Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto?

Kakarott1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo od pewnego czasu irytuje mnie pewna rzecz. Czy warto w wieku 15 lat pić alkohol? Wszystkie sąsiadki tak uważają że pale pije a ja jedyne piwo to wypiłem na koniec roku i to na pół. Moja mama raczej wyrozumiała a tata w Anglii to się raczej nie dowie. Nie wiem jakie mam zdanie o mnie w klasie ale raczej myślą że się boje. Jak myślicie warto schodzić na te zła drogę? Wiadomo ze najlepsze dziewczyny pala i piją. Ale to jest akurat mało ważne.

Opublikowano

Oczywiście. Jeśli jesteś taki pieprznięty jak w poście to da ci wiele

Wiadomo ze najlepsze dziewczyny pala i piją. Ale to jest akurat mało ważne.

Śmiem wątpić. Chciałbyś znać osobę co chleje na umór i robi ci siarę przy ludziach i śmierdzi jak popielniczka?

Opublikowano

Niech się sąsiadki zajmą swoim życiem, a poza tym to co Cię obchodzi zdanie innych.

Opublikowano

Kto mówi wam, że trzeba pić do upadłego?

2,3 piwka dla towarzystwa z kumplami np w piatek czy sobote wieczorem wypic mozna ;)

Opublikowano

Oczywiście. Jeśli jesteś taki pieprznięty jak w poście to da ci wiele

Śmiem wątpić. Chciałbyś znać osobę co chleje na umór i robi ci siarę przy ludziach i śmierdzi jak popielniczka?

Śmiem za to wątpić, że nigdy nie byłeś na jakieś porządnej studenckiej imprezie, więc jeszcze sporo życia przed Tobą. :) Ocenianie ludzi na podstawie tego czy dużo piją, lub palą jest trochę śmieszne, bo to życie tych ludzi, a to że robią te rzeczy, nie znaczy wcale, że nie mają mega charakterów i są inteligentni. :) Trochę współczuję dobierania znajomych na tej podstawie.(Oczywiście nie mówimy tutaj o alkoholizmie.)

Co do picia, to chyba normalne, że w tym wieku większość osób zaczyna mieć pierwszy kontakt z alkoholem(część osób wcześniej, inni ewentualnie później). Natomiast czy warto? Z punktu naukowego czy tam biologicznego, odpowiedź to "Nie", dlaczego? Ponieważ alkohol zabija szare komórki, mówiąc prościej ogłupia, a jako że jesteś w okresie dojrzewania/dorastania, czyli w okresie kiedy zdobywasz wiedzę i potrzebujesz najwięcej tych szaraków w głowie. Polecam jednak poczekać jakoś do 17 roku życia, bo w liceum i tak będziesz pił już, ze względu na 18 i inne ciekawe imprezy. Jednak decyzja należy do Cb. Coś na zasadzie którą tabletkę wybierzesz jak w matrix'ie. :P

Ps. Wybacz, że tak chaotycznie. :)

Opublikowano

Rozumiem, że masz taki charakter, iż musisz się popisać przed znajomymi. Tacy ludzie też istnieją - i nie mówię, że to złe.

Jednak, przemyśl to. Czy warto? Czy jesteś pewien, iż najlepsze dziewczyny piją i palą? (Kotku... Jeżeli, to czytasz nie obrażaj się... tylko rzuć te fajki  ^^)

Jestem osobą, która dogłębnie myśli nad każdym napotkanym "murem i ścieżką". Mam postanowienie na całe życie aby nie pić i nie palić, bo po cholerę?

Może i nie będziesz taki zabawowy bez wpływu alkoholu, lecz to głupota aby z tego powodu psuć sobie zdrowie.

Opublikowano

Śmiem za to wątpić, że nigdy nie byłeś na jakieś porządnej studenckiej imprezie, więc jeszcze sporo życia przed Tobą. :) Ocenianie ludzi na podstawie tego czy dużo piją, lub palą jest trochę śmieszne, bo to życie tych ludzi, a to że robią te rzeczy, nie znaczy wcale, że nie mają mega charakterów i są inteligentni. :) Trochę współczuję dobierania znajomych na tej podstawie.(Oczywiście nie mówimy tutaj o alkoholizmie.)

