Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Map Player Location

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy da się zrobić taką zmienną 

czy da się zrobić np w configu coś takiego

%zmienna& 

lub

{zmienna}

np

z liczb 3500 -3500 3500 -3500

odjąc to

public static Map<Player, Location> przykład = new HashMap<Player, Location>();

żeby wyszło np 45

jak gracz jest na kordach 3465

Opublikowano

Jaka zmienna w configu ? Sprecyzuj pytanie chodzi ci o możliwość edytowania wiadomości i ustawienia w niej w dowolnym miejscu wyniku równania ?

To wystarczy pobrać tego Stringa z configu i dodać do niego .replaceAll(String, String); i zamieni wyraz na podany string.

Plugin jest wydajniejszy ! Rozumiesz to czy przewinąć od noooowa ! Ostrożny bądz i uważaj na skrypty !

Opublikowano

jako klucz w mapie chyba lepiej użyć uuid motody equals oraz hascode sa o wiele prostsze , jesli chodzi tobie o to o co mi chodzi to chodzi tobie o to o co mi chodzi

z liczb 3500 -3500 3500 -3500

liczby to koordynaty to ja nie pomogę :? bo to wyższa szkola jazdy przejść z 4 wymiarów na 3

ale jeśli chcesz zrobic to na takiej zasadzie że plugin sprawdza czy gracz nie jest w jakiejś odległości od wybranej przez ciebie lokalizacji to wystarczy Location.distance(Location) czy cos w ten desen

jeśli chcesz zrobić to samemu to najprościej odjąć współrzędne obliczyć ich modół i sprawdzić czy nie są od siebie zbytnio oddalone problem w tym że wtedy bierzesz to niejako bryłę sześcienną  i jedyne co sprawdzisz to czy punkt znajduje się w tej bryle,  a nie jako  rzeczywistą odleglość między 2 punktami , ale jeśli poszperasz w internetach to na pewno znajdziesz :? jedyne co mi przychodzi teraz do głowy to pitagolas

i tak da sie takie coś zapisać w configu ...

jesli chcesz to zrobić w moveEvent i będzie tych współrzędnych od zakichania to sobie daruj :/ lepiej wtedy zrobić to tak samo jak jest w WorldGuard w hashmap z kluczem jako kordynatem bloku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...