Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc dla początkującego gracza na serwerze

bstanczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

gdzie znajdę jakiś poradnik odnośnie gry na serwerach minecrafta? Mój syn gra na serwerze GC2 i nie wie, w jaki sposób zdobyć pieniądze do zakupu przedmiotów w różnych sklepach. Czy są jakieś przewodniki/poradniki odnośnie grania na różnych serwerach. Sama strona gc2.pl nie jest zbyt pomocna.

Opublikowano

Co do GC2.pl to nie rozumiem jaki problem może mieć Twój syn ze zdobyciem środków do zakupu różnych rzeczy.

Po prostu.... idzie w las, ścina drzewa lub idzie do kopalni kopać surowce, potem idzie do sklepu np. do Drwala czy Górnika, otwiera ten sklep i wyszukuje zakładkę "Sprzedasz" lub "Sprzedasz Itemów" ( nie pamiętam już jak to tam pisało ). Zakładka do sprzedaży będzie najprawdopodobniej w postaci Czerwonej Wełny, natomiast zakładka kupna w postaci Zielonej Wełny. W ten oto sposób drogi syn może zarabiać hajsiki. Na każdym serwerku GC2 sposób zarabiania pieniędzy jest inny, chociaż nie zawsze. Przykładowo na serwerze PvP, walutą są SlimeBalle, zielone kulki szlamu. Za nie można kupić przedmioty. Zresztą na każdym serwerze ( prawdopodobnie na każdym ) jest tutorial, który pokazuje jak grać, jest on pod komendą "/warp tutorial" lub w przypadku, gdy ktoś pierwszy raz wejdzie na dany serwer sieci GC2 od razu teleportowany jest w miejsce takiego tutoriala.

Także to wszystko. Mam nadzieję, że pomogłem ;x

Opublikowano

Serwer GC2 oferuje również tryby minigier, gdzie nie kupujemy i sprzedajemy itemków, a jedynie za gry z innymi dostajemy wynagrodzenie. Będą na serwerze najlepiej wpisać /warp i sprawdzić listę dostępnych warpow. Aby zarabiać pieniądze i kupować inne itemy należy udać się  na /warp sklep 

Opublikowano

Bardzo Wam dziękujemy :) dużo się wyjaśniło. Pewnym utrudnieniem jest to, że mój syn nie umie jeszcze czytać ;) a ja nie mam czasu wkręcać się tak bardzo. Więc mnie poprosił, żebym spytał specjalistów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...