Co do picia, to chyba normalne, że w tym wieku większość osób zaczyna mieć pierwszy kontakt z alkoholem(część osób wcześniej, inni ewentualnie później). Natomiast czy warto? Z punktu naukowego czy tam biologicznego, odpowiedź to "Nie", dlaczego? Ponieważ alkohol zabija szare komórki, mówiąc prościej ogłupia, a jako że jesteś w okresie dojrzewania/dorastania, czyli w okresie kiedy zdobywasz wiedzę i potrzebujesz najwięcej tych szaraków w głowie. Polecam jednak poczekać jakoś do 17 roku życia, bo w liceum i tak będziesz pił już, ze względu na 18 i inne ciekawe imprezy. Jednak decyzja należy do Cb. Coś na zasadzie którą tabletkę wybierzesz jak w matrix'ie. :P

Ps. Wybacz, że tak chaotycznie. :)

No, chyba, że ktoś ma cukrzycę i alkohol jest niewskazany. W sumie to nawet dobrze, bo nie ma dodatkowej pokusy na imprezach.

Picie alkoholu w wieku 15 lat? A jesteś już taki dorosły? Bo w tym wieku martwiłbym się o wiedzę i czas do książek, życie jest długie i jeszcze niejeden kieliszek wychylisz na uroczystościach.

Najlepsze dziewczyny piją i palą? Skąd ta wiedza? Z pseudo seriali typu szkoła, warsaw shore? Czy po prostu mają bogatych rodziców i oni nad nimi nie panują, i one chcą być sueg, i spotykają się takimi fejmami na imprezach?

Opublikowano

Otóż to. W dorosłym życiu bedzie miał tysiące okazji żeby dowalić wątrobie, studniówka, studia,wesela, chrzciny itp. Niech te kilka lat co mu pozostały przeczeka, nie zaszkodzi mu to.

Opublikowano

­Najlepsze dziewczyny to chyba złe określenie. Najładniejsze pewnie miałeś na myśli. Bo najlepsze tutaj brzmi źle, brzmi jakby palenie i picie było dobre. No nie ważne.

Tak czy siak robienie czegoś pod publikę, tylko po to żeby być "fajnym" to głupota. Sąsiadami się nie przejmuj, bo najczęściej nic nie wiedzą, a komentują jakby cały twój życiorys znały. Rób co uważasz za słuszne, tylko widzisz - dobrze powiedziałeś "czy warto schodzić na złą drogę". Nie warto moim zdaniem. Owszem, czasami można sobie coś wypić, nikomu nie zabraniam, ale pod publikę nigdy niczego nie rób, bądź sobą.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Sam zaczynałem pić w wieku 15 lat i powiem Ci że od tamtego czasu (aktualnie mam 17) przybyło mi dużo więcej znajomych ogólnie otworzyłem się bardziej i takie tam ;d 

Nie namawiam Cię ale jak dla mnie należy się wyszaleć w młodości bo jak nie w młodości to kiedy? Jak będę miał żone dziecko pracę? nie dzięki. Picie jest spoko z umiarem :D

Poza tym pierdol jakiś sąsiadów... I nie rób czegoś wbrew sobie jeśli piwo Ci nie smakuje to nie pij albo poczekaj aż dorośniesz bo ja też tak miałem że na początku piwo mi nie smakowało i po 3 chciało mi się rzygać (od tego smaku) a mimo to piłem bo to "fajne" No cóż gimbo myślenie :<

Haha i jaka zła droga? Jak się nie ma umiaru i jest się idiotą to może jest to zła droga. 

Opublikowano

Nie zbyt lubię osoby które palą. Palenie to oznaka słabości. Takie witaminki na szybszą śmierć. Picie? Nie mam nic do osób które raz na miesiąc wypiją kieliszek wina, ale mam dużo do tych którzy piją nałogowo to wstrętne piwo. Nie dosyć, że śmierdzi to szkodzi. Obie te rzeczy to używki. 

Odpowiadając na pytanie? Tak, jeśli planujesz krótko żyć. Nie, jeśli chcesz dożyć emerytury.

