Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tani setup do CS:GO !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grasz w CS'a i chciał byś mieć dobry sprzęt jednak nie chcesz wydawać 200 zł na same słuchawki ? I do tego jeszcze myszka,klawiatura itd.

Dziś zaprezentuje ci tani setup którego w sumie udało mi się zebrać,w ten sposób będziesz miał wszystkie podzespoły potrzebne kosztem jednej "Gamingowej" klawiatury i myszki.

Może zacznijmy od rzeczy najważniejszej w CS a mianowicie słuchawki,jest to element niezbędny mianowicie bez tego możesz nie usłyszeć przeciwnika co w CS'ie jest bardzo istotne.

Wiadomo,że nie możemy brać jak najtańszych słuchawek bo możemy mimo wszystko nie słyszeć kroków dokładnie ale też nie trzeba wydawać fortuny żeby jednak coś usłyszeć.

Słuchawki :

#1 : Superlux HD681.Może ci się wydać,że przecież to nie możliwe bo żadny sławny Proplayer nie gra w nich albo żaden Proteam też ich nie reklamuje to są złe do CS'a.

BZDURA. (Cena : +/- 90 zł)

#2 : Creative Fatal1ty HS-800.Posiadałem te słuchawki przez rok i wystarczały do CS'a posiadał bym dłużej gdyby nie to,że oddałem je bratu a sam kupiłem inne. (Cena +/- 100zł)

#3 : Steelseries 5H V2.Nie posiadałem tych słuchawek jednak mój znajomy ma je już z rok i słyszy dokładnie kroki oraz kilka razy widziałem jak Streamerzy z CS'a w nich grali i także słyszeli.(Cena +/- 140zł)

Przejdźmy do drugiej najważniejszej rzeczy czyli : Myszki.

Ważne żeby myszka miała dobry sensor a nie jakiś chiński oraz najlepiej aby jej ułożenie było proste nie żadne zrobione na lewo prawo czy jakaś nie wiadomo jak szeroka.

#1 Thermaltake TT eSports Saphira Combat.Nie wiele wiem o tej myszce jednak kolega gra już sporo czasu +/- od Golda i ma Supreme czyli widocznie nie jest zła.(Cena +/- 150zł)

#2 Steelseries Kana V2.Posiadam i polecam co tu dużo mówić myszka jest prosta w wykonaniu leży w dłoni 2 boczne przyciski myślę,że nic więcej nie potrzeba. (Cena +/- 170zł)

#3 Steelseries Kinzu V3.Myszka myślę,że nie wiele różniąca się od Kana V2 jednak nie posiada bocznych przycisków bez czego ja nie potrafił bym.Nieco lżejsza także od V2.(Cena +/- 160zł)

Skoro byliśmy przy myszkach czas na podkładkę najlepiej jak największą podkładkę im większa tym lepsza dlaczego ? W CS'ie bardzo ważną rzeczą jest tzw.Aim czyli umiejętność strzelania HS'ów,żeby mieć jak najlepszą precyzje do tego ustawia się niskie DPI oraz sensa.Wiadomo jeżeli trzeba wykonywać dość długie ruchy trzeba do tego dużo miejsca dlatego duża podkłada.

Podkładki :

#1 : A4-Tech X7 500MP.Tania,dobra,duża podkłada czego chcieć więcej.(Cena +/- 20zł)

#2 : Steelseries QCK Plus.Stosunkowo jak na firmę oraz rozmiar dość tania oraz bardzo dobra.(Cena +/- 60zł)

No i myślę,że ostatnia rzecz czyli klawiatura wybrałem kilka modeli i podzieliłem ja na Mechaniczne oraz Membrowane.

Mechaniczne :

#1 Zalman MK500 czyli myślę,że jeżeli chodzi o cenę to jedyna tak tania klawiatura mechaniczna z czytania jej recenzji mogę wywnioskować,że jest dobra.(Cena +/- 180zł)

Ogólnie jeżeli chodzi o mechaniczne to tylko ta jest dość tania inne przekraczają cenę +300 zł a myślę,że to już jest spory wydatek.

