Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Youtube Gaming o co chodzi?

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem dziś nową odsłonę youtuba a mianowicie YouTube Gaming

https://gaming.youtube.com

Z tego co zdążyłem obczaić to są tam i Live i filmy, ale filmy które dostępne są na zwykłym YT i nie tylko związane z grami

UlUm502.jpg

Co prawda w tytule filmu który jest na screenie widnieje słowo "gameplay" no ale jeśli to ma tak działać to trochę śmieszne. 

Tak więc może ktoś się orientuje, o co chodzi z tym yt gaming, co z filmami z gier na zwykłym YT (podobno mają zostać usunięte, ale nie wiem ile w tym prawdy). Czy dotychczas wrzucone filmy z gier na zwykłym YT będą dostępne na tym gamingowym YT (biorąc za prawdę informacje o usunięciu filmów z normalnego YT) 

Cześć...

Opublikowano

jest to platforma pod streama, coś jak twitch

wątpię by usuwali gameplaye ze zwykłego yt, mają tam być podobno jedynie streamy i zapisy ze streamów

­

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy bardziej odpowiada mi youtube gaming. Twitch jest po prostu słaby i niesamowicie zźrnie procesor.

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy bardziej odpowiada mi youtube gaming. Twitch jest po prostu słaby i niesamowicie zźrnie procesor.

To oglądaj streamerów na yt Gaming... A nie w8 nikt tam nie streamuje.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

To oglądaj streamerów na yt Gaming... A nie w8 nikt tam nie streamuje.

Każdy chwali twitcha. Tylko nikt nie myśli o tym jak beznadziejnie jest on zoptymalizowany. Zwykle muszę oglądać powtórki streamów na youtube, bo szkoda mi nagrzewać procesor do ponad 100 stopni.

Opublikowano

Każdy chwali twitcha. Tylko nikt nie myśli o tym jak beznadziejnie jest on zoptymalizowany. Zwykle muszę oglądać powtórki streamów na youtube, bo szkoda mi nagrzewać procesor do ponad 100 stopni.

XDDDD Skoro masz gówniany komputer to Ci grzeje. Ciekawe czemu mi nie grzeje teraz na PC'cie (czasem oglądam nawet po 8h) jak i nie grzało nawet na lapku za 1300zł.

Twitch > wszystko. Coś jak niby Shitboxa chwalili a jest to kompletne zero i nikt tam nie chce już streamować. Każdy się stamtąd wynosi : Arquel, Imba i wielu innych.

Opublikowano

@Rocki star12 wie coś o optymalizacji twitcha na starych kompach ;)

Ale to na naprawdę starych kompach i jeśli procesor nagrzewa Ci się do 100 stopni to raczej to nie jest wina twitcha. Ja tam na twitcha nie narzekam. Oglądam pro playerów bardzo często i jeszcze komp mi się nie zamulał.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

jedyne co youtube gaming ma i jest zaleta to 1080p 60 fps, jedyna zaleta

chodz hitbox ma 4k 60fps i jakos ludzie nie biegna tam streamowac

a tam nikt nie streamuje i watpie by ludzie nagle zaczeli uciekac z twitcha

nie wiem co masz z cpu, mi jak ogladam twitcha dziala normalnie pracujac moze na 20%?

tak samo bylo z own3d, co z tego ze twitch byl pod kazdym wzgledem lepszy skoro tam nikt ciekawy nie streamowal? wiekszosc streamowala na poczatku na own3dzie i nikt nie narzekal na bitrate czy inne duperele

­

Opublikowano

Zależy jaki jest to procesor..