W wieku 15 lat to już w ogóle jakaś patologia...  8S

Opublikowano

Widać, że myślisz tokiem typowego gimbusa skoro w ogóle zadałeś takie pytanie, bo sam nie wiesz co dla ciebie jest najlepsze  8S

No pewnie, jak chcesz mieć mase sztucznych znajomych którzy są "znajomymi" bo z nimi się napijesz, to tak, warto, ale wiedz że gdy odmówisz to te grono zniknie..

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Taa gimbie myśli xD. Jak się siedzi w domu cały czas to jednak przychodzą myśli czego oni nie przyjdą po mnie nie jestem pipa piwo wypije ale oni jednak mają mnie za tchórza. W podstawówce byłem najmocniejszy i nawet mialbyc ognisko alko i te sprawy lecz mnie ciągle coś od tego broni. W domu zaduzo nie mam do roboty gram w gry na których zarabiam zarobiłem 1k zł ćwiczę na hantlach . Na rower nie ma gdzie pojechać nawet nie ma z kim popisać. Oczywiście pisze z kolegami z klasy ale to głównie na temat gier bo co oni o mnie wiedzą? Rozmowy nie jestem w internecie jestem wygadany w szkole tez do nich gadam. I nie nie pale jak ktoś wyżej się pytał. Ale tak próbowałem. Tyle.

Opublikowano

Taa gimbie myśli xD. Jak się siedzi w domu cały czas to jednak przychodzą myśli czego oni nie przyjdą po mnie nie jestem pipa piwo wypije ale oni jednak mają mnie za tchórza. W podstawówce byłem najmocniejszy i nawet mialbyc ognisko alko i te sprawy lecz mnie ciągle coś od tego broni. W domu zaduzo nie mam do roboty gram w gry na których zarabiam zarobiłem 1k zł ćwiczę na hantlach . Na rower nie ma gdzie pojechać nawet nie ma z kim popisać. Oczywiście pisze z kolegami z klasy ale to głównie na temat gier bo co oni o mnie wiedzą? Rozmowy nie jestem w internecie jestem wygadany w szkole tez do nich gadam. I nie nie pale jak ktoś wyżej się pytał. Ale tak próbowałem. Tyle.

Nie wiem co wy mu pierdolicie, jedno czy dwa piwa dla towarzystwa to chyba każdy z nas wypił, a wy mu wode z mózgu robicie że będzie rzygał i miał kaca jakby całą hurtownie wódki wyjebał ;o 

Na jedno czy dwa piwa możesz iść...

Opublikowano

To nie pij piwa, proste. Zajmij się nauką. Ciesz się, że cię coś broni, nie bądź jak wszyscy, bo piją, palą i są "fajni". Nie musisz.

Opublikowano

Jak nie ma z kim pisać to wejdź sobie na omegle i trolluj, od razu poczujesz się lepiej.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Idź na imprę  po udawaj, że pijesz.Dziewczyny się schleją  to jeszcze jakieś pozaliczasz   albo foty zgonującym porobisz.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Eh ludzie czytajcie do końca. Nawet jakbym chciał gdzieś wyjść z ta ,, elita" to nie wiem co miałbym zrobić tak jak mówiłem oni chyba uważają że nie wychodzę z domu się boje alko

Opublikowano

Eh ludzie czytajcie do końca. Nawet jakbym chciał gdzieś wyjść z ta ,, elita" to nie wiem co miałbym zrobić tak jak mówiłem oni chyba uważają że nie wychodzę z domu się boje alko

Nakręć lufa pytanie 3 z Bonusem BGC i pokaż, że alko to dla ciebie chleb powszedni ;)))

Opublikowano

To nie idź, proste. Warto mieć takich kolegów, którzy uważają cię za fajnego tylko dlatego, że pijesz alkohol i nie jesteś "towaryski"? Zastanów się. Jak kończysz w tym roku gimbaze, to przeżyj rok, a jeśli idziesz do lo teraz, to spróbuj znaleźć kolegów lub chociaż bądź miły. Ta elita to pewnie ludzie, którzy mają bogatych rodziców albo robią rzeczy, których inni nie robią i się "wożą"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...