Membrowane :

#1.CM Storm Suppresor.(Cena +/- 200zł)

#2.COUGAR 200k.(Cena +/- 130zł)

#3.Tracer Avenger.(Cena +/- 100zł)

Podsumowując,gdybyśmy wybrali większość najdroższych rzeczy wydamy ponad 500 zł z wysyłką liczmy.

Niektórzy mają za takie kwoty same klawiatury czy słuchawki z myszkami.

Ale jeżeli chodzi o mnie to przedstawie teraz swój zestaw :

Słuchawki : Superlux HD681

Myszkę : Kana v2

Podkładkę : A4-Tech x7 500MP

Klawiaturę : Zalman MK500

Wydamy około : 460 zł

Są to moje propozycje,oczywiście dla kogoś te 460zł to może być i tak dużo jednak pamiętajmy,że za tyle mają niektórzy tylko 2 z 4 podzespołów.

A jestem pewien,że na tym setupie także da się wbić wysoką range w CS:GO

To tyle!

Przepraszam z góry za wszystkie błędy literówki itp jakie są.Postaram się jej poprawić pisze to w nocy i trochę już nie tego :D

Opublikowano

Osobiście zamiast skupiać się pierw na słuchawkach, to wolałbym się skupić na karcie dźwiękowej, a później na słuchawkach.

Dobre słuchawki, bez dobrej karty dźwiękowej są c*****e. 

g0Tef.jpg

Opublikowano

Najczęściej w pctach są zintegrowane karty dźwiękowe, a to jest gówno.

Nie wyciśniesz ze słuchawek tego, co możesz wycisnąć przy dobrej karcie.

g0Tef.jpg

Opublikowano

Czy do CS jest aż tak bardzo to potrzebne żeby usłyszeć kroki ?

Wydaje mi się,że nie.Bo słyszę i tak na karcie która jest "gównem".

Opublikowano

Jak ktoś chce mieć konkretny dźwięk, to bez karty się nie obejdzie. Tyle.

@Ventos

Ty grasz w csa ? Albo masz jakiekolwiek pojęcie o sprzęcie ? Jakbym bawił się w tworzenie/miksowanie muzyki albo naprawdę chciałbym jej posłuchać na wysokim poziomie to bym dokupował karte dzwiękową dla lepszych dźwięków basów itp ale k***a do csa ? Temat mówi co jest dobre do csa a ty o kracie wyjezdzasz. Sam jestem posiadaczem karty dzwiekowej za pare stówek i roznicy w grasz typu cs nie ma żadnej - dzwieki są proste a najwazniejsze jest to by je uslyszec a nie to czy uslysze je w lepszej tonacji czy w gorszej jak bede slyszak krok to bede wiedzial skad idzie przeciwnik i go zabije :D Koles l2p widze głęboki slver. peace.

Opublikowano

@Patrykos17

XDDDDDDDDDDD

Beka dożywotnia. Po c**j kupować monitory 144hz, skoro na 60hz też "coś" widzimy. Spytaj sie jakiegos polprofesjonalnego albo profesjonalnego gracza czy gra na zintegrowanej karcie dzwiekowej 

Nie wiem po co kupowac sluchawki za 100-150zl, skoro na zwyklej karcie bedzie ten sam efekt, co ze sluchawkami za 50zl :lol:

Silver? Global, 2k h, w 1.6 od 2k4. Chcesz to mozemy 1v1 pierdolnac to obiecuje ci, ze z jednej mapy nie wyjdziesz :DD

g0Tef.jpg

Opublikowano

@Ventos

Udajesz zjeba czy serio mówisz ? Powiedz mi czemu na każdym turnieju lanowym są zintegrowane karty dzwiekowe ? xD Byłem sam na mniejszych też były ale nawet na majorach o to nie dbają bo to graczom nie potrzebne to jest dla dzieci twojego pokroju tzw pedantów a i tak z golda nie wyjdziesz nawet z najlepszym sprzetem. :>