Co do twitcha, nie obsługuje on jeszcze HTML5 który widać na YT. A ten HTML5 wywala mniej błędów niż taki flash player który mi się np. crashował jak odpaliłem 3 streamy na raz w jakości 'source'. Twitch ma tą popularność bo jest przejrzysty oraz bardzo czytelny, ludzie go lubią bo jest fajny, dobrze przemyślany. Coś tam słyszałem że także powoli przenoszą się na HTML5 (są w fazie beta-testów). YTGaming hmn.. Jeśli porządnie to rozreklamują, posmarują hajsem w miejscach gdzie powinni to może się wybić. Ale osobiście jak wbiłem na tą stronę to nie wiedziałem gdzie co jest, co do tego hitbox'a to porażka po całości, jakość niby lepsza ale często się lagował, był opóźniony i był ogólnie słabo przemyślany. Mieli kampanie reklamową na CSGL bo przez chyba miesiac duża ilość meczów była na nim komentowana ale jak hajs się skończył to i reklama się skończyła.

graphic.png
Opublikowano

XDDDD Skoro masz gówniany komputer to Ci grzeje. Ciekawe czemu mi nie grzeje teraz na PC'cie (czasem oglądam nawet po 8h) jak i nie grzało nawet na lapku za 1300zł.

Twitch > wszystko. Coś jak niby Shitboxa chwalili a jest to kompletne zero i nikt tam nie chce już streamować. Każdy się stamtąd wynosi : Arquel, Imba i wielu innych.

Testowałem to na dwóch laptopach. Jeden ojca, drugi mój. Tu i tu jest identyczny problem. Może kwestia przypadku. Laptopy są w miarę z wysokiej półki.

@Rocki star12 wie coś o optymalizacji twitcha na starych kompach ;)

Ale to na naprawdę starych kompach i jeśli procesor nagrzewa Ci się do 100 stopni to raczej to nie jest wina twitcha. Ja tam na twitcha nie narzekam. Oglądam pro playerów bardzo często i jeszcze komp mi się nie zamulał.

On nie zamula. Tylko nagrzewa się do kosmicznych temperatur.

Opublikowano

Ogólnie to wyglądało tak, że YT chciał wykupić Twitcha ale ten nie wyraził specjalnej chęci na sprzedaż. W formie rewanżu YT postanowił zrobić swoją platformę.

LukaSuper.png

Opublikowano

Ogólnie to wyglądało tak, że YT chciał wykupić Twitcha ale ten nie wyraził specjalnej chęci na sprzedaż. W formie rewanżu YT postanowił zrobić swoją platformę.

Amazon wyprzedził googla i go kupił.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Wydze, że kilku fanbojów twitcha mamy ;) Tak naprawdę to im więcej platform tym lepiej - jak będą się ścigać miedzy sobą to szybciej będą podnosić jakość usług niż gdyby mieli monopol. Wejście youtuba na rynek streamingu wyjdzie graczom na dobre tylko - fanom twitcha także.

Btw. Odpowiedź twitcha na yt Gaming  <3 .

https://twitter.com/twitch/status/609429653271384065

@RADTOR Złośliwość level master :D

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Wydze, że kilku fanbojów twitcha mamy ;) Tak naprawdę to im więcej platform tym lepiej - jak będą się ścigać miedzy sobą to szybciej będą podnosić jakość usług niż gdyby mieli monopol. Wejście youtuba na rynek streamingu wyjdzie graczom na dobre tylko - fanom twitcha także.

Problem z ytgaming nie jest w jego funkcjonalności tylko w braku kogokolwiek ciekawego do oglądania. Problem bardzo łatwo naprawić, wystarczy posmarować hajsem tu i ówdzie i po problemie jak ktoś wyżej zauważył. Wątpię by google tych największych przekonało na przejście z twitcha, ale czas pokarze 

­

Opublikowano

Problem z ytgaming nie jest w jego funkcjonalności tylko w braku kogokolwiek ciekawego do oglądania. Problem bardzo łatwo naprawić, wystarczy posmarować hajsem tu i ówdzie i po problemie jak ktoś wyżej zauważył. Wątpię by google tych największych przekonało na przejście z twitcha, ale czas pokarze

Fakt, czas może pokarać ;)

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...