Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję symulatora osady/cywilizacji.

jimmyblack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak Banished jak najbardziej, całkiem fajny symulator budowy osady, czas gry jest ulokowany gdzieś w okresie z XIX wieku.

Opublikowano

Ahh... Stonehearth... Jedna z moich ulubionych gier...

@topic

1.Cities Skylines? Podobno jest tam edytor budynków, map itd.

2.Może niezgodne z tematem ale napiszę: Zoo Tycoon 2. Wiem, że nie jest to symulator budowy osady/cywilizacji, ale jest tam dużo możliwości kształtowania terenu zoo, jak pagórki, góry, doliny, biomy. A zwierzęta jako fauna Twojego świata... Kto powiedział, że ma to być zoo? :)

• 3 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ogólnie to polecałbym ograć Tropico :) Fajna gierka, dużo tam ekonomii, dla mnie jako gracza stricte FPS' owego jest za trudna ale jak lubisz takie gierki to jak najbardziej polecam ;)

Miałem przyjemność zobaczenia tej gry, nie świeci zajebistością ale generalnie może być ;]

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Hmm.. Empire Earth :) Ja miałem pierwszą część z dodatkiem o nazwie Sztuka Podboju, i nadal ją mam, lecz kiedyś na płycie :)
Jest to gra, w której można przejść kampanie dotyczące różnych epok.
Kiedyś można było grać multiplayer, ale SIerra zamknęła serwery gry.
Można tam również stworzyć swoją kampanię, jak dobrze pamiętam, albo grac w trybie jednoosobowym na randomowym.

Wybierasz, ilu będzie "grało" botów, kto przyjazny dla kogo, a kto wrogi.. Wybierasz rodzaj mapy, czy do duża, czy do kontynent, itd, itd..
Możesz również wybrać epokę, w której ma się toczyć rozgrywka i do której ma się toczyć. Jest wiele epok, od prehistorii aż do dalekiej przyszłości.

To jedna z moich ulubionych gier, polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...