Opublikowano

@Patrykos17 

Dzieckiem to siebie nazwij i wykurwiaj na lekcje z polaja lub zaprzyjaznij sie ze slownikiem pajacu. Jutro gimba startuje, nie spoznij sie <3

Tak jak wyzej napisalem. Osoba, ktorej zalezy na dobrej jakosci dzwieku zdecyduje sie na karte dzwiekowa i tyle. A na lanach, to ty najwyzej tam chlopakom wode podowales. ^^

g0Tef.jpg

Opublikowano

Wy to jesteście jednak zjebani :D @Ventos jebni się w czoło i ta zbieranina która mówi że bez dobrej karty dzwiękowej gówno będziesz słyszeć. W cs jedynie czego potrzebujesz to jebane słuchawki przy których coś słychać i magicznego skill.exe. Zanim mi tu wyjdziesz rangą lub innym ścierwem wiedz że mówisz do osoby która na paru kontach ma globala + wygrała parę turniejów on-line nie będę cie tu ośmieszać bo dostatecznie się "wygłupiłeś" a i powodzenia przy twierdzeniu że bez dobrych słuchawek za 300zł lub bez zajebistej karty dzwiękowej nie można nic osiągnąć ... jutro do szkółki kochane gimbuski 

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngGrafiese

Po pierwsze bezmózga istoto, gdzie napisałem że bez karty dźwiękowej nic nie osiągniesz? Jak już to napisałem, że nie wyciśniesz 100% ze słuchawek na zintegrowanej karcie dźwiękowej (to jest akurat prawda). A jeśli ktoś chce mieć dobry dźwięk, a nie kupe, to na kartę dźwiękową się zdecyduje. Więc jebnąć w czoło to ty się możesz, może by ci umiejętność czytania ze zrozumieniem wskoczyła na plus. I wiesz gadanie, że masz na kilku kontach globala jest bekowe, bo na ten czas global to jest nic. Turnieje online na fejsbuczku.. forumowy hajcie XDD

g0Tef.jpg

Opublikowano

Karta dźwiękowa to podstawa. C***a usłyszysz bez niej. Niby nie które mają własną kartę dźwiękową, ale i tak chuja ona daje różnica kolosalna.

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngGrafiese

Po pierwsze bezmózga istoto, gdzie napisałem że bez karty dźwiękowej nic nie osiągniesz? Jak już to napisałem, że nie wyciśniesz 100% ze słuchawek na zintegrowanej karcie dźwiękowej (to jest akurat prawda). A jeśli ktoś chce mieć dobry dźwięk, a nie kupe, to na kartę dźwiękową się zdecyduje. Więc jebnąć w czoło to ty się możesz, może by ci umiejętność czytania ze zrozumieniem wskoczyła na plus. I wiesz gadanie, że masz na kilku kontach globala jest bekowe, bo na ten czas global to jest nic. Turnieje online na fejsbuczku.. forumowy hajcie XDD

widzę że dostatecznie cie upokorzyłem tą wypowiedzią :D jak to się mówi trolla trzeba karmić jutro pryszczaty gnojku lepiej idź do szkoły ;) 

Opublikowano

Jak ktoś chce mieć konkretny dźwięk, to bez karty się nie obejdzie. Tyle.

bez karty sie nie obedzie w batterfieldzie, znowu uparty znawca ze wsi.

Mam akutalnie sluchawki za 80 zl, karta gowno, i zaoram cie do 0 z odpalonym rosyjskim techno na cala pizde.

Opublikowano

bez karty sie nie obedzie w batterfieldzie, znowu uparty znawca ze wsi.

