Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Karty graficznej

adjuk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , zastanawiam się nad kupnem karty graficznej do gier , budżet 300 zł jednakże moja "puszka" jest dosyć mała i leży , zamieszcze zdjęcia jakby ktoś nie wiedział o co chodzi .

Moja obecna karta to intel HD Graphics 2000 zintegrowana chyba , czekam na wasze odpowiedzi i pomoc ;)

Pozdrawiam

post-559717-0-42641000-1440708604_thumb.jpg

post-559717-0-46064900-1440708614_thumb.jpg

post-559717-0-64671000-1440708620_thumb.jpg

Opublikowano

Podaj specyfikację kompa. Z tego co widzę w tej cenie będzie dobry GTX 650 od asusa, ale używka. Jak nówka to raczej coś w stylu GTX 550. I tak - ten intel to integra :)

Podałem karty od nvidi, ponieważ osobiście nie trawię kart od "czerwonych".

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Jeszcze model zasilacza. I nówka czy używka?

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Nie mam zasilacza :O  zwykły kabel od kompa i działa 

xD zasilacz to takie pudełko w kompie od którego odchodzą kable, coś jak tu.

Ja też na początku myślałem że zasilacz to kabel i szukałem naklejki z modelem xD nie jesteś jedyny :D

Opublikowano

Heh , tak mam zasilacz , ale kurde nie chce teraz za bardzo kompa rozbierać a da rade inaczej sprawdzić? Ale mam coś podobnego jak podałeś na obrazku ;)

Opublikowano

Niestety nie ;)

Opublikowano

O stary, takiego chińczyka dawno nie widziałem. Niby od HP, ale mnie te chińskie znaczki i 240 W nie przekonują. Jak chcesz jakąkolwiek grafikę to musisz dać te 100-150 zł na nowy zasilacz

Opublikowano

Haha  on wcale nie jest zły ci powiem , a jeśli chodzi o tą kartę graficzną , ale później kupie zasilacz , to jaka będzie najlepsza i wydajniejsza 

Opublikowano

Dobra, jak chcesz :) podaj jeszcze płytę główną i będę mógł coś dobrać.

Na pw wysłałem ci pewien link o zasilaczach.

Opublikowano

Pobierz ten program i go uruchom. Podaj model i producenta z zakładki "Mainboard"

Opublikowano

Specjalnie dla Ciebie pobawiłem się w mistrza painta i zrobiłem to

9lgxw3.png

na pewno przepisujesz odpowiednią rzecz?

Opublikowano

Internet milczy na temat tej płyty. Ja sam nie mam pojęcia co to, ale raczej też chińczyk. Ja na twoim miejscu bał bym się cokolwiek dobrego tu dawać żeby się nie zepsuło. Poczekajmy na wypowiedzi innych.

Opublikowano

Zasilacz już nie mówiąc, że jest jakiś dupny to nie dostarczy tyle prądu co trzeba do karty graficznej... chyba że do jakiejś gt 630 ale to druga integra :v 

Haha  on wcale nie jest zły ci powiem , a jeśli chodzi o tą kartę graficzną , ale później kupie zasilacz , to jaka będzie najlepsza i wydajniejsza 

nie prawda, jest zły, nie wiesz nic o zasilaczach z tego co widzę, więc nie mów że jest dobry. Zrób na odwrót, najpierw zasilacz. 
kup sobie używanego chiefteca 450/500 do 100zł na luzie kupisz, zostanie tyle kasy że kupisz hd 7770/hd6850

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Masz tam podane wymiary, sprawdź czy ci wejdzie do obudowy tak jak trzeba. Jak dla mnie można brać. 

Opublikowano

Długość 14,5 cm 

szer. 12,5 cm  

grubość 4,7 cm

To wejdzie ten z allegro? bo ja nie za bardzo się znam. :/

Opublikowano

No właśnie masz to sprawdzić... Jak ja mam ci powiedzieć czy zasilacz wejdzie do obudowy? Zmierz swój aktualny i porównaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...