Posiadam zasilacz 450V [jeśli bd trzeba dam nazwę] 

@Zeciarz.  @CiasteczkoMen

Wiem że się na tym znacie więc pomocy.

Opublikowano

Zależy czego oczekujesz od komputera..Jakiej firmy Zasilacz ? [Nie V tylko W]..Myślę że przy takim komputerze,ewentualnie trochę podkręcić ten procesor [np:do 2,9],no i tą kartę przede wszystkim bym osobiście podkręcił [Jakiej firmy karta?]..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Chciałbym pod wydajność , za bardzo nie patrze na grafike ale takiego np cs 1.6 , mc bym nie chciał.

Zasilacz = zasilacz-chieftec-450-w-model-gps-450aa-101a

Grafa = ATI AMD RADEON HD 7770 1GB ALE nie jestem pewien więc masz aukcje gdzie ją kupiłem http://olx.pl/oferta/radeon-hd-7770-CID99-IDaQVMw.html

PS:

Jakim programem polecasz to zrobić ? , jeśli znasz się na podkręcaniu to czy mógłbyś mi pomóc ? np ja mówię ile jest % a ty o ile podkręcić i by nie spalić a dojść to tej "2.9" [byśmy się np na steama , ts3 itp umówili ]   , co trzeba wiedzieć podczas podkręcania ? , Czy dla kogoś kto NIGDY niczego nie podkręcał ogarnie się w tym ? I jeszcze jedno ile stopni *C nie "lubi" mój procek ? 

@BornVillain

Opublikowano

Jak nie masz lepszego chłodzenia na procku niż boxowe to nie bierz się za OC. Co do karty to oczywiście możesz podkręcić m.in w takim MSI Afterburner.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...