Mam akutalnie sluchawki za 80 zl, karta gowno, i zaoram cie do 0 z odpalonym rosyjskim techno na cala pizde.

czekam

g0Tef.jpg

Opublikowano

@Ventos jestes gownem xD

nie potrzeba zadnej dobrej karty dzwiekowej ani jakichs pro sluchawek klawy czy innych rzeczy bo wystarczy myszka z dobrym sensorem pierwsza lepsza klawiatura na ktorej wygodnie ci sie gra dobre sluchawki z dobrymi nausznikami ktore ci wycisza pomieszczenie i tyle ;)

(znam pare osob ktore wbily le-supreme na glosnikach xDDD )

ban na statusy since 09.2015 :(

Opublikowano

@Ventos jestes gownem  xD

nie potrzeba zadnej dobrej karty dzwiekowej ani jakichs pro sluchawek klawy czy innych rzeczy bo wystarczy myszka z dobrym sensorem pierwsza lepsza klawiatura na ktorej wygodnie ci sie gra dobre sluchawki z dobrymi nausznikami ktore ci wycisza pomieszczenie i tyle  ;)

(znam pare osob ktore wbily le-supreme na glosnikach xDDD )

Kolejny pajac z 400h na koncie mnie wyzywa od gówien haha. Pewnie zacząłeś grac w csa odkąd zrobił się na niego hype i się mądrzysz. Pewnie sam grasz na zintegrowanej karcie i nawet nie wiesz jaka jest różnica. Ja nigdzie nie napisałem, że karta dźwiękowa to jest obowiązek do csa, ale na pewno dla osób, które siedzą w tym dłużej karta dźwiękowa jest przydatna. Bez karty nie wyciągniesz 100% wydajności sprzętu, taka jest prawda. Więc po c**j kupować słuchawki za 150zł, skoro będą tak samo działać jak te za 50zł. Gdzie logika. A po drugie dla wszystkich sherlocków, co pozjadały na forum wszystkie rozumy, w csa gram od 2004 i się nim zajmuje, na tym forum siedzę od 2009 roku + miałem moderatora csa, więc ogarnij zanim mi coś zarzucisz jeden z drugim. 

A dla forumowych hajtów i kotów zapraszam 1v1 :

https://steamcommunity.com/id/swaizypro

g0Tef.jpg

Opublikowano

Kolejny pajac z 400h na koncie mnie wyzywa od gówien haha. Pewnie zacząłeś grac w csa odkąd zrobił się na niego hype i się mądrzysz. Pewnie sam grasz na zintegrowanej karcie i nawet nie wiesz jaka jest różnica. Ja nigdzie nie napisałem, że karta dźwiękowa to jest obowiązek do csa, ale na pewno dla osób, które siedzą w tym dłużej karta dźwiękowa jest przydatna. Bez karty nie wyciągniesz 100% wydajności sprzętu, taka jest prawda. Więc po c**j kupować słuchawki za 150zł, skoro będą tak samo działać jak te za 50zł. Gdzie logika. A po drugie dla wszystkich sherlocków, co pozjadały na forum wszystkie rozumy, w csa gram od 2004 i się nim zajmuje, na tym forum siedzę od 2009 roku + miałem moderatora csa, więc ogarnij zanim mi coś zarzucisz jeden z drugim. 

Zachowujesz się jak dziecko i jak dziecko zostaniesz potraktowany.

Twoja pisowania a szczególnie 'XDD' nie upoważniają Cię do pisania tego że jesteś dorosłym, jesteś GÓWNEM, gówniakiem który siedzi 24/7 i napierdala w takiego cs'ka i myśli że będzie lepszy. Karta dźwiękowa owszem da różnicę ale do CSGO nie jest ona potrzebna. Potrzebny to jest skill, opanowanie oraz słuchawki, nie muszą być z najwyższej półki ale jak najbardziej mogą. Kogo k***a obchodzi że miałeś tutaj moderatora, wspomnę Ci jesteś gównem. Debilem co nie zna granic głupoty i wypisuje brednie. CSGO ma silnik oparty na SOURCE więc jakość dźwięków nie różni się znacząco od cs 1.6 który ma już swoje lata. Każde 'lepsze' bądź 'polecane' (oczywiście nie przez reklamy) słuchawki spiszą się bardzo dobrze w csgo, a szczególnie takie douszne. Nie są one wygodne ale lepiej się spisują niż takie nauszne.

A teraz WON PASZA WON!

graphic.png
Opublikowano

Chyba godziny nabijasz, a nie grasz. 

Słuchawki za 150 zł, a za 50 zł to wielka różnica. 

Ja dałem za słuchawki 320 zł ( QPad QH-90 ) i są rewelacyjne w CS:GO.

Tłumią dźwięk z zewnątrz, dodatkowo pasmo przenoszenia wynosi 15 - 25000 Hz

Do tego mikrofon, który sprawia, że słychać tylko osobę, która nosi te słuchawki na głowie a nie np. matkę w tle. Głos wyraźny a nie buczenie. 

Słuchawki za 50 zł to jest paranoja. Słychać otoczenie, albo mikrofon buczy i w większości bolą uszy od noszenia tych słuchawek.

Słuchawki minimum 200 zł do gry, jeżeli chcesz grać wyżej niż orzełek. 

50 zł to możesz na goldach/kałachach pograć. 

­

Opublikowano

Zachowujesz się jak dziecko i jak dziecko zostaniesz potraktowany.

Twoja pisowania a szczególnie 'XDD' nie upoważniają Cię do pisania tego że jesteś dorosłym, jesteś GÓWNEM, gówniakiem który siedzi 24/7 i napierdala w takiego cs'ka i myśli że będzie lepszy. Karta dźwiękowa owszem da różnicę ale do CSGO nie jest ona potrzebna. Potrzebny to jest skill, opanowanie oraz słuchawki, nie muszą być z najwyższej półki ale jak najbardziej mogą. Kogo k***a obchodzi że miałeś tutaj moderatora, wspomnę Ci jesteś gównem. Debilem co nie zna granic głupoty i wypisuje brednie. CSGO ma silnik oparty na SOURCE więc jakość dźwięków nie różni się znacząco od cs 1.6 który ma już swoje lata. Każde 'lepsze' bądź 'polecane' (oczywiście nie przez reklamy) słuchawki spiszą się bardzo dobrze w csgo, a szczególnie takie douszne. Nie są one wygodne ale lepiej się spisują niż takie nauszne.

A teraz WON PASZA WON!

Po pierwsze barania łąko, gdzie się zachowuje jak dziecko? Wyrażam swoje zdanie i tyle, a jak ktoś przekracza granice głupoty, to pozostaje tylko napisać "XD", w sumie tutaj też by się przydało. Po drugie oceniasz mnie w ogóle mnie nie znając, po trzecie u Ciebie czytanie ze zrozumieniem się kłania, bo nigdzie nie napisałem, że karta dźwiękowa jest wymagana do lepszej gry. Jest dodatkiem, który sprawi, że wyciągniesz 100% ze swoich słuchawek. I według mnie słuchawki za 150zł + jakiś ASUS jest lepszą opcją niż same słuchawki za trzy stówy. To samo tyczy się monitorów 144hz, dużo dają w rozgrywce, a też nie jest nigdzie napisane, że musisz wyjebać na monitor 1200zł, żeby coś ugrać. 24/7 nie gram, bo nie mam na to czasu, dziewczyna, praca, szkoła. A i gówien poszukaj w rodzinie, jedno na pewno znajdziesz, wystarczy że staniesz przed lustrem. Bez pozdrówek.

" Jesteś gównem ", " Wspomnę ci jesteś gównem " Hahahaha, chłopie trzymasz poziom.  :yay:

g0Tef.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...